navigatie Inhoud activiteiten in Oostenrijk

Gezinnen beleven het echte boerenleven!

02-05-2014 - Dieren aaien en voeren, helpen in de stal, spelen en ravotten. Terug naar de eenvoud en met het hele gezin genieten van de gastvrijheid en het echte boerenleven. De 2.500 boerderijen van het vakantiemerk “Vakantie op de boerderij” in Oostenrijk zijn hiervoor de perfecte bestemming.

Vakantie op de boerderij © Urlaub am Bauernhof
Opgelet: autovrij gebied!
Tijdens een vakantie op de boerderij mag bijna alles: ravotten, herrie maken, helpen in de stal, de dieren voeren, in het hooi springen, op blote voeten lopen en nog heel veel meer. Hier heeft men alle vrijheid! Des te meer doordat de boerderijen vanwege hun de idyllische ligging vaak in 'autovrij gebied' liggen, waardoor de kinderen veilig kunnen rondsjouwen en spelen. Daarom zijn de gespecialiseerde baby- en kinderboerderijen echte paradijsjes voor het hele gezin. De kamers en vakantiewoningen zijn geheel op kinderen ingesteld, zo zijn er spijlenbedjes, kinderstoelen, kinderbestek en een babybadje te vinden. En rond de boerderij beleven de kinderen de leukste avonturen.
 
De stalgeur opsnuiven
Op baby- en kinderboerderij Loitzhof in Untertauern (Salzburg) is een grote speeltuin met een reuzentrampoline, glijbaan, schommel, zandbak en skelters te vinden. In de ruime speelkamer zorgen een klimwand, tafeltennis en tafelvoetbal voor afleiding. En natuurlijk kunnen de schapen, geiten, konijnen, kippen en eenden in de stal niet wachten om geaaid te worden. Meehelpen hoort er op de boerderij gewoon bij. De boer helpen bij het uitmesten van de stallen of wanneer hij zijn lievelingskoe op de bergweide een bezoekje brengt. Wie wil weten waar die heerlijke honing die elke ochtend op de ontbijttafel staat vandaan komt kan een kijkje bij de imkerij van de boerderij nemen. Er is ook nog een museum dat met oude werktuigen en gereedschappen een interessant kijkje biedt in het boerenleven uit vroeger tijden. De boerenfamilie Grünwald neemt graag de tijd om er een rondleiding te geven. Rondom de boerderij beleeft men de leukste avonturen in de natuur. Er kan gespeeld worden in het naastgelegen bos, het wild voeren, een ritje maken op pony Emma of een fietstocht over de Ennsradweg maken, zwemmen in het meer of een vis vangen in de visvijver. De 'vangst' wordt boven een kampvuur geroosterd.
 
Paradijs voor kleine ontdekkingreizigers
Trampolines, skelters en nog veel meer… Boerderij Panoramahof Eggele, in het Vorarlbergse Schoppenau, is één grote speeltuin! Kleine ontdekkingreizigers kunnen in het natuurpark Holdamoos op avontuur. Er is een kruidentuin, een barbecueplaats, een hangbrug en heel veel wandelmogelijkheden. 
 
Dat bevalt ons wel
Beleef het boerenleven en alles wat daarbij komt kijken: koeien en kalfjes voeren, met de katten spelen, tractorrijden, appels plukken, eieren rapen, in een romantisch hemelbed slapen, tradities in ere houden en allerlei zelfgemaakte lekkernijen proeven, zoals jams, yoghurt, spek en boerenbrood… Het kan allemaal beleefd worden bij boerderij Sinnhubbauer in Altenmarkt-Zauchensee (Salzburg). Wie wil, helpt mee – bij het broodbakken, in de stal of bij de oogst. Maar van het pure landleven genieten betekent ook gezellig onder de appelboom liggen, wandelen, zwemmen, paardrijden of fietsen.
 
Meer dan 220 baby- en kinderboerderijen in Oostenrijk richten zich volledig op hun kleine gasten. Zij voldoen aan bijzondere vereisten en zijn gecontroleerd op hun veiligheid voor kinderen. Een gedetailleerd overzicht van de specialisten is te vinden op www.boerderijvakantieoostenrijk.nl of in de brochure 'Urlaub am Baby- und Kinderbauernhof'.
 
Meer informatie: www.boerderijvakantieoostenrijk.nl

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Meer informatie (noot voor de redactie):

Urlaub am Bauernhof Oostenrijk, Frau Dr. Irene Brameshuber,
tel.: 0043-662-880202, mail: i.brameshuber@farmholidays.com