navigatie Inhoud activiteiten in Oostenrijk

Tentoonstelling op de Großglockner

02-05-2014 - Naar aanleiding van de 150ste geboortedag van Richard Strauss en als homage aan zijn Alpen-symfonie opent op 11 juni 2014 de tentoonstelling ALPENLIEBE in het bezoekerscentrum op de Kaiser-Franz-Josefs-Höhe op de Großglockner.

De tentoonstelling ALPENLIEBE op de Kaiser-Franz-Josefs-Höhe © Grossglockner Hochalpenstrasse AG
Kunstwerken
De tentoonstelling toont in ca. 20 posities een breed spectrum van actuele hedendaagse kunstproducties. Van Martin Kippenbergers ironische poses op bergtoppen, het diepgaande onderzoek van de globalisering van het Alpengebied van Armin Linke tot en met Katharina Lackner, die de adembenemende uitzichten onderdeel maakt van haar installatie.
Alle kunstwerken tonen de liefde voor de bergen en de natuur, waarbij gebruikt gemaakt wordt van diverse media zoals fotografie, film, sculpturen, grafisch tot en met ruimtelijke installaties.
 
Muzikale reis
Naast de kunstobjecten biedt de tentoonstelling ook uitstapjes naar andere genres. Ten eerste is er de muzikale verkenning van het Alpengebied. Richard Strauss’ symfonisch klinkende bijna filmische reis door de Alpen. De Oostenrijkse muzikant Hubert von Goisern vertolkt een uur durend muzikaal programma van de landen rond de Alpen.
 
Curiosa
Daarnaast heeft de bergwereld soms zowel artistieke als alledaagse bizarre voorwerpen en curiosa uit de natuur voortgebracht. Een interessante verzameling van voorwerpen, foto’s korte video’s tot en met collecties van Alpine musea zijn te bewonderen.
 
Multimediale excursie
Een bivak nodigt bezoekers uit voor een multimediale excursie in de Alpen: spectaculaire beelden rond de klanken van Richard Strauss, een akoestische reis door de jaren heen. Het bivak, oorspronkelijk een noodopvang in de bergen, gaat volgend jaar op reis en zal deel uitmaken van de World Expo in Milaan.
 
De tentoonstelling is dagelijks van 10.00 tot 17.00 uur geopend en gratis te bekijken.
 
De Großglockner Hochalpenstraße loopt direct door het hart van het nationale park Hohe Tauern, richting de hoogste berg van Oostenrijk, de Großglockner (3.798 m) en zijn gletsjer, de Pasterze. De 48 km lange panoramaroute is, met een hoogteverschil van 2.571 meter en 36 bochten, een van de meest geliefde bezienswaardigheden in Oostenrijk.
 
Meer informatie: www.grossglockner.at
 

Großglockner Hochalpenstraße AG
Manager Marketing & PR: Mvr. Mag Patricia Lutz
T +43 (0)662873673-16
E.lutz@grossglockner.at
www.grossglockner.at