Navigation Innehåll Aktiviteter i Österrike

Massor av spännande vinternyheter i Österrike

Massor av spännande vinternyheter i Österrike 2013/14

 © Hotel Neue Post / Naturpark Lechtal

Njut av livet på över 3 000 meters höjd

I vinter kommer du att kunna njuta av en unik gourmetupplevelse i Sölden. Men har du anlag för höjdskräck bör du nog välja ett annat ställe. Restaurangen Ice Q Gaislachkogl ligger nämligen på 3 058 meters höjd och är speciell på många sätt. Arkitekturen är innovativ och futuristisk och utsikten genom den enorma glasfasaden är imponerande. Dessutom håller köket mycket hög klass. Du kan till exempel delta i vinprovning i restaurangen eller beställa ostron och champagne på den stora utomhusterrassen. Den exklusiva menyn består av rätter som är lagade enligt Alpine Cuisine-konceptet och passar perfekt för alla finsmakare.

Läs mer på: www.soelden.com/

Spela huvudrollen i din egen skidfilm

Vill du se dig själv stå på ett par skidor? Vissa har kanske självinsikt nog svara nej på den frågan, men om du drömmer om att spela huvudrollen i en egen film har du nu chansen på flera platser i området Saalbach Hinterglemm Leogang. Både i Saalbachs Nightpark och vid Almbahn i Leogang har man nämligen öppnat en SkiMovie-bana, där du kan filma dig själv när du åker nerför backen. Konceptet har blivit mycket populärt och förra året spelades nästan 60 000 filmklipp in, och filmerna kan både ha underhållande och praktiska syften. Amatören kan sätta sig i afterski-baren och underhålla familj och vänner med dagens klipp via mobiltelefonen medan den seriösa skid- eller snowboardåkaren kan använda filmen för att analysera och rätta till fel.

Läs mer på: www.saalbach.com

I världsmästarens skidspår

I februari 2013 riktades världens blickar mot Schladming Dachstein när alpina VM arrangerades i området. Allt ifrån liftsystem, hotell, pister och restauranger till parkeringsplatser rustades upp inför arrangemanget och många menar att Schladming Dachstein har Österrikes bästa pister just nu. Det ryktet lever man naturligtvis gott på och i vinter kan alla som vill ha en upplevelse utöver det vanliga ta del av ett unikt skidpaket. Paketet kallas ”Auf den Spuren der Weltmeister – I världsmästarens spår” och innehåller tre övernattningar på Sporthotel Royer eller AQI-Hotel samt två dagars liftkort. Dessutom får gästerna en guidad tur i VM-pisterna av ingen mindre än Michael Tritscher som tog OS-brons i Albertville.

Kontakta Tourismusverband Schladming-Rorhmoos på office@schladming.at om du är intresserad av skidpaketet.

Nu hänger allt ihop

Wagrain-Kleinarl är ett populärt område bland svenskarna och inför den kommande skidsäsongen har man gjort stora investeringar i området. Man har lagt 110 miljoner kronor på ett spännande projekt som kommer att göra livet lite lättare för skidåkarna i vinter. Områdena mellan Flying Mozart- och Grafenbergliftarna i Wagrain har fram tills nu varit åtskilda och gästerna har fått åka buss däremellan. Men nu är bussresorna ett minne blott. Man har nämligen byggt en förbindelse tvärs över dalen – den nya superliften G-link. Liften som går på 235 meters höjd och tar 1 300 passagerare i timmen tar dig från den ena området till det andra på bara sex minuter.

Läs mer på: www.wagrain-kleinarl.at

Ta med bilen och kom fram utvilad

Om du vill åka till Österrike med egen bil och samtidigt komma fram utvilad behöver du inte köra längre än till Hamburg. Där kan du nämligen kliva ombord på biltåget, njuta av en god måltid och sedan gå och lägga dig. I Hamburg tar Deutsche Bahn över och kör dig till Innsbruck på en natt och du sparar både bensin och kraft. Från Innsbruck kör du till de olika skidorterna på en timme. Om du är riktigt snabb kanske du lyckas boka ett Autozug Spezial-erbjudande, där priset för förare, liggplats och bil är 99 euro. Eventuella medpassagerare betalar 60 euro.

Läs mer på: www.dbautozug.se