Navigație Cuprins Activități în Austria
close
Please choose your country:
Or choose your language:

O iarnă plină de evenimente în Stubaital

Petrecerile se organizează cu fiecare ocazie! Acesta este motto-ul sezonului de iarnă 2013/2014 care vă oferă numeroase prilejuri de petrecere. De la începutul lui octombrie până la mijlocul lui aprilie vă stă la dispoziție o paletă largă de opțiuni pentru toate gusturile și cerințele.

Sport Scheck Testival © TVB Stubai Tirol

Evenimente dedicate sportivilor și celor dornici de aventură

Pasionații de snowboard, freeski și freeride se pot bucura în Stubaital de o largă varietate de posibilități și de o mulțime de oportunități tentante de a practica sportul preferat și de a interacționa cu alți sportivi împătimiți. În snowpark-ul de pe ghețarul Stubai, Moreboards Stubai Zoo, are loc pentru a cincea oară Premiera Moreboards Stubai, evenimentul care anunță deschiderea de sezon. În perioada 18-20 octombrie se desfășoară o mulțime de activități, de la concursuri de snowboard și experiențe în snowpark la posibilitatea de a testa diverse echipamente la Brand Saloon pe Eisgrat și petreceri în Neustift.

Cei care doresc să testeze cele mai noi echipamente sportive și accesorii de iarnă pentru sezonul următor, sunt invitați să participe la evenimentul SportScheck Gletscher Testival care se va desfășura pe ghețarul Stubai în perioada 7-10 noiembrie. În cadrul celei mai mari testări de echipamente sportive din Alpi vor fi prezentate peste 3.600 de articole de iarnă de la cei mai importanți producători.

Ghețarul Stubai este destinația numărul unu pentru iubitorii de freeride, atât pentru începători cât și pentru avansați și pentru cei care doresc sa afle mai multe despre măsurile de siguranță în afara pârtiilor. Cunoscutul SAAC Basic Camp se organizează de două ori în Regatul Zăpezii, în perioadele 16-17 noiembrie 2013 și 26-27 aprilie 2014. În cadrul acestor evenimente, participanții primesc informații legate de comportarea preventivă în afara pârtiilor și despre echipamentele de salvare din avalanșe: au ocazia să folosească lopeți, sonde și dispozitive electronice de căutare în avalanșă. În plus, în cadrul cursurilor de pregătire în caz de avalanșă organizate de SPORT OK pe 14 decembrie 2013, 18 ianuarie 2014 și 15 februarie 2014 se vor face demonstrații legate de aspectele care solicită atenție maximă la coborârile rapide în mijlocul naturii. În cadrul evenimentului Powder Department Freeride Camp organizat în premieră în perioada 21-23 februarie 2014 vor avea loc testări de echipamente de iarnă, workshop-uri și coborâri freeride cu ghizi montani autorizați.

SportScheck Biwak Camp de pe ghețarul Stubai organizat de pe 28 februarie până pe 2 martie 2014 este indicat pentru cei dornici de aventură, care vor putea petrece noaptea la 2.500m.

Uimiți vor fi și cei care vor asista la cel de-al 23-lea concurs Stubai Cup din perioada 7-9 martie 2014, atunci când parapantiștii îndrăzneți vor porni de pe Elfer din Neustift sau de pe Kreuzjoch din Fulpmes și vor ajunge la înălțimi amețitoare.

Petreceri în zăpadă

Chiar de la începutul sezonului de iarnă, vizitatorii din Stubaital vor avea ocazia să dea dovadă de spirit petrecăreț. Ghețarul Stubai vă invită la Weiße Wies’n pe 12 octombrie - Oktoberfest-ul în cea mai largă arie de schi de pe ghețar din Austria. Skizentrum Schlick 2000 organizează tradiționalul eveniment de deschidere de sezon pe 7 decembrie. De fapt, în zona de schi Skizentrum Schlick 2000 predomină atmosfera de petrecere pe tot parcursul iernii. Nu numai razele de soare din lunile de iarnă ceva mai calde, ci și concertul în aer liber de pe 16 martie sau DJ Red Stone împreună cu echipa sa pe 29 martie vor încinge atmosfera până când va începe să se topească zăpada la restaurantul panoramic Kreuzjoch. Dar cu siguranță va mai rămâne destulă pentru a putea petrece din plin la evenimentul organizat tot la restaurantul panoramic Kreuzjoch cu ocazia sfârșitului de iarnă.

Înspăimântătoarea și meditativa perioadă de Advent

Trăirea obiceiurilor, momentele liniștite și îndemânarea meșteșugărească sunt caracteristice zonei Stubaital, în special în perioada de Advent. Marșul demonilor cu fețe de drac care are loc în fiecare an în toate cele cinci comune este înspăimântător și în acelși timp fascinant. Puteți să vă minunați de măștile de drac realizate manual purtate de tinerii care defilează pe 29 noiembrie în Mieders, pe 30 noiembrie în Neustift iar pe 3 și 5 decembrie în Fulpmes, Telfes și Schönberg.

Dexteritatea meșteșugarilor este evidențiată de exponatele din cadrul Expoziției Nașterea Domnului. O varietate de reprezentări ale acestei scene sub forma Ieslei Nașterii Domnului vor fi expuse de către asociația Krippenverein Mieders pe 30 noiembrie și 1 decembrie în Sala de evenimente culturale din Mieders și pe 7 și 8 decembrie în Schönberg. Ansamblul de teatru din Mieders a pregătit un program special pentru perioada Crăciun. Spectacolele pot fi vizionate pe 7, 8, 14, 15, 21 și 22 decembrie în Sala de evenimente culturale din Mieders. Perioada de Crăciun se va încheia într-o atmosferă profundă pe 27 decembrie, în Noaptea de Crăciun din Stubai, la concertul susținut în Biserica Parohială Neustift.

Specialități culinare, familie și artificii

La Piața fermierilor din Neustift aveți ocazia să cumpărați specialități culinare direct de la producătorii locali. Pe timpul iernii puteți găsi aceste bunătăți regionale și produse de casă în fiecare vineri în pavilionul de muzică din Neustift. Adevărații gurmanzi sunt invitați să participe pe 11 ianuarie 2014 la Dine & Wine, noaptea deliciilor gastronomice care se va desfășura într-o atmosferă exclusivistă la restaurantul rafinat Eisgrat de pe ghețarul Stubai. Va fi într-adevăr o seară de excepție cu un program cu totul și cu totul special.

Copiii vor zburda la Evenimentele de iarnă BIG Family organizate pe 1 ianuarie la patinoarul din Neustift și pe 27 februarie la patinoarul din Fulpmes. Cei mici și părinții lor vor fi încântați de castelul de zăpadă, îi va atrage pictura pe față pentru copii și se vor distra cu mascotele BIG Family în cadrul unor evenimente speciale: Sărbătoarea zăpezii BIG Family Schneefest organizată pe 4 martie 2014 pe ghețarul Stubai și Sărbătoarea copiilor BIG Ron’s Kinderfest care va avea loc în zona de Skizentrum Schlick 2000 în după-masa aceleiași zile.

Nightshows, spectacole cu cascadorii și focuri de artificii, vor fi organizate de școlile de schi din Stubai în Skizentrum Schlick 2000 pe 29 decembrie 2013, pe 3, 8 și 29 ianuarie 2014 și la stația intermediară Froneben pe 5, 12, 26 februarie 2014 și pe 5 martie 2014. Aceleași spectacole vor avea loc în Milders pe 26 decembrie 2013, pe 2, 7 și 21 ianuarie 2014, pe 4 și 18 februarie 2014 și pe 4 și 11 martie 2014.