Navigație Cuprins Activități în Austria
close
Please choose your country:
Or choose your language:

Regiunea Villach: 3 munţi şi o nouă baie termală

Gerlitzen Alpe, Dreiländereck şi Dobratsch sunt numele celor trei munţi din regiunea Villach, care sunt de obicei în centrul atenţiei, atunci când vine vorba despre această regiune pentru sporturi de iarnă. Dar nu şi începând cu iarna trecută! Din iulie 2012, farmecul munţilor a fost eclipsat de deschiderea băii termale din Villach.

Complex termal © Vi-Fa-Os Tourismus
Complex termal © Vi-Fa-Os Tourismus
Regiunea Villach © Adrian Hipp_Vi-Fa-Os Tourismus
Regiunea Villach © Adrian Hipp_Vi-Fa-Os Tourismus
Parcul natural Dobratsch © Vi-Fa-Os Tourismus
Parcul natural Dobratsch © Vi-Fa-Os Tourismus
Distracţie, fitness & spa la baia termală Villach
Macaralele, camioanele şi muncitorii au plecat, lăsând în urmă o construcţie impresionantă: baia termală Villach. Vechiul parc acvatic a fost demolat şi a fost construit un parc complet nou. Lumea interioară şi exterioară a parcului constă din peşteri,  firide, stânci şi grote – o copie a peisajului montan înconjurător. Construcţia hotelului cu linii verticale, într-un stil simplu, cu ferestre mari, este în mod voit în contrast cubaia termală care pare organică.
 
Valea termală Bad Bleiberg
La Bleiberg se practica mineritul de secole, când în 1951 ortacii au dat din întâmplare peste un izvor termal. Astfel, satul minier s-a transformat rapid în staţiune de tratament. Prima casă din piaţa centrală a fost dintotdeauna hotelul Bleibergerhof, care de câţiva ani face parte din grupul Falkenstein, numindu-se acum „Falkensteiner Hotel & Spa Bleibergerhof“. Din 2003 s-a deschis centrul de tratament Bad Bleiberg. Pacienţii cu probleme de circulaţie sau respiratorii, sau cu probleme ale aparatului locomotor și de susținere, sunt aici în locul potrivit.
Descrierea ofertei de tratamente de la Bad Bleiberg ar fi incompletă, dacă nu am vorbi şi de baia termală publică şi de cele două galerii cu radon, unde este o temperatură constantă de 8 grade Celsius, la o umiditate de 99%. Aceasta şi absenţa prafului sau a polenului, fac din aceste galerii un loc ideal pentru oamenii care suferă de boli respiratorii.
 
60 kilometri de pârtii pe Gerlitzen Alpe
Cu 60 kilometri de pârtii, Gerlitzen Alpe este cel mai mare munte din regiunea  Villach. Este de la sine înţeles faptul că multe dintre pârtii au instalații de zăpadă artificială, însă faptul că aici există turnuri de răcire, unde apa se îngheaţă în avans şi astfel se poate începe cu utilizarea aparatelor de zăpada artificială cu mult înaintea altor locuri, este o caracteristică deosebită. În întreaga staţiune se află doisprezece camere web în calitate HD, care transmit permanent imagini noi pe internet, pentru ca sportivii să fie în permanenţă la curent cu condiţiile meteo. O noutate este şi parcarea din Annenheim, de lângă staţia din vale a telecabinei Kanzel, care are acum locuri de parcare suplimentare pentru încă 165 de maşini. Astfel, în localităţile din care se accesează domeniul schiabil, Annenheim, Klösterle şi am Berg, există un total de 3.500 locuri de parcare.
 
Cu un picior în trei ţări: Dreiländereck
Numele „Dreiländereck“(trei granițe) este reprezentativ: cine stă pe vârful Gipfelkreuz, poate spune despre sine că s-a aflat în același timp în Austria, Italia și Slovenia. La cei 17 kilometri de pârtii de pe se ajunge cu telescaunul 3-Länder-Jet, sau cu gondola, în numai 8 minute. Asociațiile sportive și de schi apreciază atât situația geografică a Dreiländereck cât și condițiile optime de antrenament. Și desigur și restaurantul de pe munte Dreiländertreff, cu 200 de locuri, precum și cabana Dreiländereck. Cursurile de schi pentru copii sunt avantajoase iar orele la grădinița de schi (în sezonul de vârf) sub observația experților sunt gratuite.
Cine nu se simte atras de schi, în ciuda numeroaselor oferte ale școlilor de schi, nu trebuie să renunțe la sporturile de iarnă: pista de sănii cu o lungime de 8,4 km este bună pentru oricine, iar odată pe săptămână se poate participa gratuit la o drumeție cu rachetele de zăpadă.
 
Villach: Orașul sub luminile Crăciunului
Acesta este sloganul pentru târgul de Advent din Villach, care în 2013 își deschide porțile pe 22 noiembrie. Activitățile sunt împărțite în trei grupe: târgul tradițional de Advent se ține în jurul bisericii, târgul culinar în piața principală și târgul cu obiecte artizanale în parcul hotelului Park. Între aceste zone circulă expresul pieței de Crăciun, îndrăgit mai ales de copii. Odată cu deschiderea târgului de Advent se pune în funcțiune și patinoarul din fața primăriei. Grădina zoologică, poneii care pot fi călăriți și teatrul de păpuși completează programul oferit copiilor. De nelipsit de la târgul de Advent este ziua personajelor Krampus și Perchta, unde atât personajele mascate cât și obiceiul care stă la originea lor trezesc interesul. Aici îi puteți privi pe la muncă, pe cei care sculptează măștile.