Navigation Innehåll Aktiviteter i Österrike

Makalöst vackert, makalöst gott i Lech/Zürs am Arlberg

Djupt inne i de österrikiska bergen ligger byarna Lech och Zürs am Arlberg. Här stämmer mycket - vandringslederna är underbara, hotellen varierar i prisklass och stil, och restaurangerna bjuder på kulinarisk upplevelse med ekologiskt odlade delikatesser.

Utsökt mat och dryck i Lech Zurs © Lech Zurs Tourism

Efter en vindlande och vacker resa upp längs bergsvägarna når man fram till byarna Lech och Zürs uppe på Arlberg. Här stämmer mycket - vandringslederna är underbara, hotellen varierar i prisklass och stil. För den som vill lyxa till det lite extra finns alla möjligheter i de relativt många femstjärniga hotellen.

Rent kulinariskt har man också nått toppen! Med stort fokus på det ekologiskt och regionalt odlade tillagas lokala delikatesser på de många prisbelönta restaurangerna. För de riktigt matintresserade kanske en matlagningskurs eller något annat matrelaterat evenemang lockar extra? Österrikarna är kända för sin gemytlighet och vänlighet, så här känner sig alla välkomna!

Restaurangerna i Lech och Zürs tävlar med varandra ifråga om att tillaga den bästa maten och få de nöjdaste kunderna. Men det är en vänskaplig tävlan. Huvudsaken är att regionens gäster är nöjda.

Att konkurrensen syftar till att höja hela regionen blir extra tydligt i och med projektet "LöffelWeise" (skedvis). Två till tre gånger i månaden (se www.lech-zuers.at/loeffelweise för mer information om när) arrangeras gourmettillställningar där en internationellt renommerad kock eller vinodlare bjuds in för att i samråd med de medverkande restaurangerna bjuda på en ytterst speciell kväll i matens och dryckens tecken. Dessa kvällar börjar med en aperitif och slutar med kaffe. Däremellan har en lång rad utsökta rätter hunnit avnjutas.

För mer info om Österrike som matland, kontakta Michael Tauschmann, Österrikes Turistbyrå. Tel: 08-412 10 73. E-post: michael.tauschmann@austria.info