navigatie Inhoud activiteiten in Oostenrijk

Nieuwe zomerattracties Hall-Wattens

02-04-2012 - 10 pittoreske dorpjes en Hall in Tirol als een van de mooiste historische steden in Oostenrijk zorgen voor een onvergetelijke vakantie. Begin juni opent hier de grootste houten kogelbaan ter wereld, ervaar de natuur van dichtbij tijdens de Nature Watch met Swarovski verrekijkers en bezoek de populairste bezienswaardigheid, de Swarovski Kristallwelten.

Steenadelaar in het Alpenpark Karwendel © Otto Leiner/ Alpenpark Karwendel
Steenadelaar in het Alpenpark Karwendel © Otto Leiner/ Alpenpark Karwendel
Swarovski Kristallwelten in Wattens © Swarovski Kristallwelten
Swarovski Kristallwelten in Wattens © Swarovski Kristallwelten
Houten kogelbaan in Hall-Wattens © TVB Hall-Wattens
Houten kogelbaan in Hall-Wattens © TVB Hall-Wattens

Nieuw: houten kogelbaan in Hall-Wattens
Begin juni opent in de regio Hall-Wattens een bijzondere attractie voor het hele gezin: de grootste houten kogelbaan ter wereld. Op een parcours van 200 meter door het bos rollen grote houten kogels van boom naar boom, verdwijnen ze in holle boomstammen, rollen ze naar beneden of springen net boven de grond naar het volgende traject. De grote houten kogels en het parcours zijn gemaakt van Zirben-hout. Het parcours begint in de lift of in de boomhut die zich op het 7000 m² speelterrein bevinden.

Nature Watch, met swarovski op zoek naar adelaars en marmot
De natuur van dichtbij beleven kan tijdens de Nature Watch. Uitgerust met speciaal ontwikkelde verrekijkers van Swarovski Optik en begeleid door professionele gidsen gaat de expeditie richting het ongerepte landschap van het Alpenpark Karwendel: marmotten observeren en adelaars spotten, een ervaring om niet snel te vergeten.

Zomer in de Swarovski Kristallwelten
De meest populaire bezienswaardigheid in de regio de Swarovski Kristallwelten. Hier waakt een reus over zijn schat, de 14 kristallen wonderkamers. Ontworpen door bekende kunstenaars, betoveren zij de bezoekers elke keer weer. Onder auspiciën van de multimedia-kunstenaar Andre Heller, die het concept voor deze magische plaats ontwikkelde, groeit de kristallen schat continu en biedt 8.500 vierkante meter ruimte om te dromen. De jonge bezoekers worden hier gezien als kunstenaars en visionairs, dromers en onderzoekers, die leven en lachen en magische avonturen in de bruisende wereld van het kristal beleven.

Meer informatie: http://kristallwelten.swarovski.com

De fascinatie van de reus
De reus fascineert jong en oud, zowel buiten als binnen. Bij warm weer kan in het park gewandeld en gespeeld worden. Na het bezoek in de wondere kristallen wereld kan men zich in de Crystal Stage onderdompelen in de prachtige selectie en het uitgebreide assortiment producten van Swarovski. Voor wie er trek van heeft gekregen biedt het CAFÉ- terra een gevarieerde kaart, maar picknicken in het park behoort ook tot de mogelijkheden.

Family Festival
Op 1 juli vindt het traditionele familiefeest plaats: Veel attracties bieden plezier, spel en variatie en laten de harten van kleine en grote kristallen liefhebbers sneller kloppen. In het kinderatelier kunnen de jonge bezoekers hun eigen aandenken van kristal maken.

Kristalwandelweken in Hall-Wattens
De perfecte introductie in de natuur en het culturele landschap van Hall-Wattens. Verken de mysteries rondom het kristal, bezoek de steenarend in het Alpenpark Karwendel:
7 nachten incl. begeleide themawandelingen, bergrit Glungezer of Patscherkofel incl. bus, bezoek aan de Swarovski Crystal Worlds, rondleiding door de stad Hall incl.   mijnbouwmuseum en munttoren): vanaf € 240,- p.p. (bed and breakfast) vanaf € 386, - p.p. (3-sterren hotel).

Meer informatie: www.hall-wattens.at

-------------------------------------------------------------- -------
Noot voor de redactie, niet voor publicatie: Voor meer informatie over het persbericht en/of beeldmateriaal kunt u contact opnemen TVB Region Hall-Wattens, Mvr. Nina Wielander, tel.: 0043-5223-4554432, e-mail: n.wielander@hall-wattens.at, www.hall-wattens.at