Navigație Cuprins Activități în Austria
close
Please choose your country:
Or choose your language:

Adevărata iarnă într-o vale impozantă

Pe cât de asemănătoare par a fi la prima vedere, pe atât de individuale și unice sunt în realitate cele patru stațiuni de schi ale văii, ghețarul Stubai, Schlick 2000, Serlesbahnen Mieders și Elferlifte.

Panorama ghetarul Stubai © TVB Stubai Tirol Andre Schoenherr
Panorama ghetarul Stubai © TVB Stubai Tirol Andre Schoenherr
Schi in regiunea Schlcik 2000 © TVB Stubai Tirol Andre Schoenherr
Schi in regiunea Schlcik 2000 © TVB Stubai Tirol Andre Schoenherr

Stațiuni de schi impunătoare

În regatul zăpezii, pe ghețarul Stubai, 35 de trasee și pârtii de schi perfect preparate garantează distracția la schi din octombrie până în iunie. Cea mai mare arie de schi de pe ghețar din Austria este de asemenea destinația numărul unu pentru pasionații de freestyle și freeride care se vor distra fantastic! În partea spectaculoasă a snowpark-ului Moreboards Stubai Zoo se întâlnesc împătimiții sportivi dornici de freestyle, atât pe schiuri cât și pe placă. Powder Department prezintă pasionaților de freeride 15 trasee diferite, dintre care cinci noi, și abordează în principal comunicarea informațiilor despre zonele din afara pistelor și măsurile de siguranță care sunt necesare. Familiile și copiii sunt atrași de stația Gamsgarten, unde este organizat BIG Family Ski-Camp de pe ghețarul Stubai, cu pârtii pentru cei mici și Țara Copiilor, restaurant și grădiniță pentru copii precum și boardercross BIG Family. Noul traseu de schi Bildstöckljoch este dedicat schiorilor pasionați și duce de la stația Wildspitz la o înălțime de 3.210 m prin teren freeride până la pârtia nr. 1 Eisjochferner. Schiorii experimentați se bucură de o adevărată provocare la Daunjoch – pârtia neagră Daunhill cu o înclinație maximă de 60% este cea mai abruptă din stațiune. Sportivilor le stau la dispoziție o mulțime de localuri unde pot lua masa, printre care partea nou deschisă a restaurantului „Zur Goldenen Gams“ cu terasă extinsă, situat la stația Gamsgarten. Tot aici este situat și pavilionul nou inundat de lumină Schneekristall cu o capacitate de max. 140 de persoane. Adevărații gurmanzi sunt atrași de restaurantul de top Schaufelspitz de la stația Eisgrat.

Pe schiori, snowboarderi, excursioniști, iubitorii de drumeții cu rachete de zăpadă, parapantiști și practicanții de schi de tură îi învăluie atmosfera familiară din Skizentrum Schlick 2000, cea mai animată stațiune de schi din valea Stubai. Acest fapt se observă și din multitudinea cabanelor care oferă posibiliatea de a lua masa savurând preparate consistente. În plus, 15 pârtii și un traseu de freeride reprezintă de asemenea un punct de atracție pentru pasionații sporturilor de iarnă. Copiii și chiar sugarii de peste trei luni beneficiază de cea mai bună îngrijire oferită de personal calificat, cu experiență, în Țara Copiilor Kinderland BIG Ron respectiv la creșa cu cameră încălzită special și cameră de jocuri. Între timp, părinții se pot bucura de pârtiile largi și de valea cu tunuri de zăpadă care coboară spre Fulpmes. Adolescenții zburdă în snowpark-ul SPS 2000 și în Ride-Jump-Run, o zonă cu half-pipe-uri mari și mici, kickere și trambuline.

La coborârile aveți o priveliște impresionantă asupra lanțului muntos Kalkkögel, acoperit de zăpada afânată sub care se ascund păduri și culmi întinse. Atracția principală a sezonului de iarnă din zona de schi Schlick 2000 este noua instalație de urcare Zirmachbahn, un telescaun de șase persoane cu bule de protecție și încălzire în scaune. Aceasta înlocuiește vechile instalații de urcare Zirmach I+II și are capacitatea de a transporta 2.400 de persoane pe oră.

Stațiunile de schi Serlesbahnen din Mieders și Elferlifte din Neustift sunt micuțe și drăguțe. În ambele vă puteți da cu sania atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte – puteți petrece niște momente de neuitat pe șase pârtii diferite. Excursioniștii nu se pot sătura de priveliștea splendidă asupra culmilor munților Serles sau Elfer. Dacă datorită pârtiilor de schi cu grad de dificultate redus, Serlesbahnen este stațiunea ideală pentru începători și pentru cei care se reapucă de sporturi de iarnă, parapantiștii și planoriștii se întâlnesc la punctul de start de la stația Elferlifte. Indiferent dacă optați pentru ghețarul Stubai, Schlick 2000, Serlesbahnen Mieders sau Elferlifte – cu ski-pass-ul Stubaier Super Skipass iubitorii sporturilor de iarnă pot explora într-un sejur de minim două zile toate cele patru zone de schi.