Navigation Innehåll Aktiviteter i Österrike

Aktiv semester i Wagrain-Kleinarl

Semestervanorna förändras. Allt fler väljer att idrotta och vara aktiva på semestern. I Österrike finns möjligheter till en aktiv semester för alla, oavsett ålder, intresse som familj eller par. Wagrain-Kleinarl är ett aktivitetscentrum där alla aktiviteter finns att tillgå.

Panoramavy i Wagrain-Kleinarl © Wagrain-Kleinarl

Semestervanorna förändras. Allt fler väljer att idrotta och vara aktiva på semestern. Det gäller även de som kommit upp i åldrarna och även de som tar med sig barnen på semestern. I Österrike finns möjligheter till aktiv semester för alla.

I mitten av Salzburger Land, endast 70 kilometer från Salzburg ligger Wagrain-Kleinarl. Det vackra alplandskapet här är utmärkt för en aktiv semester. Oavsett om det handlar om ridning, tennis, vandring, klättring eller cykling - här finns utmaningar för alla, oavsett kondition och ålder.

De allra minsta kanske trivs bäst på en bondgård där det går att klappa katter, kaniner och får. I regionen Wagrain-Kleinarl erbjuds barnpassning mellan måndagar och fredagar alla veckor. Wasserwelt Wagrain är en annan barnfamiljsfavorit där plask och lek står i fokus.

Bergsklättring med guide, eller vandring med guide är mycket omtyckta sätt att hålla sig i form under semestern. Ett annat bra sätt är att hyra en mountainbike. I Wagrain finns gott om cykelleder som bjuder på utmaningar av det enklare eller svårare slaget. Vanliga cyklar passar bäst på de skönt vindlande dalvägarna. För den som vill ha mer äventyr är det mountainbike som gäller. Nedför handlar det om en fartfylld adrenalinkick (upp går det inte lika fort, men det är bra för flåset).

En riktig adrenalinrusch på cykelsadeln går att få i Mountainbike Park i Wagrain. Cykelstigarna slingrar sig nedför berget, pucklarna ger bra hoppmöjligheter och det finns gott om utmaningar för den mest våghalsige. Höjdskillnaden mellan start och mål är hela 300 meter. Den allra tuffaste utmaningen ligger högst upp och heter "Monsterwallride". Namnet säger allt.

Efter aktiva dagar är det skönt att koppla av. Bergluften gör att man sover gott, oavsett om man bor på fyrastjärnigt hotell eller bed-and-breakfast.

En aktiv semester i Wagrain-Kleinarl är ett minne för livet.

För mer info om aktiva semestrar i Österrike, kontakta Michael Tauschmann, Österrikes Turistbyrå. Tel: 08-412 10 73. E-post: michael.tauschmann@austria.info