Navigație Cuprins Activități în Austria
close
Please choose your country:
Or choose your language:

Concediu de iarnă în Valea Stubai: plin de diversitate

Valea Stubai îndeplinește dorințele celor mai pretențioși turiști.

Schlick 2000 © Skizentrum Schlick 2000
Schlick 2000 © Skizentrum Schlick 2000
Ghețarul Stubai © Stubaier Gletscher
Ghețarul Stubai © Stubaier Gletscher
Schi pe ghețar © Stubai Glacier Christoph Schoech
Schi pe ghețar © Stubai Glacier Christoph Schoech
Schi pe ghețar © Stubai Glacier Christoph Schoech
Schi pe ghețar © Stubai Glacier Christoph Schoech
Ce așteptați de la un concediu de iarnă reușit? Destinația trebuie să fie ușor accesibilă. Domeniul schiabil să aibă pârtii bine preparate și diverse, zăpada să fie garantată în tot sezonul. Coborâri de freeride, parcuri de sărituri sunt un must, la fel și instalațiile de transport confortabile. Copiii trebuie să beneficieze de o îngrijire adecvată și să învețe cu plăcere să schieze. Dar și pentru turiștii care nu schiază trebuie să existe alternative de a-și petrece conediul de iarnă într-un mod cât mai frumos posibil. Valea Stubai din Tirol îndeplinește toate aceste condiții din plin!

Pârtii și parcuri îngrijite
Schiorii își manifestă bucuria de a schia prin cristiane largi sau strânse, pe pârtii perfect preparate. Asta știu și administratorii celor patru domenii schiabile din Stubai: Stubaier Gletscher, Schlick 2000, Serlesbahnen Mieders și Elferlifte Neustift. În timp ce în alte stațiuni sezonul de schi începe la jumătatea lunii noiembrie, pe Ghețarul Stubai se începe încă din luna septembrie cu zăpada articială pe majoritatea pârtiilor. Conform cerințelor legilor tiroleze privind zăpada artificială, aceasta se produce într-un mod în care natura să nu fie afectată. Cele 58 de coborâri, accesibile toate cu cartela de schi Stubai Super Skipass, sunt preparate zilnic de angajați neobosiți și ratracuri. Numai pe ghețarul Stubai aceștia trebuie să acopere 200 hectare. Așa se crează astracțiile pentru cei care apreciază și iubesc concediul de iarnă în regatul zăpezii. Printre aceste atracții se numără pârtia pentru familii BIG Family Funslope, extinsă în acest sezon, snowparcul Moreboards Stubai Zoo extins cu un nou telescaun și o pârtie ușoară pentru familii și generația 50+ în regiunea Daunferners.
Anul trecut, odată cu construcția noului telescaun pentru șase persoane Zirmach, s-au făcu și trei pârtii noi pe domeniul Schlick 2000 din Fulpmes. Astfel, anul acesta vă așteaptă și coborârile  Kanonenrohr, Latschen și Wasserfall, cu diferite grade de dificultate pentru o experiență extraodinară la schi.
Pe lângă dezvoltarea continuă a ofertelor pentru sporturi de iarnă cu instalații de transport noi și moderne sau prin extinderea pârtiilor și a snowparcurilor, coborârile îngrijitre și marcate excelent, din toate cele patru stațiuni, încoronează aventura la schi fără limite.
În vale ne mândrim să vă oferim o paletă diversă de sporturi de iarnă în condiții excelente, pe 70 kilometri de pârtii de schi fond sau peste 80 kilometri de trasee de drumeție

Ghid în afara pârtiilor
Pentru ca nu numai localnicii să se poată bucura de cele mai  bune coborâri prin zăpadă afânată de pe Ghețartul Stubai, Powder Department a cuprins cu ajutorul GPS cele mai frumoase trasee, care au fost filmate și marcate. Astfel puteți descoperi vârful  Kalkkögel, de pe domeniul Schlick 2000, cu păduri acoperite de zăpadă neatinsă și coborâri cu powder excelente. Și traseele pentru drumeții cu rachetele de zăpadă de pe domeniile Serlesbahnen din Mieders și Elfer din Neustift duc prin păduri acoperite de zăpadă. Însă atenție! În aceste zone, sportivii merg pe propria răspundere. Informarea prealabilă privind pericolele, cunoașterea codului de avalanșă și un echipament adecvat fac parte din această experiență de neuitat. Se recomandă însoțirea de un ghid montan experimentat.

Distracție la săniuș
Vă puteți bucura de coborâri interesante și pe cele unsprezece piste naturale de sanie din Valea Stubai. Toate sunt verificate și certificate conform standardelor landului Tirol, având "Certificatul de calitate tirolez pentru piste de sanie naturale", care garantează cea mai bună calitate și condiții de siguranță. Cei care nu vor să urce pârtiile pe jos, pot folosi instalațiile de transport Serlesbahnen din Mieders, Elferlifte din Neustift și Schlick 2000, cu sanie cu tot, sau pot închiria sania în vârful pârtiei. Instalațiile de transport sunt deschise și seara pentru săniuș nocturn. De trei ori pe săptămână, două din pârtiile de sanie de pe domeniul Elfer sunt iluminate, una dintre ele cu lămpi cu petrol. Odată pe săptămână domeniul schiabil Schlick 2000 vă invită la o partidă de săniuș nocturn.

Pentru prichindei
Condiții excelente pentru copii, servicii diverse, îngrijire copii și oferte dedicate copiilor, acestea sunt criteriile care disting programul BIG Family, apreciat de turiștii din întreaga lume în Valea Stubai. Astfel, nu e de mirare că valea a fost multiplu distinsă cu premii pentru regiunea din Alpi, cu cele mai bune oferte dedicate copiilor. Programul BIG Family cuprinde cele patru telecabine cu care copiii sub 10 ani însoțiți de unul din părinți circulă gratuit, dar și hoteluri, case BIG Family, restaurante pentru copii și magazine pentru articole sportive. La magazinul de pe ghețarul Stubai, dacă părinții închiriază echipamente, copii pot închiria gratuit, la fel și la alte magazine partenere în vale.

În serviciul clientului
Pentru a putea oferi cele mai bune condiții, nu este suficientă infrastructura necesară, este nevoie și de implicarea și dedicația oamenilor care depun toate forturile pentru a le oferi. La cinci școli de schi vă stau la dispoziție monitori de schi, snowboard sau schi fond și ghizi montani, vorbitori de limbi străine, care întreg sezonul vă ajută să vă bucurați de activitățile sportive, și de frumusețea văii. La parcurile pentru copii BIG Family Kinderland și Miniland și la grădinița de lângă stația de pe munte Gamsgarten am Stubaier Gletscher, îngrijitori cu experiență se ocupă de îndeplinirea dorințelor copiilor. La fel și la BIG Ron’s Kinderland și în locul camera pentru copii de la stația intermediară Froneben de pe domeniul Schlick 2000. Dorințele culinare sunt satisfăcute la restaurantele și cabanele din vale cu preparate proaspete pregătite cu ingrediente din regiune, servite de chelneri prietenoși. Hotelierii sporesc starea de bine cu ofertele de spa și mai ales, cu atmosfera de familiaritate transmisă.