navigatie Inhoud activiteiten in Oostenrijk

Feestelijke seizoenstart in Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau

21-11-2013 - Het vorig jaar nieuw ontstane, en vele malen onderscheiden skigebied Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau viert het nieuwe winterseizoen met een spetterend programma.

De Dauerstoa Alm © Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau

Sinds het winterseizoen 2012/2013 zijn de Tiroolse skiregio’s  Alpbachtal en Wildschönau met een nieuwe 8-persoons gondellift met elkaar versmolten tot „Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau“. Sindsdien behoort dit sneeuwparadijs tot een van de grootste en afwisselendste skigebieden van Tirol. Het nog jonge skigebied is al vele malen onderscheiden. De ADAC Skiguide heeft het Ski Juwel 2013 als “beste nieuwkomer in 2013” verkozen. Daarnaast gaf de beoordelingswebsite skiresort.de vijf van de vijf sterren in de categorie „beste skigebieden fusie“ „piste-preparering“, „top voor gezinnen en kinderen“ en „parkeermogelijkheden“.

Start van het nieuwe winterseizoen

Van 13 t/m 15 december 2013 viert Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau de officiële start van het winterseizoen. Wie het openings-arrangement boekt, kan 3 dagen lang genieten in de sneeuw. Twee overnachtingen in een ontbijtpension, 2-daagse skipas, vrije entree in de feesttenten en een gratis skitest kan al vanaf € 107,- per pesoon geboekt worden. De gastenkaart zorgt ook nog eens voor heel veel leuke extra’s en kortingen.

„Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau“ maakt beginners en herintreders blij

Het „Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau“ biedt beginners en mensen die het skiën na lange tijd weer willen oppakken aantrekkelijke arrangementen met complete service.

Het arrangement voor herintreders omvat naast drie overnachtingen, een 3-daagse skipas, skihuur en 2 dagen skiles met een prive-skileraar inclusief voorgesprek. Kosten vanaf € 395,- per persoon in een 2-persoons kamer. Volwassen beginners betalen voor hetzelfde pakket ook € 395,-. Voor gezinnen met beginners onder de 6 jaar biedt het Alpbachtal het arrangement „Kinderleichtes Skivergnügen“: 4 overnachtingen voor 2 volwassenen en 2 kinderen in een appartement, inclusief 3-daagse skipassen, skihuur, 3-daagse skiles voor de kinderen en 2-daagse privéles voor de volwassenen en de Alpbachtal Seenland Card. Kosten va. € 980,-. De arrangementen zijn bij de VVV’s in het Alpbachtal en het Wildschönau te boeken.

Over het skigebied

145 km piste zijn er rond de  Wildschönauer Schatzberg (1903 m), Markbachjoch in Niederau (1500 m), de Roggenbodenliften bij Oberau, het Alpbachtaler Wiedersbergerhorn (2025 m) en de nabije gelegen Reither Kogel (1337 m) te vinden. Met 32 km blauwe pistes, 78 km rodes pistes en 18 km zwarte pistes is er voor elk nuvieau een geschikte afdaling te vinden. Terwijl beginners terecht kunnen op de geschikte piste in het dal en bij de middenstations, kunnen snowboarders en freeriders terecht in de drie snowparken of het freeride-gebied bij de Wiedersbergerhorn. Wie wil skiën tot de lichten uitgaan, kan avondskiën op de Reither Kogel in het Alpbachtal of bij de Roggenbodenlift in de Wildschönau.

De prijzen: In het hoogseizoen betalen volwassenen € 41,- voor een dagskipas, de jeugd (geboren tussen 1995 en 1997) € 33,- en kinderen (geboren tussen 1998 en 2007) € 20,50.

Meer informatie: www.skijuwel.com

Contact