Navigation Innehåll Aktiviteter i Österrike

Wagrain-Kleinarl – njut av natur, sevärdheter och aktiviteter!

I Wagrain-Kleinarl kan du uppleva den österrikiska sommaren när den är som bäst. Denna naturidyll bjuder på allt från höga berg till vackra dalar, floder och sjöar. De små charmiga städerna lockar med butiker, restauranger och kaféer.

Vy över Wagrain-Kleinarl © Wagrain-Kleinarl Tourismus
Vy över Wagrain-Kleinarl © Wagrain-Kleinarl Tourismus
 © Susser Feit
© Susser Feit
Krimml Waterfalls in SalzburgerLand © OeAV Sektion Warnsdorf/Krimml
Krimml Waterfalls in SalzburgerLand © OeAV Sektion Warnsdorf/Krimml

Wagrain-Kleinarls städer, berg och landsbygd välkomnar gästerna med spännande aktiviteter och sevärdheter. Här finns något för alla besökare i alla åldrar oavsett om de söker adrenalinframkallande utmaningar, gastronomisk njutning eller en trevlig familjesemester.
Här är arrangemangskalendern fulltecknad hela sommaren och evenemangen utgörs av allt från utställningar och marknader till konserter. Det finns ett stort utbud av hotell och restauranger. Barerna som satsat på afterski under hela vintern, serverar nu svalt vitt vin på utomhusterasserna. Där kan gästerna njuta av utsikten över de storslagna bergen.

Bra infrastruktur – till och med i bergen
Många söker sig till Wagrain-Kleinarl för att uppleva den storslagna naturen. Det bergiga alplandskapet är förvånansvärt tillgängligt och välkomnande. Liftarna upp i bergen är många och det finns ett väl utbyggt nät av vandringsleder och cykelvägar. Om du vill utforska lite mer avlägsna bergstoppar kan du ta den nybyggda liften G-Link som förbinder bergen Grafenberg och Griessenkareck. Den når sträckvis en höjd på hela 230 meter och du svävar inte bara från det ena berget till det andra, utan även från ett område till ett annat. Denna sträcka var mycket tidskrävande förr, när den enda färdvägen var via dalen långt nedanför. Den över två kilometer långa svävande färden ger inte bara en bekväm tidsvinst utan även en makalös utsikt över Alperna. G-Link är öppen mellan den 10 juli och 28 augusti.


Ta liften upp i bergen – och cykla ned
Bergen i Wagrain-Kleinarl lämpar sig utmärkt för vandring, men även för andra aktiviteter som klättring, skärmglidning och mountainbiketurer. En av områdets mest populära attraktioner är den berömda Mountainbikepark Wagrain som lockar långväga besökare. I parken finns olika utförsbanor med varierande svårighetsgrad. Uppför kommer du med Flying Mozart-liften och på toppstationen kan du välja mellan lätta, medelsvåra och svåra banor. De sistnämnda rekommenderas endast för experter på grund av de många hoppen, ramperna och snäva kurvorna. De lätta banorna klarar däremot de flesta och hela sällskapet kan få en fantastisk upplevelse oavsett förkunskaper. Helfjädrade specialcyklar, hjälmar och skyddsutrustning finns att hyra.
För de som vill slippa benskydd, integralhjälm och bröstskydd finns det gott om traditionella mountainbikeleder i området. Cykelkulturen är verkligen levande här. Hela sommaren arrangeras Bike Camps och du kan delta i guidade turer och upptäcka okända sidor av den krävande alpterrängen.
Här kan även familjer som väljer att cykelsemestra känna sig välkomna. I området finns många cykelleder som går genom framkomlig terräng utan alltför besvärliga uppförsbackar. En familjefavorit är leden till den vackra, smaragdgröna sjön Jägersee. Regionen uppskattas även av pensionärer och andra gäster som vill njuta av cykling utan att svettas. Det går nämligen att hyra elcyklar, eller E-bikes, överallt. När du hyr en elcykel får du också en karta som visar var batterierna kan laddas upp eller bytas ut.

Spännande utflykter
Det är inte bara i Wagrain-Kleinarl och de omgivande bergen som besökarna kan njuta av spännande sevärdheter. Uppåt landet finns det också mycket att se. Ett av de mest populära resmålen i Österrike är Krimmler-vattenfallen som ligger mitt i nationalparken Hohe Tauern. Med sina 350 000 besökare om året är det 380 meter höga vattenfallet en av Österrikes mest välbesökta sevärdheter.
Några få kilometer från Wagrain ligger Burg Hohenwerfen. Denna stiliga, högt belägna borg är numera öppen för turister. Det stora dragplåstret är falkjakten som visas upp dagligen under sommarperioden. På något högre höjd än Burg Hohenwerfen ligger ett av den österrikiska naturens största underverk. På 1 640 meters höjd finns ingången till Eisriesenwelt – världens största isgrotta. Här kan besökare utforska den stora grottan under guidade turer. Grottan är över 40 kilometer djup och här finns unika naturfenomen som isformationer, klippor och isskulpturer.