navigatie Inhoud activiteiten in Oostenrijk

Hoogstaande gastronomie in het Stubaital

In het Stubaital hoeft men tijdens de wintersport op culinair gebied niets te missen. In het dal of op de berg, de fijnste specialiteiten worden hier geserveerd. Van traditionele deeggerechten tot en met culinaire delicatessen.

Zonneterras van restaurnt Schaufelspitz, Stubaier gletsjer © Tourismusverband Stubai Tirol
Gezellig en rustiek
Ongeveer 30 hutten en almen verwennen hun gasten met traditionele lekkernijen. In het skicentrum Schlick 2000 in Fulpmes, in het familieskigebied Serlebahnen in Mieders en bij de Elerbergbahnen in Neustift. Traditionele deeggerechten in allerlei varianten waaronder de welbekende kaiserschmarren vinden hier hun weg op de borden van de wintersporters. Want na zoveel beweging in de frisse buitenlucht smaken de lekkernijen uit het Stubaital 2 keer zo lekker.

Edel en exquise
Echte fijnproevers, die van goed en lekker eten houden, kunnen hun culinaire hart ophalen in het exclusive restaurant Schaufelspitz, dat op 3.000 m hoogte op de Stubaier gletsjer ligt. Hier wordt de exquise Oostenrijkse keuken met internationale invloeden geserveerd. De chefkok en zijn team creëren fantasierijke gerechten met  delicatessen als bizonvlees en ganzenlever  en steken oude klassiekers in een nieuw jasje. Een tip is de gourmetnacht „Dine & Wine“ op 4 februari 2012 waarbij men kan genieten van een 6 –gangenmenu begeleidt door wijnen van de welbekende sommelière Paula Bosch.

Modern en innovatief
Wie de voorkeur geeft aan een lichter alternatief dan de bekende skiklassiekers kan terecht bij de pastafabriek in Marktrestaurant Eisgrat op de Stubaier gletsjer. Huisgemaakte pastagerechten worden hier met veel liefde en smaak geserveerd.

Sfeervol en romantisch
In het Stubaital kan men uiteraard de skidag eindigen in een gezellige berghut of in een paraplubar. Maar men kan hier ook genieten van een leuke rodelavond, winterwandeltocht of een fondue-avond met live muziek.

Talrijke gasthofen en restaurants serveren specialiteiten uit de regio. En dat zijn natuurlijk ook uitstekende souvenirs voor het thuisfront die op de boerenmarkten te vinden zijn. Zo kan er thuis ook nagenoten worden van een smakelijke wintersportvakantie in het Stubaital

Meer informatie: www.stubai.at 

Over het Stubaital
De Stubaier gletsjer, het grootste gletsjerskigebied in Oostenrijk, en door het online portaal www.snow-online.de benoemd als winnaar in de categorie „sneeuwzekerheid“, biedt 110 km pistes, skiplezier en sneeuwzekerheid van oktober tot en met mei. Daarnaast kan men ook terecht op de pistes in het skicentrum Schlick 2000 in Fulpmes, in het familieskigebied Serlesbahnen bij Mieders of bij de Elferbergbahn in Neustift.
 

Meer informatie over het gebied, accommodaties, arrangementen en evenementen etc. is te vinden op www.stubai.at. Voor verder vragen kunt u bellen met tel: +43 (0)501881-0 of een mail sturen naar info@stubai.at. Voor het boeken van arrangementen staat Stubai Touristik voor u klaar, tel: +43 (0)501881-171 of 172 of per mail naar stubaitouristik@stubai.at.

----------------------------------------------------------------
Noot voor de redactie (niet voor publicatie): Voor meer informatie over het persbericht en/of beeldmateriaal kunt u contact opnemen met: Sartori & Thaler Marketing Services, Mvr. Mag. Andrea Sartori, Tel.: 0043-512-34242123, pressestelle@stms.at, www.stms.at