Navigation Innehåll Aktiviteter i Österrike

Alpin Juwel – ett exklusivt, personligt och annorlunda hotell

Om man är svag för lyx och älskar njutning och att bli omåttligt bortskämd bör man ta vägarna förbi Hotel Alpin Juwel i Saalbach Hinterglemm i sommar. Det är nämligen en plats som bjuder på allt vad hjärtat kan begära. Och mer därtill!

 © Hotel Alpin Juwel
© Hotel Alpin Juwel
Alpin Juwel Pool © Hotel Alpin Juwel
Alpin Juwel Pool © Hotel Alpin Juwel
Alpin Juwel Terrace © Hotel Alpin Juwel
Alpin Juwel Terrace © Hotel Alpin Juwel
Njut av faciliteterna på AJ-Veda SPA © Alpin Juwel, Saalbach-Hinterglemm
Njut av faciliteterna på AJ-Veda SPA © Alpin Juwel, Saalbach-Hinterglemm
Ligger i framkanten på alla områden
Alpin Juwels arkitektur är elegant och hotellet är byggt i naturmaterial som trä och sten. Även servicen är i absolut toppklass så under en vistelse här blir både kropp och själ bortskämda. Varje dag erbjuder Alpin Juwel ett varierat aktivitetsprogram för hela familjen och när programmet är avklarat kan hotellets gäster slappna av i wellness-området med spa, bastu och inomhuspool. Som avslutning på eftermiddagen kan man beställa svala förfriskningar på den över tusen kvadratmeter stora solterassen som har en hänförande utsikt över omgivningarna – och om barnen är sugna på lek och skoj finns ett specialinrett rum för de yngsta. Alpin Juwels kök erbjuder gastronomiska upplevelser med rötter i närområdet. Här lägger man stor vikt vid att råvarorna produceras lokalt. Tre olika restauranger, två barer och ett vinotek väntar på att få skämma bort gästerna och den kulinariska nivån är skyhög.
Hotel Alpin Juwel kan ta emot gäster med vitt skilda behov och önskemål. Alla är välkomna –familjer som vill ta det lugnt, par med önskemål om en romantisk vistelse i en miljö där de känner sig bortskämda såväl som affärsmän som har viktiga möten i de vackra omgivningarna. Något som är speciellt med Hotel Alpin Juwel är att hotellet har flera sviter med ett eget tema. Man kan välja trendigt boende i Luis Trenker-sviten, eller förfoga över en egen ölanläggning i Stiegl-sviten. Romantik-sviten har förstås egen bastu.

Många aktivitetsmöjligheter både sommar och vinter
Området vid Saalbach Hinterglemm hör till Alpernas mest populära semesterdestinationer och det beror främst på de många och varierade aktivitetsmöjligheterna. I bergen och dalarna finns ungefär 400 kilometer vandringsleder i varierande svårighetsgrad. Cykelentusiaster kan glädja sig åt mer än 800 kilometer asfaltsträckor och singletrack-rutter. Mountainbikeåkarna föredrar kanske de utmaningar som terrängen bjuder på medan landsvägsspecialisterna väljer de många hårnålskurvorna uppe på bergssidorna.
Sevärdheter och aktiviteter hittar man inte bara uppe i bergen, utan det finns också mycket att göra nere i dalen. Området är perfekt för både golf och motorcykeltouring. Hela sommaren erbjuder turistkontoret i Hinterglemm ett varierat veckoprogram som växlar mellan aktiviteter, museer, konserter och utställningar så att det finns något för alla smakinriktningar. Med sitt centrala läge mitt i Hinterglemm är Hotel Alpin Juwel en perfekt utgångspunkt för en semester med fokus på aktiviteter och sevärdheter.

Hög gastronomisk klass
Alpin Juwel ligger också i framkanten inom den nya österrikiska gastronomin där de flesta råvaror hämtas från och odlas i närområdet. Köket ställer stora krav på kvaliteten och lokala gårdar levererar ägg, fläsk, mjölk och andra mejeriprodukter. Viltköttet kommer från de omkringliggande skogarna, honungen levereras av områdets biodlare och svampen hämtas i Hinterglemm. De flesta kryddor växer i hotellets egen örtagård och i köket kokar man egen marmelad och gör olika likörer.

Hälsa och njutning
I hotellets spa- och wellness-avdelning lägger man också vikt vid närheten till naturen – den friska bergsluften, det rena källvattnet och läkeörterna. Alpin Juwel har ett rikt urval AJ Veda-produkter som gästerna kan botanisera bland och massageavdelningen erbjuder individuella behandlingar. Det finns därmed särskilda wellness- och skönhetsbehandlingar för män och speciella massagebehandlingar för gravida. Par som söker romantik kan avnjuta en god middag i skenet av stearinljus och sedan göra ett privat spa-besök och njuta av champagne.

Stora fördelar med Joker Card
Alla Alpin Juwels gäster får automatiskt ett Joker Card och med detta i handen får man en rad fördelar. Kortet gäller i det antal dagar man bor på hotellet och man får gratis transport med både liftar och bussar. Kortet ger dessutom bra rabatter på entrén till olika attraktioner i området.
 
Handlingskraftig grundare
Man behöver gå många år tillbaka i tiden för att hitta spåren av den företagsamhet som ligger till grund för det supermoderna hotellet. En av områdets stora entreprenörer, Franz Schwabl, satte under 50-, 60- och 70-talen sin alldeles speciella prägel på lokalsamhället genom att tillsammans med sin pappa bl.a. dra ström till dalen. Franz Schwabl ligger också bakom bygget av den första liften till Zwölferkogel och dessutom både simhall och tennisbanor i Hinterglemm. Han var också vice borgmästare och 1977 gav han sig in i hotellbranschen.
Samma år byggdes Hotel Alpin Juwel och familjen Schwabl har ända sedan dess drivit hotellet. Idag har Franz Schwabls son, Alexander, tagit över den dagliga driften av hotellet och han har en gedigen bakgrund att luta sig mot. Alexander Schwabl har gått den femåriga hotellyrkesskolan i Bad Hofgastein och han har erfarenhet från jobb i bl.a. Kanada, Italien och Österrike. Sedan 2003 har målet för Alpin Juwel varit att bygga upp det bästa och mest innovativa hotellet i Saalbach Hinterglemm.
Fakta om Alpin Juwel
Hotel Alpin Juwel ligger i Hinterglemms centrum med en hänförande utsikt över dalen och klassificeras som ett fyrstjärnigt superior-hotell. Gästerna kan välja mellan 80 olika rum och sviter och det finns en underjordisk parkeringsplats med plats för alla. Wellness-området är 700 kvadratmeter stort och här finns bl.a. spa, sex olika bastur, utomhus- och inomhuspool samt en avdelning för massage- och skönhetsbehandlingar. För hotellets gäster finns en fitness- och yogaavdelning och ett stort panoramaområde där man kan njuta av utsikten över de omgivande bergen från en vilstol. Köket serverar mat i tre olika restauranger och hotellet har dessutom två barer och ett vinotek.

Du kan läsa mer här: www.alpinjuwel.at

Du kan kontakta mig via email: michael.tauschmann@austria.info.
Hör gärna av dig!