navigatie Inhoud activiteiten in Oostenrijk

Afwisselende winter in Wagrain-Kleinarl

15-11-2012 - Wagrain-Kleinarl, op slecht 50 minuten rijden Salzburg, ligt in de Salzburger Sportwelt. Een authentieke wintersportregio, waar iedereen terecht kan. Deze winter worden hier 2 nieuwe liften geopend en wacht de adventstijd met romantische kerstmarkten.

Wagraini's Winterwelt © Wagrain Kleinarl

Nieuwe liften
De nieuwe liften Hachau en Grafenberg brengen de wintersporters comfortabel de berg op. De zittingen zijn verwarmd en dankzij beschermingskappen zit men beschut en kan men met mooi weer van de zon genieten. Wachttijden zijn er nauwelijks: zonder overstappen bereikt men de pistes van de Salzburger Sportwelt en Ski amadé. Ski amadé is Oostenrijks grootste skigebied waar men met 1 skipas toegang heeft tot 860 km piste inclusief toegang tot W-LAN in de meeste skigebieden.

Kinderprogramma in Wagrain-Kleinarl
Ook de kleintjes zullen zich niet vervelen. Begeleid door ervaren skileraren leren zij hier hun eerste bochtjes. Ook de 6 km lange natuurrodelbaan is zeer geliefd ook bij volwassenen. WAGRAINi‘s Winterwelt is het kinderpardijs in de sneeuw waar ze samen met de mascotte “Wagraini” skiën, kleuren, knutselen en spelen. Maar er valt nog meer te beleven, zoals paardenslee-, wandel- en langlauftochten. Wie iets nieuws wil proberen kan op de snowbike de pistes af.

Het Absolut Park voor snowboarders en skiërs
Het Absolut Park is een veelzijdig snowpark voor zowel freestylers en snowboarders. Hier vindt men freeride-trajecten, halfpipes en een jibpark. Ook toeschouwers zijn hier van harte welkom.
Na alle actie in de sneeuw kan men in Wagrain-Kleinarl prima terecht in de vele hutten, restaurants, bars en après-skilocaties.

Kerst: „Stille nacht in Wagrain“
Het hoogtepunt tijdens de adventstijd is het adventsprogramma „stille nacht Wagrain“. Hier staan tradities en authenticiteit in het middelpunt. Men treedt in de voetsporen van tekstdichter Joseph Mohr, die ooit in Wagrain woonde, met lezingen, oude gebruiken en de kinderbakkerij op het programma. Tijdens een bezoek aan de traditionele kerstmarkten in Wagrain en Kleinarl komt men beslist in kerststemming. 

Meer informatie: www.wagrain-kleinarl.at

---------------------------------------------------------------------------------------
Noot voor de redactie, niet voor publicatie: Voor meer informatie over het persbericht en/of beeldmateriaal kunt u contact opnemen met Wagrain-Kleinarl-Tourismus, Tel.: 0043-6413-8448, info@wagrain-kleinarl.at, www.wagrain-kleinarl.at