Navigație Cuprins Activități în Austria
close
Please choose your country:
Or choose your language:

Tirol – Paradisul iernii din inima Alpilor

Odată cu primii fulgi de zăpadă Tirolul se preschimbă din nou într-un paradis al iernii: versanţi imaculaţi, pârtii perfecte, instalaţii pe cablu şi après-ski ultramoderne, sate idilice acoperite de zăpadă şi locaţii de iarnă la mare căutare.

Mai mult de 3500 km de pârtii, 1100 instalaţii pe cablu, cinci gheţari şi mai mult de 80 regiuni de schi: în spatele acestor banale cifre se ascunde o întreagă lume cu nenumărate posibilităţi. Tirolul, al treilea land ca mărime din Austria, se situează între Germania, Italia, Salzburg şi Vorarlberg, aflându-se astfel direct în inima Alpilor: locul ideal pentru petrecerea vacanţei de iarnă.

Zboruri către Tirol
Chiar şi călătoria până în ţara din munţi este una relaxantă: Începînd cu 4. octombrie compania FlyNiki introduce zboruri de până la şase ori pe săptămână de la Bucureşti via Viena către capitala landului Tirol, Innsbruck. Ideal pentru pasionaţii sporturilor hibernale: pe perioada sezonului de iarnă vă puteţi bucura de transportul gratuit al schiurilor (până la 30kg). (www.flyniki.com).

Innsbruck - capitala Alpilor - merită cu siguranţă o vizită după aterizare: oraşul se află în mijlocul munţilor, este bogat în comori culturale şi are în apropiere regiuni de schi superbe: de pe pârtii în sala de concerte sau în barul sofisticat din centru, reprezintă deviza animatei metropole din Alpi, îmbinînd cu măestrie tradiţionalul cu modernul. (www.innsbruck.info).

Distracţie nelimitată la schi
Cele mai importante plăci din lume sunt în Tirol schiurile şi snowboardurile: şi nu este de mirare, la câte regiuni de schi diverse şi de înaltă calitate există în Tirol.
Pentru aceia, care de abia aşteaptă să vină iarna, bucuria zăpezii apare deja de la începutul lui octombrie, când se deschid oficial cei 5 gheţari tirolezi (www.gletscher.tirol.at): Pe gheţar, în Sölden, semnalul de start se dă în mod tradiţional cu încălzirea pentru Cupa mondială de schi la bărbaţi şi la femei. Dar şi pe gheţarul Stubai, pe gheţarul Pitztal, pe gheţarul Hinterux în Zillertal şi pe gheţarul Kaunertal sportivii îşi pot exersa virajele în splendoarea albă.
Iar: în singura regiune de schi deschisă tot anul, pe gheţarul Hintertuxer s-ar putea coborî pe pârtii chiar şi în lunile de vară.

La sfârşitul lui noiembrie începe sezonul în întregul Tirol iar în program se anunţă evenimente de deschidere de primă clasă:
În Ischgl sezonul se deschide spectaculos - la Top of the Mountain Concert în 27. noiembrie va urca pe scenă formaţia de succes din US, Gossip cu Beth Ditto la voce. Astfel, se va da semnalul de start pentru un sezon plin de petreceri, evenimente après-ski şi distracţie în zăpadă.
Iarnă pură se anunţă pentru sporturile hibernale şi în St. Anton: 84 instalaţii pe cablu şi 460 km variante şi pârtii asigură distracţia nelimitată la schi. Bucurii de iarnă deosebite se găsesc bineînţeles şi în Kitzbühel: în special în weekend-ul din ianuarie la concursul Hahnenkamm, când o lume întreagă urmăreşte pârtia Streif din micul orăşel.

Pe lângă regiunile populare, intens frecventate, mai există în Tirol şi o multitudine de staţiuni de schi mici şi cochete: acestea oferă, de asemenea, nenumărate posibilităţi schiorilor cu orice pregătire, familiilor, boarderilor, freeriderilor, tinerilor activi şi acelora, care sunt în căutarea coborârii perfecte. Şi acestea garantat fără stres şi confortabil: pentru că datorită investiţiilor continuue în instalaţii pe cablu moderne şi rapide, cu încălzire în scaune şi siguranţă pentru copii, timpii de aşteptare lungi şi urcările incomode şi reci aparţin trecutului. Punctul culminant al noutăţilor de iarnă: instalaţia Gaislachkoglbahn de pe gheţarul din Sölden. Telecabina din vârf este cea mai înaltă construcţie de acest gen. Noile instalaţii de zăpadă artificială şi echipamentul pentru pârtii garantează suplimentar siguranţa zăpezii şi pârtii perfect pregătite pe întreaga durată a sezonului.

Magia iernii în Tirol
Iarna tiroleză oferă chiar mai mult, pentru că îşi dezvăluie cu plăcere şi latura romantică: Pe lângă regiunile de schi domneşte calmul, aerul limpede întăreşte liniştea peisajului hibernal iar bucuriile de iarnă fine şi savuroase sunt nelipsite din oferte. Astfel, priveliştea de vis cernută cu zăpadă invită la îndelungate plimbări, drumeţii cu rachete de zăpadă sau partide de săniuş în aerul limpede şi sănătos al culmilor. De asemenea, în Tirol nu sunt neglijaţi nici iubitorii delicilor culinare: în cabanele din munţii tirolezi şi în nenumăratele pensiuni şi restaurante din vale delicatesele excelente îi aşteaptă pe pofticioşii vizitatori ai Tirolului. (www.ro.tirol.at)