navigatie Inhoud activiteiten in Oostenrijk

Oostenrijk "viermaal anders"

21-05-2012 - Oostenrijk is een paradijs voor de natuurliefhebber. Het Oostenrijks Toeristenburo heeft een flink aantal tips verzameld voor een unieke en afwisselende zomervakantie. Hier geven wij 4 tips ter inspiratie.

Boothuis aan de Wörthersee © Österreich Werbung / Peter Burgstaller

De zomercampagne van het Oostenrijks Toeristenburo “Een frisse kijk op Oostenrijk” laat zien dat het land naast dat het de tradities heeft weten te behouden, ook een zeer moderne kant heeft en zich de afgelopen jaren verrassend heeft ontwikkeld. Op de website www.austria.info/frissekijk worden in totaal 14 tips van locals uit verschillende regio’s prijs gegeven. Hieronder onthullen wij er alvast 4.

Tip 1: Geheime recepten tijdens een vakantie op de boerderij
Een vakantie op de boerderij staat bol van de culinaire hoogtepunten. Bijna alles wordt er zelf gemaakt, van de boter en de jam tot en met de yoghurt en de kaas. Hier komen de aardappels en wortels uit eigen tuin, net als alle heerlijke kruiden. Zo heeft elke boerderij zijn eigen specialiteiten uit de regio. Omdat koken vaak een gezamenlijke belevenis is, is de kans groot dat men een aantal handige kooktips en geheime recepten uit de Oostenrijkse keuken mee naar huis neemt. Vakantie op de boerderij wordt steeds populairder. Terug naar de eenvoud en met het hele gezin genieten van de gastvrijheid en het echte boerenleven. Er zijn in heel Oostenrijk ca. 2.800 boederijen van het vakantiemerk “Vakantie op de boerderij”  waarvan velen zich richten op een specifiek thema. Zo zijn er bijvoorbeeld wijnboerderijen, bergweidehutten, baby- en kinderboerderijen, biologische boerderijen, gezondheidsboerderijen en kruidenboerderijen.
Meer informatie: www.boerderijvakantieoostenrijk.nl

Tip 2: Nieuw: Alpe-Adria-Trail in Karinthië
De Alpe-Adria-Trail is een nieuwe, afwisselende, grensoverschrijdende, 690 km lange ontdekkingsreis door drie landen – Oostenrijk, Italië en Slovenië – en drie culturen. Van de voet van de majestueuze Großglockner tot aan de azuurblauwe zee. Met uitzichten op een evenwichtige mix van schitterende natuur, alpine wateravonturen en een fascinerende dieren- en plantenwereld. Langs meren, beken en rivieren naar het eindpunt, de Adriatische Zee. De volledige Alpe-Adria-Trail bestaat uit 38 wandelroutes en elke etappe is ongeveer 17 kilometer lang. Bij elkaar zo’n 550 kilometer, waarvan 26.000 meter bergop en bergaf. Natuurlijk hoeft men niet alle 38 wandelroutes te lopen om de echte sfeer te proeven. Elke etappe is een avontuur op zich. Kies er één of verdeel een aantal etappes over verschillende vakanties.
Meer informatie: www.karinthie.com of www.alpe-adria-trail.com 

Tip 3: Innerlijk geluk in het Kleinwalsertal
Wie op een bijzondere manier van de natuur wil genieten en zijn eigen innerlijke geluk wil (terug)vinden is in het Kleinwalsertal aan het juiste adres. Met “Walser Omgang” presenteert deze regio in Vorarlberg een nieuw concept gericht op het verbeteren van het welzijn, levenskwaliteit en gezondheid met behulp van de vrije natuur. Zonder technische hulpmiddelen of bijzondere voorzieningen zoekt men op 8 speciale wandelpaden naar een persoonlijke bewustwording en balans. Hotel Sonnenburg helpt om de gast zijn échte leeftijd te meten. Er wordt antwoord gegeven op essentiële vragen over de biologische leeftijd, belastbaarheid en het lichamelijk en geestelijk regeneratievermogen. Maar er wordt ook advies gegeven met welke activiteiten en voeding men het persoonlijk ritme kan verbeteren.
Meer informatie: www.walser-omgang.com of www.kleinwalsertal.com  

Tip 4: Tussen almen en gletsjers: Veelzijdig Ramsau am Dachstein
Gezin, bergbeklimmer of levensgenieter? Er is voor ieder wat wils in Ramsau am Dachstein. Voor de kleintjes zijn er uitstekende kinderwandelroutes en boerderijen met veel verschillende dieren. Wandelaars en klettersteig-beklimmers vermaken zich op de talloze routes naar de top. Wie op zoek is naar rust geniet van de fascinerende uitzichten. Hans Prugger is berggids en begeleidt wandelingen over de gletsjer. Hij weet alles over het gebied en vertelt net datgene wat niet in de wandelgidsen staat. Maar er is meer te doen op de Dachsteingletsjer. Breng een bezoek aan het ijspaleis, de Skywalk of de veelzijdige Rittisberg. Of leer alles over de Oostenrijkse tradities in het streekmuseum, bij de klokkentorenbouwer of tijdens een bezichtiging van de bijna 600 jaar oude lodenstoffenwalkerij.
Meer informatie: www.ramsau.com

Meer informatie: www.austria.info/frissekijk 

---------------------------------------------------------------------------
Meer informatie (noot voor de redactie):
Oostenrijks Toeristenburo, Thiebout van den Bergh - Marketing & PR Manager
Tel.: 020-4623502, mail:
thiebout.vandenbergh@austria.info

Mirjam Hoogerman – Projectleider zomercampagne
Tel.: 020-4623508,
mirjam.hoogerman@austria.info