Navigație Cuprins Activități în Austria
close
Please choose your country:
Or choose your language:

Vrei o privelişte deosebită?

Vrei să găsești un loc de unde să priveşti ceaţa de sus? Noi îți propunem unul dintre cei trei munţi ai regiunii Villach, pe care se poate schia şi care sunt, cu siguranţă mai sus decăt perdeaua de ceaţă.

 © Region Villach
Vrei să urci pe vârf? Gerlitzen Alpe
60 km de pârtii împânzesc muntele Gerlitzen Alpe, cel mai mare munte al regiunii. 35 km dintre aceştia fac parte din campionatul „Stella Ronda Snowchallenge 2015".„Stella Ronda" este un traseu pe care participanţii la acest campionat trebuie să îl parcurgă într-o ordine anume. Adică de la est la vest, deci în pas cu soarele, fără a scăpa măcar o singură rază de soare. Timpul în care fiecare concurrent parcurce traseul (incusiv urcările cu telescunul) este înregistrat. Însă idea de bază nu este înregistrarea unui timp record! Ceea ce contează este să se apropie cât mai mult de un timp stabilit, care, din păcate concurenţii nici măcar nu îl cunosc. Pentru că nu este ştiut! Acest timp etalon este stabilit de către un schior renumit şi înregistrat la un notar. Notarul va compara timpul etalon la sfârşitul sezonului cu rezultatele fiecărui participant la campionat şi va stabilii câştigătorul. Premiul cel mare este o maşină.
Desigur că acest traseu poate fi parcurs şi fără a te înscrie gratuit la concurs, deoarece ordinea în care pârtiile trebuie coborâte este descrisă pentru toţi schiorii.

Vrei zăpadă?
Pe muntele Gerlitzen Alpe au fost menajate turnuri de răcire, în care apa din instalaţiile de zăpadă artificială este răcită până aproape de zero grade. Din acest motiv, aici nu trebuie să se aştepte cu aruncarea zăpezii pe pârtie până când afară temperatura scade sub zero grade, ci se poate începe mult mai devreme. Deci, deschiderea sezonului, planificată pentru 25 noiembrie nu are niciun obstacol care să îi stea în cale, mai ales că sezonul trecut, când turnurile au fost folosite pentru prima dată, instalaţia a avut succesul aşteptat.

Vrei o cabană ca în povești? Adlerhorst am Dobratsch
Noua cabană de pe vârful Dobratsch, situată la o altitudine de 2.176 m a fost finalizată la timp. Dar ce surpriză: romantismul vechi al cabanei de munte lipseşte, în schimb predomină lemnul deschis la culoare, sticla şi oţelul. Pur şi simplu genial!
Dobratsch este de foarte mulţi ani muntele organizatorilor de tururi, schiorilor şi drumeţilor. Centrul acestei zone de turism de iarnă este situat la o altitudine de 1.732 m, la aşa-numitul Rosstratten. În ultimii ani, organizatorii de tururi şi cei ce îndrăgesc drumeţiile prin zăpadă, s-au aventurat chiar şi pe vârf, la 2.176 m altitudine, deoarece acolo se află cabana mai sus amintită. Iar atunci când sărbătoarea cuceririi vârfului se întinde în noapte, soluţia sunt cele 40 de paturi de care cabana dispune.
Pe Dobratsch cândva s-a practicat şi schiul "classic". Însă pentru că muntele a fost desemnat rezervaţie maturală, instalaţiile de urcare nu au mai fost premise, iar Dobratsch a devenit în anul 2002 primul parc natural al Carintiei.

Vrei schi multicultural? Colţul Celor Trei Frontiere
Jet-ul Celo Trei Frontiere îi transportă pe schiori către Colţul Celor Trei Frontiere în numai 8 minute la peste 1.506 m altitudine. Denumirea „Colţul Celor Trei Frontiere" provine de la faptul că cei ce se află pe vârf pot spune că s-au aflat în acelaşi timp în Austria, Italia şi Slovenia.

Vrei 8,5 km „downhill"? Verditz
Un highlight în Verditz este coborârea lungă de 8,5 km, care reprezintă chiar şi pentru cunoscători o adevărată provocare. Dar să nu vă temeţi: în zona amenajată pentru familii, există suficinete pârtii pentru începători şi schiori de plăcere. Acestea sunt supravegheate de către instructorii şcolii locale de schi şi snowboard, care impart sfaturi valoroase pentru manevrarea uşoară a schiurilor şi a plăcilor.
Verditz a devenit în ultimii ani un loc îndrăgit şi de pasionaţii de drumeţii şi tururi. Cu precădere începătorii vin aici pentru a-şi testa condiţia fizică şi echipamentul. De regulă se merge cu maşina până la staţia de mijloc şi de acolo se urcă până la lacul Schwarzsee, situat la 1.800 m altitudine. Deasemenea, tot la lacul Schwarzsee se află şi pista panoramic lungă de 5 km. Iar celor care nu se prea pricep pe schiuri, dar nu vor să renunţe la sporturile de iarnă, le recomandăm pantofii de zăpadă.

Vrei răsfăţ la centre termale? Centrele Warmbad-Villach şi Bad Bleiberg
La Warmbad-Villach încă se mai lucrează la reamenajare şi locaţia este înconjurată de macarale şi camioane. Vechea clădire este refăcută complet şi modernizată. Astfel, începând cu vara anului 2012 noua „Kärnten Therme Warmbad-Villach" va deveni cel mai modern centru termal al Austriei, promoter al pricipiilor "aventură", "wellness" şi "fitness". Imaginile virtual ale centrului sunt un motiv suficinet de bucurie.

Vrei distracţie adevărată?
Villach, cel de-al doilea oraş ca mărime din Carintia, impresionează în primul rând prin locuitorii lui, care poartă în suflet mult din soarele şi temperamentul sudului. Acest lucru nu se observă doar în timpul Fasching-ului, ci şi în perioada premergătoare Crăciunului, când începând din 18 noiembrie ei transformă tot centrul vechi al oraşului într-o imensă piaţă de Crăciun.
Această piaţă de Crăciun este împărţită în cinci zone tematice „Crăciun Carintian",„Crăciun Alpe Adria", „Târg de Crăciun", „Bunătăţi de Crăciun" şi „Artă de Crăciun". Pentru fiecare se găseşte aici ceva potrivit, dar în cele 60 de chioşcuri accentul se pune pe produse regionale. Apropos: acelaşi lucru este valabil şi pentru „Vinul Fiert din Villach", care este preparat după o reţetă secretă. După Crăciun, chioşcurile rămân la locul lor, iar Moş Crăciunii, turta dulce şi accesoriile de Crăciun, sunt înlocuite cu purcei, trifoi, potcoave şi alte produse din aceeaşi categorie. Este vorba despre târgul de Anul Nou, care rămâne deschis până pe 31 decembrie.
În timp ce părinţii colindă aceste pieţe minunate, copii se pot distra pe patinoarul din faţa primăriei (deschis din noiembrie până în februarie).
O zi petrecută astfel trebuie să se încheie în una dintre tavernele autentice şi primitoare din centrul vechi al oraşului.

Vrei să afli ce sunt Öffis?
Muntele Gerlitzen Alpe face legătura, prin autobuzele „de schi", între localităţile de la lacul Ossiach (Ossiach, Steindorf, Bodensdorf, Sattendorf, Annenheim), oraşul Villach şi instalaţia de urcare Kanzelbahn. Iar totul este gratis! Tot gratuit este şi transportul cu autobuzul de la lacul Faaker la Colţul Celor Trei Frontiere. Pe lângă acestea mai sunt şi autobuzele cu taxă, care îi transportă pe împătimiţii sporturilor de iarnă pe untele Dobratsch sau pe Verditz. Să nu uităm şi trenurile spre Annenheim - de la gara din Annenheim până la instalaţia de urcare Kanzelbahn de pe muntele Gerlitzen Alpe sunt doar câţiva paşi.