navigatie Inhoud activiteiten in Oostenrijk

Oostenrijk geeft 12 bijzondere winteractiviteiten weg

Maandag 17 oktober is de wintercampagne van het Oostenrijks Toeristenburo op de Nederlandse radio de ether in gegaan. Luisteraars maken 12 weken lang, via Facebook, kans op 1 dag vakantie!

Wat is er nou leuker dan 1 dag vakantie winnen?
Dat is nu mogelijk met de nieuwe wintercampagne van het Oostenrijks Toeristenburo. Wintersportliefhebbers die al een vakantie geboekt hebben kunnen op www.austria.info/vandepiste kans maken op 1 van de 12 weekprijzen die wordt weggegeven; van pistenbullyrijden en schansspringen tot en met een huskysafari of een sneeuwschoenwandeltocht. Het enige dat de luisteraar hoeft te doen is via Facebook of Outlook een evenement aanmaken, aangeven wanneer de vakantie naar Oostenrijk gepland is en welke dag men zou willen winnen. Op facebook kunnen ook direct vrienden worden uitgenodigd. Met één van die vrienden maakt men dan kans op 1 van de 12 weekprijzen (activiteiten) in de deelnemende regio’s.

De volgende activiteiten zijn er te winnen:
  • Pistenbullyrijden en rodelen met tips van profs in het Montafon
  • Flying Fox en sneeuwschoenwandelen in het Bregenzerwald
  • Huskysafari en ijsklimmen in Karinthië
  • Boomkroonpadwandelen en schansspringen in Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang
  • 2 langlaufcursussen in Ramsau am Dachstein
  • Kookcursus op de boerderij

Radio & online
Middels radiospots en online campagnes wordt men op de actie attent gemaakt. Zo worden er van 17 t/m 30 oktober ca. 2.800 spots op in totaal 6 radiozenders uitgezonden (Radio 1, Radio 2, Skyradio, Radio 10 Gold, ORN en E-Power). “Het Oostenrijks Toeristenburo, marktleider op wintersportgebied, start hiermee de tot nu grootste radio- & onlinecampagne ter promotie van de winterbeleving in Oostenrijk”, aldus Dhr. Alfred Cossmann, directeur van het Oostenrijks Toeristenburo. Met de spots worden luisteraars opgeroepen de Oostenrijkse winter te beleven en aan de actie deel te nemen. De deelnemende partners zijn: Vakantie op de boerderij, Bregenzerwald, Montafon, Skicircus Saalbach-Hinterglemm Leogang, Ramsau am Dachstein en Karinthië. Naast radio wordt de actie ook online op www.austria.info/vandepiste gepresenteerd.

Winter naast de piste
Met deze campagne richt het Oostenrijks Toeristenburo zich dit jaar niet direct op de hardcore wintersport, maar presenteert zij de alternatieve wintersportmogelijkheden naast de piste. Van groot belang daarbij zijn de volgende sterke punten van Oostenrijk: gastvrijheid, gezelligheid, authenticiteit, naast de actieve winter ook de winterbelevenis naast de piste, gastronomie en wellness. Zo wordt de wintervakantie in Oostenrijk voor een breder segment toegankelijk gemaakt  en wordt na de actieve skiër ook de ontspanningszoekende wintergast bereikt.

Kijk ook op: www.austria.info/vandepiste

Voor meer informatie:
Oostenrijks Toeristenburo
Thiebout van den Bergh – Marketing & PR Manager
Tel.: 020-4623502, thiebout.vandenbergh@austria.info

Martina Fuchs – Marketing & Special Projects
Tel.: 020-4623504, martina.fuchs@austria.info