Navigație Cuprins Activități în Austria
close
Please choose your country:
Or choose your language:

Pe pârtie, gata, start!

Ele sunt evenimentele anuale care dau startul iernii: deschiderile de sezon! Cu multe petreceri și zăpadă proaspătă se serbează în stil exploziv revenirea iernii la munte în Tirol în 2012.

 © Paznaun Ischgl
Început de sezon pe gehețarii din Tirol...
Prezența obligatorie pentru toți Shredheads este deschiderea parcului Hotzone.tv care anunță începutul sezonului pe ghețarul Hintertux (05.-07.10.2012). Iar pasionații de snowboard și freeski avizi de zăpada proaspătă și petreceri incendiare se întâlnesc în fiecare an la mijlocul lunii octombrie (12.-14.10.2012) la legendara deschidere a ghețarului Kaunertal. Pe ghețarul Stubai are loc între 13-14 octombrie festivalul berii la schi. Iar în Sölden are loc din 26-28 octombrie cursa pentru Campionatul Mondial la Schi FIS. Și pe ultimul din cei cinci ghețari, Pitztal, au loc testări ale celor mai noi echipamente de schi și snowboard, testări de noi materiale și instruiri cu profesioniști, în cadrul deschiderii sezonului de schi fond (03.-04.11.).

... și în stațiunile de schi din Tirol!
În St. Anton am Arlberg au fost comandate pentru evenimentul de deschidere de trei zile (30.11.-02.12.2012) cele mai noi plăci pentru testări. În Ischgl vibrează munții pe 1 decembrie la concertul „Top of the Mountain“ iar Hochfügen, Hochzillertal și Zillertal Arena se pregătesc de start tot pe 1 decembrie, la fel ca și instalațiile de urcare Tiroler Zugspitzbahn și Grubigsteinbahn din Lermoos.

În St. Anton am Arlberg e din nou petrecere din 7 până 9 decembrie la festivalul de schi Radio SWR3. În același sfârșit de săptămână regiunea Serfaus-Fiss-Ladis îi invită pe toți pasionații de zăpadă la festivalul de deschidere cu petrecere zburătoare și concurs Bag Jump în Snowpark.

La Galtür, în stațiunile din Tirolul de Est Hochpustertal, St. Jakob im Defereggental precum ți Großglockner Resort Kals-Matrei se dă startul pe 8 decembrie, la fel și la instalațiile de urcare din valea Pillersee. Regiunea Ehrwalder Alm din Lermoos se deschide tot pe 8 decembrie, cu un concert live.

Petrecerea de deschidere de sezon cu muzică live și testări ale echipamentului de schi au loc în regiunea SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental din 14-16 decembrie. Oferta specială pentru începutul de sezon: adulții beneficiază în acest sfârșit de săptămână prețuri de tineri și copii și tinerii schiază gratuit. În aceeași perioadă se dă startul și în Gerlos, când concerte live animează întreaga stațiune.

În noua regiune comună „Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau“ petrecăreții vor alterna concertele live dintr-o stațiune cu spectacolele DJ-lor din cealaltă stațiune. Vedete internaționale vor face spectacol și în alte regiuni precum Nauders, Kappl, See sau Biberwier, unde începe distracția pe 14-15 decembrie.

Totul dintr-o privire:
05.-07.10.: Deschiderea parcului Hotzone.tv (gehețarul Hintertux)
12.-14.10.: A 27-a festivitate de deschidere Kaunertal (gehețarul Kaunertal)
13.-14.10.: Festivalul berii la schi (gehețarul Stubai)
26.-28.10.: Campionatul Mondial la Schi FIS Sölden (gehețarul Rettenbach)
27.-28.10.: Cel mai înalt festival de pe ghețar (gehețarul Pitztal)
03.-04.11.: Deschiderea sezonului de schi fond (gehețarul Pitztal)

30.11.-02.12.: Deschiderea sezonului de schi (St. Anton am Arlberg)
01.12.: Concertul de deschidere de sezonului Top of the Mountain (Ischgl)
01.12.: Deschiderea sezonului în Hochfügen, Hochzillertal, Zillertal Arena, Tiroler Zugspitzbahn, Grubigsteinbahn Lermoos
07.-09.12.: Festivalul de schi Radio SWR3 (St. Anton am Arlberg)
07.-09.12.: Festivalul zăpezii (Serfaus-Fiss-Ladis)
08.12.: Deschiderea sezonului în Galtür, Hochpustertal, St. Jakob im Defereggental, Großglockner Resort Kals-Matrei, Pillerseetal
08.12.: Spectacol exploziv live (Lermoos)
14.-16.12.: Deschiderea sezonului specială, muzică live, testări ale echipamentelor de schi (SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental)
14.-16.12.: Deschiderea sezonului cu muzică live (Gerlos)
14.-16.12.: Concerte live și spectacolele cu DJ (Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau)
14.-15.12.: Deschiderea sezonului Nauders, Kappl, See, Biberwier

Datele menționate sunt extrase din calendarul de evenimente din Tirol. Informații suplimentare și alte evenimente găsiți aici: www.tirol.at.