Navigație Cuprins Activități în Austria
close
Please choose your country:
Or choose your language:

Vine, vine primăvara - cu multe surprize pentru întreaga familie!

Stubaital, recunoscută pentru a treia oară consecutiv de Ghidul de schi ADAC 2012 ca regiunea de schi cea mai potrivită pentru familii din Alpi vă aşteaptă în această primăvară cu o listă impresionantă de evenimente.

 © Stubaital Tirol
Pentru cei mai mici oaspeţi – Festivalul zăpezii BIG Family Schneefest & Festivalul copiilor la Ronny’s Kinderland

Festivalul zăpezii BIG Family stă sub moto-ul „Zăpadă, distracţie şi schi“ şi se desfăşoară pe 21 februarie 2012 pe gheţarul Stubaier. Fie că parcurg traseul cu obstacole călare pe un balon umflat cu aer, zboară ca nişte vulturi de pe trambulină, urmăresc un traseu de schi împreună cu părinţii, ori ajută la construirea unui iglu – multă distracţie şi acţiune sunt garantate în zona de evenimente din Gamsgarten. Atmosfera potrivită o asigură un DJ, cu o selecţie din cele mai îndrăgite melodii pentru copii. Şi în regiunea de schi Schlick 2000, micii oaspeţi sunt vedetele Festivalului Copiilor de pe 21 februarie 2012. Jocuri interesante şi distracţie pe cinste îi aşteaptă pe copii şi pe adolescenţi la şi în jurul Ronny’s Kinderland. La fel ca şi la BIG Family Schi Camp, aici micii schiori au parte de multă atenţie. În zona de antrenament separată, cu trei covoare magice şi un carusel, micuţii au loc din belşug pentru a-şi exersa primele încercări de alunecare pe schiuri. Iar cei ce sunt prea mici pentru a schia, vor fi îngrijiţi cu dragoste în creşa şcolii de schi de la staţia intermediară Froneben.

Pentru tinerii cool - Spring Sessions & Stubai Jam în snowpark-ul Stubai Zoo

În primăvară, Moreboards Stubai Zoo de pe gheţarul Stubaier se arată iarăşi în toată splendoarea sa, cu instalaţiile preparate în fiecare zi. La timp pentru a întâmpina nenumăratele spring sessions, în faţa restaurantului Jochdohle atmosfera relaxată va fi acompaniată de muzica dj-ilor şi de friptură la grătar. Punctul culminant al spring sessions 2012 este Stubai Jam de pe 31 martie 2012. De data aceasta competiţia de slopestyle constituie finala turneului „Wir Schanzen Tournee 2012“. La Wir Schanzen Slopystyle Contest şi la Swatch TTR (three) Star Event care se desfăşoară concomitent, iau startul în fiecare an rideri din toată lumea. Participanţii au la dispoziţie categoriile schi şi snowboard, pentru fiecare categorie existând clasele kids (sub 16 ani), girls şi men.

Şi în Schlick 2000 se găsesc pentru boarderi şi freeskieri locaţii cool care îşi relevă cele mai frumoase aspecte pe timpul primăverii. Stubai Park îşi prezintă şi el noutăţile, printre care SPC-Tubes (Flexible) şi SPC-Tube (Shoot-Out).

Pentru mami şi tati: bucurii culinare & count down party

În timp ce copiii şi adolescenţii iau parte la aceste evenimente, părinţii pot să se răsfeţe în linişte cu nişte delicii culinare. Restaurantul Schaufelspitz de pe gheţarul Stubaier îşi ademeneşte zilnic oaspeţii cu meniuri desăvârşite cu influenţă internaţională, preparate cu cele mai bune ingrediente din regiune. În linişte şi în compania celui drag specialităţile au un gust deosebit de bun. Terasa însorită cu ai săi 2.900 de metri pătraţi oferă spaţiul perfect. Delicii ca la cabană, cu specialităţi tiroleze, oferă şi restaurantul cu panoramă Kreuzjoch din regiunea de schi Schlick 2000. Kreuzjoch îşi invită oaspeţii să stea la soare pe şezlonguri şi canapele de plajă confortabile. Special pentru doamne are loc începând cu 1 martie ziua femeilor. În fiecare zi de joi doamnele primesc abonamentul de schi la preţ redus. La spectacolele nocturne (programul complet se găseşte pe website) oaspeţii se pot bucura de reprezentaţii spectaculoase oferite de instructorii de schi şi de utilajele de pregătire a pârtiilor. Finalul spectacolului este constituit de un imens foc de artificii. Şi mai frumoase sunt spectacolele nocturne când sunt urmate de o coborâre rapidă pe săniuţă, pe pârtia iluminată, lungă de 3 km.

În valea Stubaital totuşi distracţia la schi nu se încheie cu această dată. Datorită siguranţei zăpezii pe care o oferă gheţarul Stubaier, schiatul este aici garantat până la mijlocul lunii iunie.