Navigation Innehåll Aktiviteter i Österrike

Varumärket Semester i Österrike

De flesta människor tänker på vandring och skidåkning, på Wien och historiska byggnader när det handlar om semester i Österrike. Det stämmer naturligtvis alltihop. Ändå är semester i Österrike så mycket mer! Det visar varumärket "Semester i Österrike" som berättar om vad det är som gör Österrike så intressant och speciellt för sina gäster idag.

 © Oberösterreich Tourismus

Varumärket riktar sig till en bildad målgrupp som ofta reser bort. När den bestämmer var den vill tillbringa sin semester, tänker den också på resmålets historia och identitet. Och den önskar sig att även aktivt kunna uppleva och erfara någonting där.
Vad det beträffar är Österrike unikt i tre avseenden:

  • Dagens Österrike var en gång i tiden centrum för en mycket stor mångnationell stat och präglas därför av olika kulturella inflytanden. Detta utgör en fruktbar grogrund för konst och kultur, där tradition och modern tid ingår en unik och spännande förening.
  • Likaså unik är den på välgörande sätt nedsaktade livsstilen. Österrikare är trevliga, hjärtliga och charmanta. Och framför allt är de njutningsmänniskor. 
  • På grund av de varierande landskapen och det behagliga klimatet har Österrike en tradition som semesterland, som går långt tillbaka i tiden. Det är därför som österrikare är passionerade värdar, vars gästers semesterlycka ligger dem varmt om hjärtat. Gång på gång får de gäster att komma på nya idéer, de ger dem rekommendationer och uppmuntrar dem till att lära känna och prova nya saker. Det finns nämligen mycket att uppleva och erfara under en semester i Österrike...

Uppleva natur
Från Alperna till Donau erbjuder Österrike en sund och intakt natur med berg, skogar, sjöar och berömda kulturlandskap – mycket natur finns att utforska, njuta av eller erövra ur idrottsperspektiv. Människor med lokalkännedom gör det möjligt för gästerna att upptäcka allt in i minsta detalj.

Uppleva kultur
Arvet från kejsartiden, men även samtida konst och kultur erbjuder inte bara i städerna utan även på landsbygden speciella kulturupplevelser. Spännande är samexistensen mellan klassisk högkultur och en livlig modern kulturscen.

Uppleva matlagningskonst
Förstklassiga restauranger, världsberömda viner, många råvaror av ekologisk kvalitet är vad som gör det österrikiska köket välsmakande, kvalitativt högvärdigt och kreativt. Bakom det står passionerade, innovativa tillverkare och engagerade värdar.

Uppleva regeneration
I Österrike porlar helande vatten ur talrika källor, luftkvaliteten är utmärkt och vederkvickande, saltgrottor och mossar sprider sin verkan. Det österrikiska utbudet tillgodoser olika behov vad avser hälsa och avkoppling, och väcker intresset för ett medvetet liv som varar även efter semestern.

Uppleva möten med människor
Österrikare bemöter sina gäster väl, och för dem närmare landet och befolkningen. Deras vänlighet och hjärtlighet gör det till en upplevelse att träffa dem, och gästerna låter sig gärna smittas av den avslappnade livsstilen.

Effekten av en semester i Österrike

Under en semester i Österrike kommer gästerna till ro och hittar till sig själva. Då är de redo att ge sig in på nya områden och göra erfarenheter som berikar dem och vidgar deras horisont. Den här växlingen mellan avslappning och spänning stimulerar dem, och av inspirerande intryck hämtar de ny energi. Det är precis den här effekten som beskriver vad behållningen av en semester i Österrike är: En känsla som finns kvar långt efter att semestern är slut.