Navigație Cuprins Activități în Austria
close
Please choose your country:
Or choose your language:

Valea Stubai - diversitate şi în afara pârtiilor

Săniuş, drumeţii cu rachetele de zăpadă sau fără, schi fond şi zboruri la înălțime, sunt ingredientele pentru o vacanţă de iarnă perfectă la Stubai.

Cucerind culmile ghețarilor © TVB Stubai Tirol

Stubai – locul cu cele mai multe pârtii de sanie din Tirol

Cu unsprezece pârtii și peste 40 kilometri de pârtii de coborâre, Valea Stubai este cea mai mare zonă de sanie din Tirol. Nu numai din punct de vedere al numărului, ci și al calității. În întreg landul Tirol există zece pârtii de sanie naturale certificate, Stubai fiind astfel prima regiune în care s-a întâmplat acest lucru. În plus, nu trebuie să mergeți pe jos pentru a ajunge la aceste pârtii. Compania de instalații de transport din vale oferă atât servicii de transport cât și de închiriere de sănii, pentru un confort sporit. Patru din pârtiile de sanie pot fi utilizate și noaptea. Astfel, pârtia care coboară de pe muntele Elfer, din Neustift, este iluminată în trei nopți pe săptămână.
Informații suplimentare aici: www.stubai.at/en/winter/aktivitaeten/rodeln

Stubai – paradisul drumețiilor în peisajul de iarnă

Faptul că drumețiile nu se pot face numai vara o dovedesc minunatele trasee de drumeție de iarnă din Valea Stubai. Trasee bine curățate și bătătorite până departe spre Neustift, sau în regiunea telecabinelor Serles Mieders, Schlick 2000 și pe gehețarul Stubai, umplu de bucurie inimile celor care iubesc drumețiile iarna. Traseele sunt impresionante, multe dintre ele merg în cerc și trec prin peisaje idilice acoperite de zăpadă, departe de lumea agitată.
Cine preferă să își lase propria amprentă și caută singur trasee, le găsește cu ușurință în Valea Stubai, dacă este echipat corespunzător, cu rachete de zăpadă. Numai câteva indicatoare și urme de animale sălbatice indică direcția spre locuri ascunse și păduri liniștite neatinse.
Informații suplimentare aici: www.stubai.at/en/winter/aktivitaeten/winterwandern și aici: www.stubai.at/en/winter/aktivitaeten/schneeschuhwandern

Stubai – un El Dorado pentru schi fond și patinaj

Pârtiile de schi fond desenează urme prin frumoasa vale din Alpi. Pe cei 72 kilometri de pârtii, iubitorii acestui sport nordic se simt excelent. Fie în sensul clasic, pe urmele care se întind paralel sau pe pistele generoase de skating, care în general se află chiar alături: pista care străbate întreaga Vale, sau pistele de schi fond la altitudine de pe muntele Schlick 2000 și de pe gehețarul Stubai.
O altă distracție apreciată de copii și familii și este aceea de a patina pe gheața întinsă. Locurile ideale pentru asta sunt patinoarele din Neustift și Fulpmes, unde se poate face și curling sau discotecă pe gheață. În plus, patinoarele naturale din Schönberg și Mieders se deschid când este suficient de frig afară.
Informații suplimentare aici: www.stubai.at/en/winter/aktivitaeten/langlauf și aici: www.stubai.at/en/winter/aktivitaeten/eislaufen

Stubai – sus spre înălțimi

Cei mai cool alpiniști merg iarna pe verticală. Pe trunul de gheață de 20 metri înălțime de pe ghețarul Stubai, în zona stației din deal Gamsgarten, sau, dacă este posibil, pe cascade înghețate. Cursuri de introducere se fac în fiecare vineri pe ghețarul Stubai, de la orele 13.00. Utilizarea turnului de gheață pentru cățărări este gratuită, însă sunt necesare cunoștințe prealabile și un echipament de siguranță corespunzător. Deschis de la jumătatea lunii decembrie la finalul lunii martie.
Și mai sus, deasupra vârfurilor munților acoperiți de zăpadă, se poate ajunge cu parapanta sau deltaplanul. Zburătorii folosesc condițiile termice perfecte din vale, pornind de la stațiile din vale ale munților Elfer și Schlick 2000, survolând superbii munți din Valea Stubai. Oricine vrea să încerce măcar odată acest sentiment de imponderabilitate, se poate înscrie la una din numeroasele ore de zbor în tandem sau poate să privească concursul anual de la Stubai, din 7 – 9 martie 2014.
Informații suplimentare aici: www.stubai.at/en/winter/aktivitaeten/eisklettern și aici: www.stubai.at/en/winter/aktivitaeten/paragleiten-drachenfliegen