Navigație Cuprins Activități în Austria

Oficiul Național de Turism al Austriei

Oficiul Naţional de Turism al Austriei (Österreich Werbung) este o instituţie publică din Austria. Încă din anul 1955, această instituţie (cunoscută la început sub denumirea de „Biroul de Turism Internaţional al Austriei“, iar din 1989 sub denumirea actuală) a avut ca scop promovarea Austriei ca regiune turistică.

 © Österreich Werbung
Bugetul ÖW este compus din taxele de membru ale celor doi membri principali ai Asociaţiei Republicii Austria, și anume actualul Minister al Economiei (75%), Camera de Comerţ și Economie a Austriei (25%) și de asemenea, din contribuțiile industriei turismului austriac (printre altele, ale organizațiilor de turism național, regiunilor și companiilor locale) pentru servicii de marketing.
In 2016 bugetul Oficiului Național de Turism al Austriei cuprindea aproximativ 50 milioane EUR. Cotizațiile Ministerului Federal al Științei, Cercetării și Economiei (BMWFW) și ale Camerei de Comerț și Economie (WKO) însumează la fel ca în anii precedenți, 32 mil. euro. (BMWFW: 24 de milioane de euro, WKO: 8 milioane de euro). In plus, sunt puse la dispoziție o dată pe an fonduri speciale BMWFW în valoare de 4 mil. euro pentru un program de aprofundare și extindere a dezvoltării activităților de marketing pentru turismul austriac.

În statutul asociatiei ANTO se menționează, în ce scopuri urmează să fie alocate fondurile publice ale membrilor acesteia. Astfel, destinația turistică Austria este consolidată prin brandul de țară, precum și prin expertiza referitoare dinamica cererii și dezvoltarea acesteia.
Pentru toate acestea, în jur de 200 de angajați în Viena, cât și în alte 20 de reprezentanțe din afara Austriei sunt activi în numele brand-ului de țară.
Vă rugăm să consultați raportul anual 2015.
Regăsiți mai multe informații aici