Navigație Cuprins Activități în Austria
close
Please choose your country:
Or choose your language:

Cu familia în valea Stubai

Parcul BIG Family Stubai se mărește. B. BIG de pe gehețarul Stubai își lărgește familia cu noul component BIG Ron în centrul de schi Schlick 2000

 © Stubai Tirol

Pizza pe pârtiile din valea Stubai
„Astăzi învățăm Pizza“, îi explică plin de entuziasm Anna mamei ei în timpul urcării cu gondola la Lumea Copiilor. Ieri învățăcelul de 6 ani încă mai avea emoții – de înțeles pentru că era ceva complet nou pentru ea. Astăzi însă bucuria de a merge din nou la cursul de schi de abia se poate stăpâni. Cu cei aproape 400 de profesori de schi experimentați din valea Stubai e imposibil ca cei mici să nu se simtă în completă siguranță. Pe lângă cunoștințele tehnice excepționale, acești instructori știu să își impună respectul față de cei mici și în același timp să-i învețe prin joacă cum să manevreze cel mai bine schiurile. Plugul, prima lecție de schi, seamănă cu o felie de Pizza, de acea este și numită astfel. Și asta nu e tot: copii nu mai trebuie să se așeze la cozi pentru a urca cu góndola. La stațiile din vale de pe ghețarul Stubai și din regiunea Schlick 2000 există o intrare specială pentru învățăcei astfel încât cu siguranță nu vor exista timpi de așteptare. Iar dacă mama vrea să doarmă într-o dimineață mai mult, școlile de schi pun la dispoziție și transferul copiilor de la hotel până la stația din vale.

BIG Family pe pârtie
Cine își dorește să impresioneze copii are nevoie de un Parc de iarnă BIG Family: mulat pe nevoile celor mici, urcarea se face pe bande rulante – pentru că urcatul pe clăpari deja nu mai este demult în trend – după care coborârea se face pe trasee în valuri sau în serpentine. Cel mai distractiv devine însă în Lumea Copiilor BIG Family unde copii se pot da pe caruselul de schi, iar în cort și în cabana în care micii schiori se încălzesc, mascotele B.BIG, Mini B și nou venitul BIG Ron preiau partea de divertisment. Pe pârtie copii care fac parte din BIG Family sunt foarte ușor de recunoscut. Cu pelerine fosforescente și tricouri colorate colorează pțrtiile. Iar cei mai perseverenți dintre micuți primesc la sfârșitul cursului nu doar o medalie și o diplomă ci și o surpriză de luat acasă.

Cei mici învață însă foarte repede, ceea ce înseamnă că pot trece destul de devreme de la parcul de antrenament pe pârtiile adevărate. Întâi își exersează noile mișcări pe pârtie Schanzlin din Schlick 2000, după care urcă pe Kreuzjoch, unde cei mai pricepuți coboară până în vale. Pârtiile largi de pe Daunferner de pe gehețarul Stubai sunt terenul ideal pentru începători. După care se trece la traseele ceva mai dificile precum ruta de Boardercross BIG Family sau traseul de copii din Snowpark Moreboards Stubai Zoo, unde noi aventuri îi așteaptă pe cei mici. Snowpark-ul este unul dintre cele mai apreciate din Europa, cel mai mare din regiunea Innsbruck și o destinație ideală atât pentru începători cât și pentru profesioniști.

Cine vine cu cei mici la schi în valea Stubai, îți găsește locul cel mai bine în centrul Schlick 2000. Direct lângă pârtie se află și creșa BIG Family, unde își pot face de cap inclusiv bebelușii peste 4 luni. Iar pe gehețarul Stubai copii care nu vor să învețe să schieze își pot petrece ziua în grădinița Gamsgarten sub supraveghere profesionistă între orele 9:00 și 16:00. Aici copii colorează, se joacă și crează tot felul de obiecte. Câteodată însă pe cei mici dinăuntru îi cuprinde pofta de locul de joacă din zăpadă.

Și vedetele de schi au nevoie de o pauză
Lumea Copiilor BIG Family se află în mijlocul regiunii schiabile. Astfel încât e foarte ușor pentru părinți să îți petreacă pauza de masă alături de cei mici. Școlile de schi oferă însă și îngrijire pe timpul prânzului la cerere. În acest caz mici cursanți merg cu profesorul de schi la restaurant, unde pot savura meniuri delicioase și limonadă. În restaurantul pentru copii BIG Family pe lângă amenajarea adaptată copiilor, cei mici beneficiază și de o zonă de joacă și un turn de cățărare. Și în central Schlick 2000 resturantele îi au în considerare ți pe cei mici oferindu-le îngrijirea perfectă.

Ofertă all inclusive
Că și prețul este o componentă foarte importantă pentru familii este deja un lucru cunoscut pentru cei din Stubai; de altfel și un criteriu în concursul ghidului de schi ADAC. De aceea toți copii care sunt însoțiți de unul dintre părinți au gratuitate la instalațiile de urcare. Magazinul Intersport de pe ghețarul Stubai are reduceri la preșurile pentru închirierea echipamentelor de schi pentru copii și multe unități de cazare din zonă oferă prețuri speciale pentru familii. Aceste unități pot fi găsite pe www.stubai.at fiind marcate special. Cine nu este epuizat după ziua de schi poate încerca una din numeroasele posibilități de petrecere a timpului liber din zonă precum drumețiile cu palete de zăpadă, patinoar în centrul localitățiilor Fulpmes și Neustift sau la săniuș pe traseele Serles și Elferberg. Extrem de distractive sunt și spectacolele nocturne cu cele două mascot B.BIG și BIG Ron. Membrii BIG Family participă de asemenea la cele două evenimente Festivaulu Zăpezii BIG Family pe ghețarul Stubai și Festivaulu Copiilor BIG Ron’s în centrul Schlick 2000 pe 12.2.2013.

Se pare ca rețeta vacanței perfecte cu familia în valea Stubai o reprezintă combinația între calitate și serviciile excepționale, distracția la cursurile de schi, instructori de schi motivați și un raport calitate – preț avantajos. Copii joacă un rol important în valea Stubai, nu degeaba fac parte din BIG Family.