Navigație Cuprins Activități în Austria

Oficiul Național de Turism al Austriei

Oficiul Naţional de Turism al Austriei (Österreich Werbung) este o instituţie publică din Austria. Încă din anul 1955, această instituţie (cunoscută la început sub denumirea de „Biroul de Turism Internaţional al Austriei“, iar din 1989 sub denumirea actuală) a avut ca scop promovarea Austriei ca regiune turistică.

 © Österreich Werbung
Activitatea centrală a Oficiului Naţional de Turism al Austriei este, ca împreună cu partenerii din Austria, să menţină şi chiar să crească competitivitatea Austriei ca regiune turistică. Astfel, Oficiul Naţional de Turism al Austriei are o contribuţie esenţială la creşterea cotei de piaţă a Austriei în domeniul turismului internaţional.

Responsabilităţile principale ale Oficiului Naţional de Turism al Austriei
• Promovarea mărcii„Vacanţe în Austria": această marcă diferenţiază Austria ca regiune turistică şi descrie acel plus de valoare pe care îl are sejurul petrecut în Austria.
• Prospectarea pieţelor internaţionale cu potenţial de extindere prin activităţi de Marketing inovative şi specifice.
• Este partenerul birourilor de turism austriece şi punct de legătură între acestea din punct de vedere al activităţilor de turism: un beneficiu adus industriei turismului este deservirea ei cu informaţii actuale şi corecte despre clienţi şi pieţe.

Buget

Bugetul Oficiului Naţional de Turism al Austriei provine din fonduri alocate de Ministerul Științei, Cercetării și Economiei (75%) şi de Camera de Comerţ a Austriei (25 %), precum şi din cotizaţiile pentru activităţi de Marketing ale organizaţiilor de turism din Austria (cum ar fi birourile de turism din landurile federale, cele regionale şi alţi operatori).
Fondurile alocate în anul 2014 de Ministerul Științei, Cercetării și Economiei şi de Camera de Comerţ a Austrei se ridică la 32 milioane EUR (Ministerul Științei, Cercetării și Economiei: 24 milioane EUR şi Camera de Comerţ a Austrei: 8 milioane EUR). Bugetul total pentru 2014 este în valoare de 50 milioane EUR.

Activităţi

În anul 2011 activitatea Oficiului Naţional de Turism al Austriei este concentrată pe prospectarea pieţelor din 3 regiuni: Europa de Vest, Europa Centrală şi de Est şi ţările de peste ocean. Aceste pieţe reprezintă 95% din cererile de cazare (2010: aprox. 124 milioane) şi au un potenţial ridicat pentru turism. În toate celelalte ţări, Oficiului Naţional de Turism al Austriei, este principalul partener în demaraea proiectelor turistice.
Aria de activitate a organizaţiei noastre, se întinde de la publicitate clasică pentru regiunea de turism Austria, până la parteneriate media, producerea de prospecte tematice, organizarea de târguri şi întâlniri de afaceri, demararea de proiecte comune împreună cu birourile de turism locale, intermedierea călătoriilor şi training-uri pentru birourile de turism şi alţi operatori.
Pentru operatorii de turism din Austria, Oficiul Naţional de Turism al Austriei concepe strategii de Marketing specifice pentru nevoile lor .
Cel mai amplu centru de informare pentru clienţi al Oficiului Naţional de Turism al Austriei este, pe lângă "Serviciul de vacanţă al Oficiului Naţional de Turism al Austriei" (cel mai mare centru de informaţii şi servicii pentru "Vacanţe în Austria"), portalul www.austria.info. Pe cea mai mare platformă de internet a turismului în Austria se găsesc informaţii şi oferte din întreaga ţară, disponibile momentan în 20 de limbi.