navigatie Inhoud activiteiten in Oostenrijk

4 nieuwe campagnes van start!

16-02-2012 - Oostenrijk op een vernieuwende manier beleven is het motto in 2012. Dit voorjaar lanceert het Oostenrijks Toeristenburo 4 nieuwe campagnes ter promotie van Oostenrijk als verrassende vakantiebestemming.

Boothuis aan de Wörthersee © Österreich Werbung / Peter Burgstaller
Boothuis aan de Wörthersee © Österreich Werbung / Peter Burgstaller
Wandelen langs de Schwarzsee, Tirol © Österreich Werbung / Peter Burgstaller
Wandelen langs de Schwarzsee, Tirol © Österreich Werbung / Peter Burgstaller
Passie voor traditie © österreich Werbung / Peter Burgstaller
Passie voor traditie © österreich Werbung / Peter Burgstaller

Zomer: Een frisse kijk op Oostenrijk
Zo heet de zomercampagne van het Oostenrijks Toeristenburo. Met deze campagne wil Oostenrijk laten zien dat het land, naast dat het de tradities heeft weten te behouden, ook een zeer moderne kant heeft en zich de afgelopen jaren verrassend heeft ontwikkeld.
De start van de campagne vond plaats op 11& 12 februari 2012 op de Fiets- & Wandelbeurs in de RAI plaats . Waar het Oostenrijks Toeristenbuo met een stand aanwezig was.
Verder zal er begin februari een 42 pagina dikke bijlage in de Volkskrant Magazine verschijnen die de lezer attent maakt en leuke tips geeft voor een zomervakantie in Oostenrijk. Daarnaast zullen er in diverse Nederlandse tijdschriften advertenties en advertorials verschijnen waarin Oostenrijkse testimonials hun persoonlijke vakantietips aan de lezers verklappen. Naast print speelt e-marketing uiteraard ook een grote rol. Op de campagnesite www.austria.info/frissekijk worden de frisse vakantietips in de verschillende regio’s gepresenteerd. Net als vorig jaar zal ook dit jaar weer een leuke joint promotion de campagne versterken, waarvoor de voorbereidingen op dit moment in volle gang zijn.


Cultuur: Kunst, cultuur en natuur in de bergen
In 2012 zal de themacampagne “Cultuur” van het Oostenrijks Toeristenburo een vervolg krijgen.  Het doel van deze campagne is alle culturele aspecten, van authentiek en traditioneel tot en met trendy, hip en modern te laten zien. Een 64 pagina dikke brochure zal in februari bij de Elsevier bijgelegd worden waarin de lezer het culturele Oostenrijk ontdekt. Daarnaast zullen er in diverse Nederlandse tijdschriften advertenties en advertorials verschijnen met verrassende cultuurtips in Oostenrijk. Binnen deze campagne is het Oostenrijks Toeristenburo druk bezig met het ontwikkelen van een Nederlandse versie van de Smartphone applicatie iAustria Cultuur. Uiteraard wordt de campagne online ondersteund op de campagnesite www.austria.info/cultuur. Verder zal het cultuurthema extra uitgezet worden op het gebied van e-marketing, webcontent, PR en ondersteuning van reisorganisaties op het gebied van culturele highlights. 

Naast de 2 bovengenoemde hoofdcampagnes richt het Oostenrijks Toeristenburo zich ook op specifieke doelgroepen als familie en 50-plussers: 

Familie:
Van februari t/m juni 2012 wordt de familie-zomercampagne wel heel speciaal. Dit jaar wordt er een Oostenrijk-kwartetspel in een oplage van 100.00 stuks geproduceerd! Een leuk kaartspel voor de hele familie met thema’s als water, wandelen, spelen, fietsen, eten&drinken, bezienswaardigheden en natuur in Oostenrijk. Daarnaast zit in het kwartetspeldoosje nog een boekje met speluitleg en meer informatie over Oostenrijk als vakantieland. Naast het kwartetspel worden er, in een oplage van 80.000 stuks, nog extra informatieboekjes geproduceerd. Het kwartetspel wordt in de beurstasjes van de Libelle zomerweek, via onze informatieafdeling en dé online shop voor kinderkleding Happybee verspreid. De extra informatieboekjes worden via een bijlage bij Mama Magazine verspreid. Het Oostenrijkse familieaanbod wordt uiteraard ook via facebook, nieuwsbrieven en www.austria.info gecommuniceerd.

50+:
Van februari t/m september 2012 richten wij ons met een speciale campagne op een belangrijke doelgroep, Nederlandse én Belgische actieve 50 plussers. Er zal een  vakantiemagazine (oplage 245.000 stuks) van 16 pagina’s verschijnen waarin voor de doelgroep interessante thema’s de revue passeren zoals actief in de natuur, relaxen en bezienswaardigheden/uitstapjes. Daarbij presenteren ca. 10 Oostenrijkse partners hun aanbod van het voorjaar tot de herfst. Het vakantiemagazine wordt bij diverse media bijgevoegd, en bij de informatieaanvragen verstuurd en tevens in de beurstasjes van de 50 plus beurs onder de bezoekers verspreid. Het e-marketing deel heeft betrekking op een campagnepagina op onze eigen website, een bijdrage in onze newsletter en een facebook ads campagne.

Alle campagnes zullen d.m.v. doelgerichte PR-activiteiten (persuitzendingen, newsletters en uitnodigingen voor persreizen) worden ondersteund. Op het gebied van e-marketing zal de strategie van samenwerkingen met doelgroepgerelateerde internetsites en traffic genererende e-marketingactiviteiten worden voortgezet. Alle producties zullen tevens via onze informatieservice te bestellen zijn.

Meer informatie over al onze campagnes is te vinden op www.austria.info


Meer informatie (noot voor de redactie):
Oostenrijks Toeristenburo
Thiebout van den Bergh - Marketing & PR Manager
Tel.: 020-4623502, mail:
thiebout.vandenbergh@austria.info