navigatie Inhoud activiteiten in Oostenrijk

Winterhighlights op de Pitztaler gletsjer

10-10-2013 - De Pitztaler gletsjer is de hoogste gletsjer van Tirol. Deze winter staan er weer een aantal hoogtepunten op het programma, zoals het hoogste café en de hoogste gondel van Oostenrijk.

Freeriden op de Pitztaler gletsjer © Tourismusverband Pitztal
Freeriden op de Pitztaler gletsjer © Tourismusverband Pitztal
Genieten van de omgeving in het hoogste café van Oostenrijk, Café 3.440 © Tourismusverband Pitztal
Genieten van de omgeving in het hoogste café van Oostenrijk, Café 3.440 © Tourismusverband Pitztal
Uitzicht op de Wildspitze in het Pitztal © Tourismusverband Pitztal
Uitzicht op de Wildspitze in het Pitztal © Tourismusverband Pitztal
De Wildspitzbahngondel met panorama-ramen © Tourismusverband Pitztal
De Wildspitzbahngondel met panorama-ramen © Tourismusverband Pitztal

De Pitztaler gletsjer is een van de meest sneeuwzekere en veelzijdige gletsjerskigebieden in Oostenrijk. Al vroeg in het seizoen kunnen skiërs, snowboarders en freeriders hier terecht. Half september werd het gebied al geopend, terwijl er iets lager op de almen nog gewandeld werd.

Oostenrijks hoogste gondel
Skiplezier en gastronomie op grote hoogte en met adembenemende uitzichten die men normaal gesproken alleen als bergbeklimmer beleeft. Oostenrijks hoogste gondel, de sinds 2012 geopende Wildspitzbahn, brengt vakantiegangers in slechts 6 minuten naar het eeuwige ijs op 3.000 meter hoogte. De gondels bieden plaats voor 8 personen en hebben stoelverwarming. Vanaf het dalstation op 2.840 m brengt de gondel de vakantiegangers naar de 3.440 meter hoge bergtop. Nieuw is dat de ski‘s en snowboards mee de gondel ingenomen kunnen worden. Hierdoor kan er gemakkelijker en sneller in- en uitgestapt worden.

Oostenrijks hoogste café
Op de bergtop hebben de Pitztaler Gletscherbahnen in 2012 een nieuwe attractie gebouwd: het nieuwe „Café 3.440“ met zwevend terras en panorama glasfront is Oostenrijks hoogste café. De gasten worden verwend met Oostenrijkse koffie, huisgemaakte koek en taart, de Tiroolse keuken en heerlijke wijnen. Sinds de zomer 2013 kan deze indrukwekkende locatie ook voor trouwerijen geboekt worden. 

Uitgangspunt voor extra‘s
Met de Wildspitzbahn en het „Café 3.440“ heeft de hoogste gletsjer van Tirol een attractie die zowel in de zomer als in de winter door actieve vakantiegangers bezocht kan worden. Daarbij is de gletsjer een perfect uitgangspunt voor toerskitochten op de hoogste berg van Tirol, de 3.774 meter hoge Wildspitze. Vanaf dat punt skiet of snowboard men op de langste dalafdaling van de Oostelijke Alpen naar beneden. Langlaufers kunnen terecht op de 7 km lange hoogteloipes en ijsklimmers kunnen zich op de gletsjerwanden uitleven. Populair is ook het snowpark met drie verschillende areas, een speeltuin voor snowboarders. Rondom de Pitztaler gletsjer zijn 41 km offpiste mogelijkheden te vinden. Freeridetip: Ga op pad met een gids en geniet op de dalafdaling Taschacherferner van spectaculaire gletsjerbreuken en ski van Mitterjoch door het Taschachtal naar Mittelberg richting het dalstation Gletscherexpress. 

Bijzondere adventstijd in het Pitztal
In het Pitztal wordt de adventstijd op een bijzondere manier gevierd. Met veel liefde voor detail wordt het op 1.600 m hoogte gelegen dorp Plangeroß vanaf 1 december tot adventskalender omgetoverd. Achter de feestelijk versierde façades van de huizen wachten elke dag een mooie verrassing. Elke avond vanaf 8 uur openen de huiseigenaren hun ramen en verwennen zij de bezoekers met punch, huisgemaakte specialiteiten, zoals zelfgerookte spek, strudel naar familierecept of gepofte appelen en natuurlijk worden er gezamenlijk liederen gezongen en muziek gemaakt. Daarnast is er ook nog een betoverend activiteitenprogramma waarbij de gasten tijdens creatieve worskhops, sneeuwschoen- en fakkelwandelingen in het besneeuwde landschap een bijzondere tijd beleven. Op 24 december kan men in de kerk de kerstmis bijwonen.

Tirools hoogste gletsjerfeest
Op 26 & 27 oktober 2013 luidt de Pitztaler gletsjer de winter met „Triools hoogste gletsjerfeest“ in. Freeriden, skiën, ijsklimmen of het materiaal testen, op beide dagen kunnen gasten het totale aanbod van het gletsjerskigebied gratis beleven.

Meer informatie:
www.pitztal.com
www.pitztaler-gletscher.at
www.pitztaler-bergadvent.at

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Meer informatie (noot voor de redactie):
Perscontact: Tourismusverband Pitztal
, Mag. (FH) Margret Winkler, PR & Eventmarketing, Unterdorf 18, 6473 Wenns, Tel. +43-5414-86999-15, Fax +43-5414-86999-88, presseinfo@pitztal.com, www.pitztal.com