Navigation Innehåll Aktiviteter i Österrike

Landet med världens bästa skidbackar – för alla smaker

De österrikiska Alperna lockar varje år hundratusentals besökare. I landets största skidområde finns bland annat favorittillhållet för brädåkare och funsportare. Dessutom är destinationen barnfamiljernas paradis.

Full fart i Schladming-Dachstein

Pausmöjligheter överallt

SkiWelt Wilder Kaiser Brixental har flera gånger prisats som Alpernas bästa skidanläggning. Detta är Österrikes i särklass största skidområde, med 279 kilometer sammanhängande pister som nås med hjälp av över 90 liftar. Med drygt 70 värdshus i nära anslutning till liftsystemen finns möjlighet till stärkande pauser ungefär var tredje kilometer. Det toppmoderna liftsystemet gör att köerna aldrig blir speciellt långa, trots att backarna ofta har över 42 000 åkare på plats samtidigt.
 

Familjernas favorit

Schladming-Dachstein passar hela familjen. Barnfamiljen kan välja mellan kälkbackar, äventyrsland och barnanpassad skidåkning. Området har elva olika områden som är specialdesignade för att barn ska kunna lära sig att åka skidor och samtidigt ha roligt. Här finns träningsliftar, magiska mattor, snötunnlar, igloos, djurvandringar, fackeltåg, karuseller och en skidrestaurang med fokus på barnen.
Samtidigt som de yngre roar sig kan föräldrarna ägna sig åt skidåkning eller vandring på Dachsteinglaciären. På vintern finns dessutom 232 kilometer manchesterpist för den skidsugna mamman eller pappan.
Vandring är ett utmärkt alternativ även vintertid. Dachstein Sky Walk dig chansen att se en glaciär från insidan och titta rakt ner i en hisnande glacierspricka.
Förutom vandring och skidåkning finns här storslagen natur, mäktiga bergskedjor, oöverträffad gästfrihet och läcker mat i mysiga alprestauranger – allt detta endast en timme bort från Salzburgs flygplats.
 

Känslornas berg

I Kleinwalsertal ligger Walmendingerhorn – känslornas berg. Såväl sommar som vinter bjuder berget på underbara utmaningar för de som vågar lite mer eller vill uppleva något nytt. Här finns till exempel möjligheten att testa på snowbikeåkning. Skidor och skidbacke möter cykel och skapar en ny vintersport som är enkel att lära sig men svår att tröttna på.
Airboard är en annan sport som varje år lockar nya utövare. På en uppblåsbar madrass med styrförmåga svävar man fram över snön i hisnande hastigheter.
I Kleinwalsertal ligger också Crystal Ground Snow Park Riezlern. Här samlas freeriders och brädåkare för att testa på funparkens svindlande setups. Följ med fördel konsttricken från en skön sittplats i uteserveringen.