navigatie Inhoud activiteiten in Oostenrijk

Highlights voor gezinnen in Serfaus-Fiss-Ladis

01-11-2013 - Deze winter staan er in de regelmatig onderscheiden regio Serfaus-Fiss-Ladis weer allerlei highlights voor gezinnen op het programma. Zoals de twee nieuwe, speciaal door kinderen ontwikkelde en getestte, kinderrestaurants.

Winterpret voor het hele gezin in Serfaus-Fiss-Ladis © www.artinaction.de
Winterpret voor het hele gezin in Serfaus-Fiss-Ladis © www.artinaction.de
Freeskiërs © Sepp Mallaun
Freeskiërs © Sepp Mallaun
De mascottes Murmli en Berta in Serfaus-Fiss-Ladis © Serfaus-Fiss-Ladis/Tirol/Andreas Kirschner
De mascottes Murmli en Berta in Serfaus-Fiss-Ladis © Serfaus-Fiss-Ladis/Tirol/Andreas Kirschner

Het skigebied van Serfaus-Fiss-Ladis in Tirol biedt ca. 212 km geprepareerde pistes. De skischolen staan met hun unieke lesprogramma’s en liefdevol en professionele begeleiding al voor de allerkleinsten klaar. In de Kinderschneealm en het Murmlipark in Serfaus en Bertas Kinderland in Fiss-Ladis oefenen de kleintjes spelenderwijs hun eerste bochten in de sneeuw. Kinderen en tieners met meer ervaring gaan met hun ski- en snowboardleraren de pistes op naar de verschillende fun areas van Serfaus-Fiss-Ladis. Nieuw dit winterseizoen zijn de kinderrestaurants „Murmlirest“ en „Starrest“ in Serfaus, die speciaal door kinderen ontwikkeld en getest zijn. Hier beleven kinderen vanaf 6 jaar tijdens hun pauze samen met hun ski- en snowboardleraar een fantasierijke ontdekkingsreis. In Fiss kunnen de kinderen terecht in Bertas Kinderplanet bij het middenstation Sonnenbahn.

Terwijl de kinderen liefdevol verzorgd worden, genieten de ouders van de brede pistes en van de gastronomie in de vele bergrestaurants. In de gerechten worden uiteraard regionale producten verwerkt. Wie tijdens zijn vakantie op zoek is naar bijzondere belevenissen kann kiezen uit deze twee tips: op woensdag als allereerste de piste op. Met een kleine groep ski- en snowboardfans sta je als eerste op de vers geprepareerde pistes. Niet skiërs genieten tijdens de „Sunrise Hexensee“ van de adembenemende zonsopgang op bijna 2.600 meter hoogte. Het vroege opstaan wordt met een heerlijk stevig bergontbijt in de Hexenseehütte beloont. Terwijl de niet skiërs weer met de kabelbanen naar het dal vertrekken, begeeft de rest zich weer op de pistes in het skigebied Serfaus-Fiss-Ladis.

Verspreid over het hele skigebied liggen nog meer leuke attracties en thema-afdalingen voor gezinnen. Of het nu gaat om actie en een adrenalinekick met de Fisser Flieger, de Skyswing, het Dinopark, het dierenpark in Serfaus, Bertas Indianenland  of de grottenwereld in Fiss, grote en kleine wintersporters zullen zich hier geen moment vervelen.

De nachtelijke avonturen worden verzorgd door de „Adventure Night Serfaus“, de „Nightflow Fiss“ en de show „Magic Ladis“. Elke week weer laten ze grote en kleine gasten versteld staan, wanneer de ski- en snowboardleraren hun kunsten in de sneeuw vertonen. Deze evenementen worden begeleid door fascinerende licht-, laser- en vuurwerkshows. De „Adventure Night“ in Serfaus en de „Nightflow“ in Fiss vinden in elk skigebied plaats, in Ladis is de burcht Laudeck het romantische toneel voor „Magic Ladis“.

Meer informatie: www.serfaus-fiss-ladis.at/nl


Serfaus-Fiss-Ladis Information

A-6534 Serfaus/Tirol
Tel.: 0043-5476-6239, Fax +43-5476-6813
info@serfaus-fiss-ladis.at
www.serfaus-fiss-ladis.at/nl