Navigation Vsebina Aktivnosti v Avstriji

Nova oglaševalska kampanja

Nova oglaševalska kampanja Avstrijskega turističnega urada, ki temelji na sloganu „pridite in zaživite“, poudarja edinstveni ter najpomembnejši učinek počitnic v Avstriji – navdihujočo vznesenost.

 © Österreich Werbung / Peter Burgstaller

V ospredje se ne postavljajo počitnice kot neke vrste trenutno stanje udobja, temveč želja, da dopustnik ob koncu svojega oddiha del bogatih doživetij in izkušenj odnese s seboj domov, morda kot neke vrste „emocionalni spominek“. „Od počitnic v Avstriji ne ostanejo le lepi spomini. Tukaj se edinstvena počitniška doživetja spremenijo v čustvene spomine, ki turista izpopolnijo, spremenijo ter se usidrajo v njegovem spominu kot slike, ki nikoli ne zbledijo“ pojasnjuje direktorica Avstrijskega turističnega urada Petra Stolba strateško ozadje kampanje, ki jo je Avstrijski turistični urad v zadnjih mesecih razvil skupaj z agencijo Publicis Group Austria.  

„Cilj je, da dopustnik s pomočjo različnih elementov kampanje začuti edinstvene učinke počitnic v Avstriji. Slika, ki je skrbno shranjena v spominu, se nenadoma stopi s pokrajino ter postane realna,“ razlaga kreativni osnutek kampanje Michael Scheuch, ki je odgovoren za menedžment blagovne znamke Avstrijskega turističnega urada. Različni obrazni profili zajemajo vse kulturne kroge, v katerih je Avstrijski turistični urad dejaven, kar omogoča, da je kampanja optimalna za predstavitev na širšem, mednarodnem nivoju.  

Ob začetku kampanje je za oglaševanje na voljo sedem obraznih profilov, pri čemer vsak pokriva različno regijo sveta. „Za potrditev uspešnosti znamke, ki obljublja nepozabne počitnice v Avstriji, so bile skrbno in natančno razvite ter izbrane barve, perspektiva, svetloba ter drugi fotografski elementi. V primerjavi s konkurenco je nova oglaševalska kampanja Avstrijskega turističnega urada edinstvena in samosvoja, kar odločilno prispeva k povečanju prepoznavnosti“, meni Alexander Rudan, krativni direktor podjetja Publicis Group Austria.