Navigație Cuprins Activități în Austria
close
Please choose your country:
Or choose your language:

Arlberg - leagănul schiului alpin

Renumele lui este legendar, numele lui înseamnă pasiune. Pentru pasionaţii de sporturi alpine, el reprezintă provocarea ultimativă. Alunecarea prin marea de cristale sclipitoare din inima unui peisaj care îţi taie răsuflarea este ca o tentativă de a sfida forţa gravitaţională. Aşa îl cunosc adevăraţii regi ai zăpezii pe Arlberg – de la începutul timpului!

 © Arlberg
© Arlberg
 © Arleberg
© Arleberg
 © Arlberg
© Arlberg
 © Lech Zürs Tourismus
© Lech Zürs Tourismus
Arlberg: Cinci stele care poartă un singur nume

Skipass-ul Arlberg face legătura între landurile Tirol şi Vorarlberg. Este locul unde, între 1.300 şi 2.800 m altitudine se găseşte leagănul schiului alpin. Legenda schiului pe Arlberg ne poartă în timp până în anul 1901, când a fost înfiinţat clubul de schi Arlberg din St. Christoph. În 1925 a fost deschisă prima şcoală de schi în Lech. Pârtii perfecte cu toate gradele de dificultate, zone cu zăpadă neatinsă sau numeroase altenative off-pist – turiştii pot schia aici de dimineaţa până seara, fără a coborî de două ori pe aceeaşi pârtie. Pasionaţii de freesyle şi snowboard se întâlnesc în Funpark la Rendl. În plus, pista abruptă din Schindlerkar în St. Anton am Arlberg, Albona din Stuben, Zürsertäli din Zürs sau cunoscutul Schlegelkopf din Lech îi vor provoca până şi pe cei care au crescut cu schiurile în picioare. Oaspeţii regiunii se pot aventura pe toate aceste pârtii şi culmi cu renume internaţional doar cu un singur skipass. Abonamentul de schi Arlberg-Liftpass este valabil în toate cele 5 staţiuni, iar transportul între ele se asigură cu autobuzele de schi gratuite.

Lech am Arlberg – eleganţă şi stil

Această destinaţie de iarnă se distinge prin exclusivitate, ospitalitate autentică, pasiune pentru sport şi deschidere internaţională, dar reuşeşte să îşi păstreze renumitul ei şarm de sătuc de munte.

Lech Zürs am Arlberg vă oferă glamour şi strălucire într-un peisaj montan mirific, în care spaţiul pare mai mare şi timpul pare mai lung. Experienţa Arlberg poate fi trăită din plin în aceste două staţiuni, Lech şi Zürs am Arlberg. De acest lucru nu sunt conştiente doar capetele încoronate ale Europei, ci toţi cei care îşi doresc schi par excellence – fie că se află pe una dintre numeroasele pârtii şi rute minunate, la una dintre impresionantele staţii ale instalaţiilor de urcare, la hotelurile excepţionale sau la aprés-ski cu şampanie. Lech Zürs am Arlberg ne impresionează şi anul acesta cu un număr mare de evenimente, printre care se numără şi legendarul Inelul Alb – Cursa. Inelul Alb este o rută de schi unică în Alpi, ea este cuprinsă între Lech, Zürs, Zug şi Oberlech şi reprezintă punctul central al acestei regiuni de schi nemaipomenite. Sportivi din întreaga lume îşi dau întâlnire în acest El Dorado situat între 1.450 si 2.450 metri altitudine, care se numără printre rutele „Best oft the Alps“. Renumită pentru atmosfera nobilă şi garstonomia greu de egalat, staţiunea Lech a fost desemnată în anul 2004 „Cel mai frumos sat din Europa“, care îi încântă pe membrii caselor regale ale Europei cu hoteluri şi restaurante de primă clasă.

Zürs am Arlberg – exclusivism şi renume

Staţiunea Zürs este situată la 1.717 metri altitudine, fiind la înălţime din toate punctele de vedere. Ea este denumită Mecca pentru schiul de tură alpin.

Cine nu cunoaşte culmile întinse şi fără copaci din Zürs? - Visul tuturor pasionaţilor de schi de tură, fie că este vorba despre Zürsertäli de la Muggengrat în jos spre Zürs, ori de pârtiile de la Zürsersee şi Seekopflift. Staţia de la Muggengratlift, care este punctul de plecare al rutei care duce prin Zürsertäli este situată la 2.450 metri altitudine, fiind astfel cea mai sus situată staţie a unei instalaţii de urcare din reginuea Lech-Zürs. Zürs este un sat mic din comuna Lech din Vorarlberg fiind situat lângă pasul Flexenpass, în apropiere de graniţa cu Tirol. Această Mecca cu renume mondial în rândul pasionaţilor de snowboard şi-a câştigat renumele şi din prisma câştigătorilor olimpici la schi pe care i-a format. Primul curs de schi pentru localnici a fost ţinut în anul 1906 de către unul dintre pionierii schiului, Viktor Sohm, la Bregenz. La scurt timp după aceea alţi pionieri ai schiului din zona Bodensee au descoperit Arlberg şi împrejurimile de la Flexenpass, ceea ce a dus în anul 1937 la construirea primului teleschi din Austria la Zürs – aici se află un adevărat leagăn de schi alpin şi Mecca pentru schiul de tură alpin.

Stuben – idilă şi răsfăţ

Confortabila staţiune Stuben este locul de naştere al renumitului pionier al schiului şi creator al primei şcoli de schi din Arlberg. Accentul este pus aici pe freeride şi îngrijirea copiilor.

Schiul are o tradiţie foarte veche în Stuben. Poveştile despre acest loc şi oaspeţii lui ne întorc în timp până la prima oră de schi aplin, pe când urcarea la Albonagrat încă se mai făcea la pas şi era extrem de dificilă. Hannes Schneider, s-a născut în anul 1890 în Stuben şi este unul dintre primii schiori. El este cel care ştie într-adevăr ce înseamnă chemarea muntelui. Muntele pe care a crescut, Albona (zăpadă garantată până în luna mai), este o provocare continuă pentru toţi cei care vor să se distreze departe de gălăgia de pe pârtie, în zăpada moale şi neatinsă. Nu există niciun alt munte care să ofere atât de multe variante pentru a-l coborî. Până şi localnicii încă mai discută despre piste noi pe care le descoperă. Un paradis pentru adevăraţii schiori, cărora sportul le este la fel de important ca şi convieţuirea armonioasă cu cei din jur şi cu muntele.

St. Christoph am Arlberg – tradiţie şi farmec

Exclusivista staţiune St. Christoph (1.800 metri altitudine) este cel mai înalt loc din Arlberg şi cea mai înaltă regiune de schi din Austria. Totodată, acest sat este un punct marcant pe hartă, deoarece pe aici trece graniţa dintre Tirol şi Vorarlberg.

Iarna, soarele, panorama, pârtiile şi pistele altenative aflate direct în faţa uşii: aici veţi găsi o combinaţie impresionantă între natura idilică, energia vieţii şi provocarea sportivă. Un aspect important pentru atmosfera magică de aici este ospitalitatea loclanicilor, care şi-au păstrat identitatea şi tradiţiile. Pe de altă parte ne întâlnim aici şi cu lumea mondenă, cu luxul şi cu pretenţiile înalte care fac parte dintr-o vacanţă exclusivistă petrecută în Arlberg. Nicăieri nu găsim acestă combinaţie inedită între păstrarea originilor şi deschiderea către lume, între liniştea idilică de munte şi energia vieţii, între aventura sportivă şi opulenţa luxului.

St. Anton am Arlberg – dinamism şi sport

St. Anton am Arlberg este cel mai cosmopolit punct de întâlnire din Arlberg, care reuneşte pasionaţi de schi şi freeride din toată lumea. Această lume a vârfurilor montane gigantice ne cucereşte cu ospitalitatea autentică a localnicilor şi cu tradiţiile tiroleze.

Regiunea de schi St. Anton am Arlberg este una dintre cele mai sigure regiuni din Alpi din punct de vedere al prezenţei zăpezii şi le oferă oaspeţilor săi toate facilităţile unei regiuni de vacanţă internaţionale, fiind caracterizată prin ospitalitatea autentică a localnicilor şi prin tradiţiile tiroleze uimitoare, dar şi prin deschidere către lume şi internaţionalism. Cei care decid să vină la St. Anton am Arlberg iarna, vor găsi aici un El Dorado al sportiului şi al zăpezii, care a devenit cunoscut în toată lumea în anul 2001 cu ocazia Campionatului Mondial de Schi. Standarde înalte, regiune de schi la superlativ, ospitalitate excelentă, delicatese culinare, un centru de sport cu toate facilităţile şi numeroase evenimente – aceasta este reţeta pentru o vacanţă de iarnă 2014/2015 de neuitat.