Navigation Vsebina Aktivnosti v Avstriji

Nova oglaševalska kampanja omogoča krepitev sodelovanja

Nova oglaševalska kampanja se zlahka uporablja na mednarodni ravni, omogoča tesnejše sodelovanje turističnih organizacij in podjetij ter razveseljuje z visoko sporočilno vrednostjo.

 © Österreich Werbung / Peter Burgstaller

Za predstavnike Avstrijskega turističnega urada sta bili vseskozi pomembni dve vsebinski zahtevi. „Poleg osredotočenja na bistveni cilj znamke „počitnice v Avstriji“, je bila venomer pomembna tudi možnost integracije za naše partnerje“, pravi Michael Scheuch, ki je odgovoren za menedžment blagovne znamke. Pomembno je torej, da lahko turistični partnerji znamko „Avstrija“ na enostaven način vključijo v njihova oglaševalska sporočila in slogan „pridite in zaživite“ je za to več kot idealen. Nova oglaševalska podoba obenem tvori odlične temelje za sodelovanje med turistično organizacijo in njihovimi partnerji. „To je izjemno pomembno, saj omogoča sinergijo v komunikaciji in olajša razporeditev proračunskih sredstev – kar je za uspeh ključnega pomena“, še dodaja Stolba.

Potem ko je bil lansko leto objavljen razpis za novo oglaševalsko kampanjo, je v postopku izbire strokovno žirijo s svojimi izvirnimi idejami najbolj prepričalo podjetje Publicis Group Austria. Nova oglaševalska podoba, ki v sodelovanju med Avstrijskim turističnim uradom in omenjeno agencijo nastaja že od lanske jeseni, bo prvič uporabljena za promocijo zimske sezone 2012/2013. Dela na oglaševalski podobi za poletje 2013 so že v teku in bodo dokončana predvidoma do jeseni. „Prepričana sem, da z novo oglaševalsko podobo odločilno prispevamo k prepoznavnosti domačega turizma. V središču pozornosti ni le vsebina in privlačna podoba znamke „počitnice v Avstriji“ - kampanja v prvi vrsti predstavlja idealno izhodišče za inteligentna sodelovanja,“ zaključuje Stolba.