navigatie Inhoud activiteiten in Oostenrijk

Wintercampagne Oostenrijk van start!

24-09-2013 - Afgelopen zaterdag is de nieuwe wintercampagne van het Oostenrijks Toeristenburo van start gegaan. Met een bijlage, advertenties, e-marketingactiviteiten en bijzondere joint promotions wordt de Oostenrijkse winter de komende maanden volop in de kijker gezet.

Children's Ski Course © Österreich Werbung/ Peter Burgstaller
Children's Ski Course © Österreich Werbung/ Peter Burgstaller
Skiën met gids in Oostenrijk © Österreich Werbung/ Peter Burgstaller
Skiën met gids in Oostenrijk © Österreich Werbung/ Peter Burgstaller
Snowshoe Hiking Austria © Österreich Werbung/Andreas Hofer
Snowshoe Hiking Austria © Österreich Werbung/Andreas Hofer
Austrian Christmas Market © Österreich Werbung/ Peter Burgstaller
Austrian Christmas Market © Österreich Werbung/ Peter Burgstaller

Marketingmix
Een 40 pagina dikke bijlage (oplage 503.000) zal aankomende weken in diverse tijdschriften verschijnen, waarin de lezer de leukste wintersporttips in Oostenrijk vindt op het gebied van skiën, snowboarden, carven en overige activiteiten naast de piste, zoals winterwandelen, sneeuwschoentochten, wellness en kerstmarkten. Vanaf medio oktober wordt de campagne 2 weken lang via 200 billboards langs de Nederlandse snelwegen gepromoot. Daarnaast verschijnt er een uitgebreide advertentiereeks in diverse media.
Naast print speelt e-marketing uiteraard een grote rol. Op www.austria.info/wintergeluk worden 15 winterse geluksmomenten in Oostenrijk gepresenteerd inclusief boekbare arrangementen en downloadbare brochures. Uiteraard zal de campagne d.m.v. externe e-marketingcampagnes, CPC, op social media platformen en via newsletters gepromoot worden.

NIEUW: Ontwerp je eigen skihelm!
Na de succesvolle design je koffer-actie in 2010 volgt er een nu een winterse variant:
Design your helm. Tot en met 31 december 2013 kan iedereen in 5 stappen zijn of haar eigen Atomic Troop skihelm ontwerpen op www.austria.info/skihelm. Om kans te maken dient men tenminste 5 likes te verzamelen. Het Oostenrijks Toeristenburo geeft 5 helmen weg. De 5 winnende ontwerpen worden door dezelfde professional op de helm gespoten als die van de Oostenrijks-Nederlandse Marcel Hirscher. Een onafhankelijke jury zal de 5 beste ontwerpen kiezen. Deze 5 winnaars maken ook nog eens kans op een wintersportvakantie voor 2 personen incl. skipassen. De skihelm kan op www.austria.info/skihelm ontworpen worden.

Verrassende samenwerking met Disney
Verder staat er ook dit jaar weer een verrassende joint promotion op het programma. Zo slaan het Oostenrijks Toeristenburo en Disney de handen ineen. Vanaf 11 december schittert de allernieuwste Disney film FROZEN in 3D op het witte doek, een prachtig en komisch avontuur van de makers van Rapunzel en Wreck-it Ralph. Om alvast in winterse stemming te komen, verloot het Oostenrijks Toeristenburo bioscoopkaartjes voor een exclusieve voorvertoning van FROZEN op zondag 8 december in het Pathé Arena te Amsterdam. Van 28 oktober t/m 3 november zal er rondom diverse bioscopen in het land een abricampagne ter promotie van de film en deze prijsvraag lopen. Verder zullen er op Disney Channel en Disney XD promo’s worden uitgezonden. In totaal zullen er 10 wintersportvakanties voor het hele gezin te winnen zijn. www.austria.info/frozen

Persbijeenkomst op 29 oktober 2013
Op 29 oktober organiseert het Oostenrijks Toeristenburo een bijzondere persbijeenkomst in Amsterdam. Op deze dag zal op het hoogste punt in Amsterdam de hoogtepunten van de wintercampagne samen met 9 Oostenrijkse wintersportregio’s worden gepresenteerd. Aanmelden kan tot uiterlijk 15 oktober door een mail te sturen aan thiebout.vandenbergh@austria.info.

Wintercampagne 2013/2014
In de allernieuwste wintercampagne van het Oostenrijks Toeristenburo staat het vakantieplezier in de winter op de voorgrond. Vakantiemomenten die voor altijd in herinnering zullen blijven. Daarvoor heeft Oostenrijk alles in huis. Indrukwekkende bergkammen, spierwitte hellingen, fonkelende meren en authentieke dorpjes, een paradijs voor de natuurliefhebber. Helemaal onvergetelijk wordt de vakantie als men eens een kijkje neemt buiten de gebaande paden. Met de nieuwe wintercampagne 2013/2014 heeft het Oostenrijks Toeristenburo plekken geselecteerd die garant staan voor een unieke ervaring. Verder willen we laten zien dat het land, naast dat het de tradities heeft weten te behouden, ook een zeer moderne kant heeft en zich de afgelopen jaren verrassend heeft ontwikkeld.

Prognose winterseizoen 2013/2014
Vorige winter brachten 962.000 Nederlanders hun wintersportvakantie in Oostenrijk door. Daarmee is het marktaandeel van Oostenrijk met 55% stabiel gebleven. Bij goede sneeuwomstandigheden en met behulp van veel nieuwe aantrekkelijke arrangementen en de intensieve communicatie via verschillende campagnes hopen wij een kleine stijging van 1 tot 2% te bereiken, aldus dhr. Alfred Cossmann, directeur van het Oostenrijks Toeristenburo.

Nieuwe doelgroep
Deze winter spreken we ook 2 nieuwe doelgroepen aan. De beginner die nog nooit op de lange latten heeft gestaan. En de „herintreder“ die ooit geskied heeft en dit graag weer wil oppakken. Middels 2 producten, Ski Easy voor de beginner met focus op gezinnen met ouders tussen de 30 en 50 jaar en Ski Again voor de herintreder met focus op 40+ paren zonder kinderen, worden er bij diverse Nederlandse touroperators en de Oostenrijkse deelstaten Vorarlberg, Tirol, Salzburgerland en Karinthië complete arrangementen aangeboden.

Meer informatie: www.austria.info/wintergeluk


Voor meer informatie:
Oostenrijks Toeristenburo

Thiebout van den Bergh, Marketing & PR Manager                                        
thiebout.vandenbergh@austria.info   

Nicole Pijpers, Projectleiding Winter / Marketing & PR
nicole.pijpers@austria.info