navigatie Inhoud activiteiten in Oostenrijk

Kitzbüheler Alpen - Brixental: bergen avontuur met Tiroolse charme

7 mei 2012 - De regio Kitzbüheler Alpen – Brixental in Tirol is een geliefde vakantiebestemming voor families, wandelaars, fietsers en recreanten. 2.500 km wandelpaden en meer dan 1.000 km fietsroutes zorgen voor bergen avontuur.

Meisje aan een beek © Kitzbüheler Alpen - Brixental / Stefan Eisend

2.500 km wandelpaden
De Kitzbüheler Alpen – Brixental heeft een wandelpadennetwerk van maar liefst 2.500 km lang. Het wandelaanbod is groot en afwisselend van makkelijke dalwandelingen tot en met uitdagende tochten naar de bergtoppen op 2.450 m hoogte. Zo kan men hier “genietend wandelen” waarbij gemakkelijke wandelwegen en hotels en restaurants met culinaire lekkernijen, cultuur en gezelligheid de belangrijkste ingrediënten zijn. Tijdens het gezond & vitaalwandelen worden beweging en fitness gecombineerd met schoonheid en gezonde voeding. Kinderen willen tijdens het wandelen vooral plezier hebben en avonturen in de natuur beleven. Voor hen biedt de regio speciale tochten, themawandelwegen en leuke uitstapjes en aanbiedingen voor het hele gezin. Tijdens de hoogtewandelingen ontdekt men bijzondere uitzichten, zonder dat men daar inspannende beklimmingen voor hoeft te ondernemen. Met de “Kitzbüheler Alpen Sommer Card” kan men tijdens het wandelen gemakkelijk gebruik maken van de 29 liften. Daarbij krijgen de gasten die in de regio verblijven 25 tot 50% korting op entreeprijzen bij 40 aangesloten partners in de regio, zoals musea, zwembaden, bezienswaardigheden en outdoorbedrijven.

Van MTB tot e-bike
Naast wandelaars kunnen fietsers hun hart in het Brixental ophalen. In totaal zijn hier ca. 800 km aan fiets- en mountainbikeroutes te vinden. In Kirchberg krijgen echte adrenaline junkies boordevol actie voorgeschoteld op de 2 singeltrails. Recreatieve fietsers kunnen per e-bike genieten van de landschappen die aan hen voorbij trekken, want dit is de grootste e-bikeregio ter wereld met 1.000 km fietsroutes.

Fijnproeven
De typische Brixentaler gastvrijheid is voorzien van een stevige keuken: Van rustieke bergkaas tot en met de "Brixentaler KochArt" waar de beste regionale gerechten en diverse Gault Millau-restaurants waar echte fijnproevers terecht kunnen.

Top-evenementen
Saai wordt het hier nooit. Zo staan er naast talrijke concerten en festivals de volgende top-evenementen op het programma:
KitzAlpBike-Festival van 26 juni t/m 1 juli
Bloemencorso op 15 augustus 2012
Internationale LIBRO Ballon Cup van 22 t/m 28 september

De regio Kitzbüheler Alpen – Brixental, op slechts 125 km van München, bestaat uit de dorpen Brixen im Thale, Kirchberg en Westendorf. Deze  zonnige locatie, een ca. 30 km lange vallei tussen de Kitzbüheler Alpen in het zuiden en de Wilden Kaiser in het noorden. Het Brixental, gelegen tussen Wörgl en Kitzbühel, is tot aan Kufstein in het Inntal tol- en vignetvrij te bereiken.

Meer informatie: www.kitzbuehel-alpen.com

-----------------------------------------------------------------------
Noot voor de redactie, niet voor publicatie: Voor meer informatie over het persbericht en/of beeldmateriaal kunt u contact opnemen met TVB Kitzbüheler Alpen – Brixental, Mvr. Elisabeth Sohm, tel.: 0043-5357-2000-150, e.sohm@kiztbueheler-alpen.com, www.kitzbuehel-alpen.com