navigatie Inhoud activiteiten in Oostenrijk

Sneeuwzekerheid garantie voor evenementen in het Stubaital

17-01-2012 - Niet elk skigebied heeft het geluk een gletsjer achter de hand te hebben wanneer de sneeuwsituatie in de lager gelegen delen minder wordt. Tot ver in het voorjaar kan er op de Stubaier gletsjer geskied worden en staat sneeuwzekerheid garant voor vele leuke evenementen in de sneeuw.

Genieten op de Stubaier gletsjer © Stubai Tirol

Freeride- en toerskiparadijs Stubaital
Liefhebbers van tiefschnee kunnen in het Stubaital op het gebied van freeriden en toerskiën op diverse skiroutes (17 km) hun hart buiten de pistes ophalen. De Stubaier gletsjer is dan ook het ideale gebied voor beginners. Er worden diverse evenementen georganiseerd zoals  het Land der Berge-toerski-Event van 24 t/m 26 maart waar toerskiërs elkaar ontmoeten.Tijdens het Freeride & Freeheel Festival van 24 t/m 26 februari wordt voor de allereerste keer een Freeridewedstrijd in Big Mountain Style op de gletsjer georganiseerd. Ook de andere 3 skigebieden in het Stubaital hebben op dit gebied genoeg te bieden. Bijzonder zijn de begeleide tochten richting Burgstall, van de Schlicker Schartl naar de Seejöchl of van de Burgstalljöchl over de Goldsutten naar de Knappenhütte.

S
afety First –  Lawinetraining
Voordat men zich buiten de pistes begeeft, moet men van alle gevaren en veilgheidsmaatregelen op de hoogte zijn. Veiligheid staat voorop. Daarom leren de ski- en klimscholen de beginners alles over de gevaren buiten de pistes. Op 28 en 29 april vindt de 2-daagse SAAC Lawinecamp op de gletsjer plaats. Het Snow Avalanche Awareness Camp leert skiërs en snowboarders de basiskennis over risico’s buiten de pistes.
Bij het Pieps A.R.T (advanced rescue training) station in het Alpin Zentrum op de Gamsgarten kan men gratis leren hoe met de lawinepieper, schep en sonde naar vermisten gezocht moet worden.

Bivak Camp - 24 uur tussen sneeuw en ijs
Van 17 t/m 19 februari kan er op het topje van Tirol op 3.210m hoogte, ´s nachts bij minus 20 graden in een tentje overnacht worden. Professionele berggidsen van de SportScheck berg- en skischool geven, tijdens het SportScheck Biwak Camp, tips over het gedrag van de berg, een theorethische cursus en hoe je je kameraden moet helpen. Verder staan er ook materiaaltests op het programma. De nieuwste tenten, slaapzakken, isomatten en zelfs expeditievoedsel kunnen getest worden.


EVENEMENTEN
Voor de kleine gasten - BIG Family Schneefest & Kinderfest in Ronny’s Kinderland
Op 21 februari, in de krokusvakantie, vindt het BIG Familiy Sneeuwfeest op de Stubaier Gletsjer plaats. Een uitgebreid programma met activiteiten en spelletjes in de sneeuw zorgen voor vermaak bij de kinderen. Een DJ zorgt voor gezellige kinderklassiekers. Dezelfde dag zullen de kleintjes zich tijdens het kinderfeest in en rondom Ronny’s Kinderland, in het skigebied Schlick 2000, ook geen moment vervelen.

Voor de hippe jeugd - Spring Sessions & Stubai Jam im Snowpark Stubai Zoo
In het voorjaar ligt de Moreboards Stubai Zoo op de Stubaier gletsjer er weer strak bij. Het hoogtepunt van de Spring Sessions 2012 is de Stubai Jam op 31 maart. Dit keer presenteert de Slopestyle-Contest de finale van de „Wir Schanzen Tournee 2012“. Tijdens de Wir Schanzen Slopestyle-Contest en de Swatch TTR Star Event staan elk jaar internationale boarders aan de start.

Voor papa en mama: Culinair genieten & Count-Down-Party
Wanneer de kids zich in de sneeuw vermaken kunnen de ouders zich in de vele restaurants culinair laten verwennen. In Restaurant Schaufelspitz op de gletsjer, met het zonneterras op 2.900m, worden exquise menu’s met internationale invloeden geserveerd. Tiroolse lekkernijen zijn te vinden in het Panorama Restaurant Kreuzjoch in het skigebied Schlick 2000.

Dames opgelet! Vanaf 1 maart vindt elke donderdag de damesdag plaats. Dames krijgen dan korting op de skipas. Tijdens de Nightshows tonen de skileraren hun kunsten en wordt de show met vuurwerk afgesloten. En wat is er dan leuker dan de avond af te sluiten met een 3 km lange rodelafdaling.

Op 14 april 2012 wordt het einde van het seizoen in Schlick 2000 afgesloten met de Count-Down-Party. 15 april is dan de laatste skidag in dit skigebied. Maar dankzij de sneeuwzekerheid van de gletsjer kan er natuurlijk nog tot half juni geskied worden.

 

Over het Stubaital
De Stubaier gletsjer, het grootste gletsjerskigebied in Oostenrijk, en door het online portaal www.snow-online.de benoemd als winnaar in de categorie „sneeuwzekerheid“, biedt 110 km pistes, skiplezier en sneeuwzekerheid van oktober tot en met mei. Daarnaast kan men ook terecht op de pistes in het skicentrum Schlick 2000 in Fulpmes, in het familieskigebied Serlesbahnen bij Mieders of bij de Elferbergbahn in Neustift.

Meer informatie over het gebied, accommodaties, arrangementen en evenementen etc. is te vinden op www.stubai.at. Voor verder vragen kunt u bellen met tel: +43 (0)501881-0 of een mail sturen naar info@stubai.at. Voor het boeken van arrangementen staat Stubai Touristik voor u klaar, tel: +43 (0)501881-171 of 172 of per mail naar stubaitouristik@stubai.at.

----------------------------------------------------------------
Noot voor de redactie (niet voor publicatie): Voor meer informatie over het persbericht en/of beeldmateriaal kunt u contact opnemen met: Sartori & Thaler Marketing Services, Mvr. Mag. Andrea Sartori, Tel.: 0043-512-34242123, pressestelle@stms.at, www.stms.at