Navigation Vsebina Aktivnosti v Avstriji

Počitnice v Avstriji

Bolj kot kdajkoli je uspeh turističnih destinacij odvisen od močnih blagovnih znamk, saj se pritisk konkurence vse bolj stopnjuje.

Austrian Christmas Market © Österreich Werbung/ Peter Burgstaller

Blagovna znamka „Počitnice v Avstriji“ v zgoščeni obliki predstavlja vrhunske storitve Avstrije kot turistične države in nagovarja tisto uveljavljeno in gospodarsko uspešno ciljno skupino, za katero sta značilni visoka potovalna intenzivnost in pripravljenost za trošenje.

Zasnova blagovne znamke
Blagovna znamka „Počitnice v Avstriji“ uveljavlja Avstrijo kot počitniško destinacijo, kot vir navdiha in dolgotrajne sprostitve, kjer še posebej izstopajo avstrijske kulturne znamenitosti. Najsi gre za ganljiva kulturna in naravna doživetja, zavzete in prisrčne gostitelje, neskončne možnosti za regeneracijo ali pa odlično kulinariko. Hkrati ta blagovna znamka v ospredje postavlja inovativnost – od sodobne arhitekture do novih kulinaričnih interpretacij.

Blagovna znamka „Počitnice v Avstriji“ zagotavlja neprimerljivo počitniško izkušnjo. Počitnice, na katerih lahko ponovno trajno odkrijete ali najdete sami sebe in doživite nove dimenzije osebnega razvoja. S tem sporočilom se počitniška destinacija Avstrija jasno razlikuje od konkurenčnih destinacij, kot so Švica, Južna Tirolska in Bavarska.

Večina ob besedni zvezi počitnice v Avstriji pomisli na pohodništvo in smučanje, na Dunaj ter zgodovinske zgradbe. Vse to seveda drži. Kljub temu ponuja Avstrija veliko več! O tem nas prepriča znamka: „Počitnice v Avstriji“. Govori o tem, kar danes dela Avstrijo za njene goste zanimivo in posebno.
Znamka se pri tem ravna na izobraženo ciljno skupino, ki pogosto potuje. Ko se le-ta odloči, kje bo preživela počitnice, razmisli tudi o zgodovini in identiteti počitniškega cilja. Tam si želi čas preživeti aktivno, nekaj doživeti in kaj novega izvedeti. Avstrija je glede tega v treh pogledih edinstvena:

1) Današnja Avstrija je bila nekoč središče ogromne, večnarodnostne države, na katero so vplivale številne različne kulture. To predstavlja rodovitno podlago za umetnost in kulturo, pri čemer se tradicija in modernost napeto in edinstveno prepletata.

2) Prav tako edinstven je blagodejen in sproščujoč način življenja. Avstrijci imajo radi udobnost, so dobrosrčni in šarmantni. Predvsem pa so veliki uživači.

3) Zaradi različnih pokrajin in dobrodejnega podnebja ima Avstrija, kot počitniška država bogato tradicijo. Avstrijke in Avstrijci so strastni gostitelji in zadovoljstvo njihovih gostov jim leži pri srcu. Vedno znova spravljajo počitnikarje na nove ideje, dajejo nasvete in jih spodbujajo k spoznavanju novega. Za spoznati in odkriti namreč, ponuja Avstrija veliko.

Doživetje narava
Od Alp do Donave ponuja Avstrija zdravo, nedotaknjeno naravo z gorovji, gozdovi, jezeri in znamenitimi kulturnimi pokrajinami – veliko narave za raziskati, v njej uživati ali se športno rekreirati. Lokalni poznavalci omogočajo gostom vse do potankosti spoznati.

Doživetje kultura
Dediščina cesarstva, pa tudi sodobna umetnost in kultura ponujajo ne samo v mestih, ampak tudi na deželi posebna kulturna doživetja. Napet kontrast in hkrati sožitje predstavljata klasična visoka kultura ter živa, sodobna, kulturna scena.

Doživetje kulinarika
Prvovrstne restavracije, svetovno znana vina, ogromno kvalitetnih bio-proizvodov: avstrijska kuhinja je okusna, visokokakovostna in kreativna. Za tem stojijo strastni, inovativni pridelovalci in zavzeti gostilničarji.

Doživetje regeneracija
Iz številnih izvirov v Avstriji vre zdravilna voda, kvaliteta zraka je odlična in spodbuja počitek, soline in barja razgrinjajo svoj učinek. Avstrijska ponudba se ravna po različnih zdravstvenih in počitniških potrebah in vzbuja željo po zavednem življenju tudi po dopustu.

Doživetje srečanje
Avstrijci radi pristopijo k njihovim gostom, jim približajo deželo in ljudi. Njihova prijaznost in dobrosrčnost naredi srečanje z njimi pravo doživetje, pri katerem se gosti radi nalezejo sproščujočega življenjskega stila.

Učinek dopusta v Avstriji
Na dopustu v Avstriji se gosti umirijo in najdejo k sebi. Pripravljeni so soočati se z novimi izzivi in doživeti izkušnje, ki jih obogatijo ter razširijo njihova obzorja. Kontrast med sproščujočim in napetim jih poživlja, da iz navdihujočih vtisov črpajo novo energijo. Prav ta učinek opiše, kaj ostane po počitnicah v Avstriji. Občutek, ki traja še dolgo po dopustu.

Priročnik blagovne znamke