navigatie Inhoud activiteiten in Oostenrijk

Karinthië grootste winterspeeltuin voor kids

12-01-2012 - Sneeuwbalgevechten, rodelen en eskimo spelen: Kinderen houden van sneeuw. Karinthië, de zuidelijkste deelstaat van Oostenrijk, biedt een ruime keuze aan spannende avonturen voor het hele gezin. Binnen blijven is geen optie!

Huskysafari in Karinthië © Franz Gerdl / Kärnten Werbung

Met lama’s door de sneeuw
Er is geen wereldreis voor nodig om met lama’s door de sneeuw te wandelen. Ranger Johann Kanzian begeleidt de lamatrektochten door de Karnische Alpen en het Gailtal en bezorgt de kinderen een onvergetelijke belevenis wanneer zij met de brave viervoeters door de stille winterse natuur stappen.
www.lamatrekking.at

Huskysafari
Een safari, maar dan zonder leeuwen en tijgers. In Bad Kleinkirchheim bezorgen Husky’s tijdens een sneeuwsafari door het besneeuwde landschap een avontuur voor groot en klein. Onder begeleiding van professionele begeleiders/mushers zet de slee zich in beweging en al snel zoeft men door het Karinthische winterlandschap.
De tochten zijn te boeken op 17 en 18 januari, 1 en 2 februari en op 9, 10, en 11 maart 2012.
www.badkleinkirchheim.at/schlittenhunde-safari

Op de slee
Sneeuw en sleeën zijn een logische combinatie. Dus wat is er leuker dan in het donker te sleeën en op de verlichte banen naar beneden te suizen. Op de Gamskogelhütte in de regio Katschberg/Rennweg kunnen sleetjes gehuurd worden, waarmee de hele familie na een gezellige Jause de 1,5 km lange verlichte rodelbaan afglijdt. De echte dapperen onder ons pakken in natuurpark Dobratsch bij Villach geen slee maar de Zipfelbob.
www.katschberg.at, www.naturparkdobratsch.info.

Heidi en Tarzan
Aan de Falkertsee belanden kleine en grote gasten direct in Heidi’s avonturenland. Een iglo bouwen, zonder dat hij instort, vissen in het bevoreren meer of zoals Tarzan in de sneeuw over hangbruggen en zweefbanen zwaaien. In Heidi’s Snowpark en Peter’s Schneeland is vervelen geen optie. En wie ´s avonds nog niet moe is, loopt mee met de fakkeltocht richting een verstopte, waar warme thee en een ritje terug op de sneeuwscooter wachten.
www.heidi-hotel.at

Meer informatie: www.karinthie.com

-----------------------------------------------------------------------
Persinformatie bij Kärnten Werbung

Susanna Brunner, Casinoplatz 1, 9220 Velden, Oostenrijk
tel. 0043-(0)4274-52100-34, fax 0043-(0)4274/52100-60
e-mail: susanna.brunner@kaernten.at, internet: www.karinthie.com,
persinformatie: www.presse.kaernten.at, beeldmateriaal: http://media.kaernten.at/