navigatie Inhoud activiteiten in Oostenrijk

Ervaar het echte boerenleven in Oostenrijk

01-03-2012 - Vakantie op de boerderij wordt steeds populairder. Terug naar de eenvoud en met het hele gezin genieten van de gastvrijheid en het echte boerenleven. De 2.800 boederijen van het vakantiemerk “Vakantie op de boerderij” in Oostenrijk zijn hiervoor de perfecte bestemming.

Meisje op de boerderij © Urlaub am Bauernhof

2.800 vakantieboederijen
“Het zijn de ontmoetingen met mensen, die het leven waarde geven”, prijkt op het bordje naast de deur van de boerenwoning. Het is de lijfspreuk van de ruim 2.800 vakantieboerderijen in Oostenrijk, aangesloten bij ‘Urlaub-am-Bauernhof’. Want juist de persoonlijke ‘touch’ van een vakantie op de boerderij zorgt voor een onvergetelijke vakantie!

Themaboerderijen
Op vrijwel alle boerderijen zijn dieren aanwezig en geniet men van zelfgemaakte boter en jam en versgebakken brood. Afhankelijk van het jaargetijde, de omvang en ligging van de boerderij heeft ieder bedrijf zijn eigen specialiteiten. Zo zijn er wijnboerderijen, almhutten, baby- en kinderboerderijen voor gezinnen, bio-, gezondheids- en kruidenboerderijen, maar ook boerderijen speciaal voor paardrijliefhebbers en gehandicapten. Voor ieder wat wils.

Diverse categoriën
Het merk ‘Vakantie op de boerderij’ garandeert dat de kwaliteit en de gastvrijheid van de boerderijen worden gecontroleerd en dat de boerderij ook echt in bedrijf is. Een jury controleert regelmatig of de boerderijen voldoen aan kwaliteitscriteria op het gebied van plattelandsbeleving, voorzieningen en service. Het resultaat is het aantal bloemen die de boerderijcategorie bepalen: 

  • 2 bloemen: Een praktisch en eenvoudig ingerichte boerderij. Douche of bad en toilet bevinden zich op de kamer, in het appartement of op de etage.
  • 3 bloemen: Een goed ingerichte, gezellige boerderij. Douche of bad en toilet bevinden zich op de kamer of in het appartement.
  • 4 bloemen: Een uitstekend ingerichte boerderij die aan hoge eisen voldoet. Douche of bad en toilet bevinden zich op de kamer of in het appartement.


Meer informatie:
www.boerderijvakantieoostenrijk.nl

------------------------------------------------------------------------
Meer informatie (noot voor de redactie):
Urlaub am Bauernhof Oostenrijk, Frau Dr. Irene Brameshuber, tel.: 0043-662-880202, mail: i.brameshuber@farmholidays.com