Navigation Vsebina Aktivnosti v Avstriji

Raziskave v turizmu

Cilj raziskav v turizmu je zagotavljanje in širjenje poznavanja trgov in (potencialnih) turistov na podlagi strokovne tržne analize.

Zillertal in Tirol © Österreich Werbung/ Peter Burgstaller
Zillertal in Tirol © Österreich Werbung/ Peter Burgstaller
Linz, Upper Austria © Österreich Werbung / Peter Burgstaller
Linz, Upper Austria © Österreich Werbung / Peter Burgstaller
 © Österreich Werbung/ Peter Burgstaller
© Österreich Werbung/ Peter Burgstaller
Da bi to dosegli, izvajamo lastne raziskovalne analize, kot sta npr. spremljanje razvoja turizma z anketiranjem "T-MONA Urlauber“ ali raziskava počitniškega vedenja in interesov tujih gostov "Länderstudien“, sodelujemo pri uveljavljenih anketah nemško govorečega prebivalstva (Deutsche Reiseanalyse), analiziramo statistike o nacionalnem in mednarodnem turizmu in se ukvarjamo z vplivi družbenih trendov na področju turizma.
Od septembra 2012 so vse naše raziskave in analize avstrijske turistične panoge na voljo v obliki nizko stroškovnega spletnega dostopa. Registrirajte se kot uporabnik spletnega portala WiPool in se potopite v bogato znanje raziskav na področju turizma!

Turizem v številkah
Dobrodošli v svetu številk na področju turizma!
Pod statistiko turizma v Avstriji Tourismusstatistik Österreich najdete članke in podatke glede razvoja povpraševanja v avstrijskem turizmu.
Pod mednarodno statistiko turizma  Tourismusstatistik International so na voljo podatki v zvezi s turističnimi dogodki v Evropi oz. po svetu.
Možnost Chartpool je namenjena izključno naročnikom našega portala WiPool. Pod zavihkom Chartpool so grafično prikazani ključni podatki za domač in mednarodni turizem.

Anketiranje dopustnikov T-MONA
T-MONA pomeni "Tourismus MONitor Austria“ in predstavlja projekt anketiranja gostov, ki ga je turistična organizacija Österreich Werbung razvila skupaj z avstrijskim Zveznim ministrstvom za gospodarstvo, družino in mladino (BMWFJ), Gospodarsko zbornico avstrijske Koroške, družbo Manova in devetimi deželnimi turističnimi organizacijami
Spremljanje razvoja turizma z anketiranjem T-MONA se izvaja vsaki dve leti. Od prve ankete leta 2004 je na vprašanja v zvezi s počitnicami po vsej Avstriji odgovarjalo več kot 100.000 gostov.

Posebne raziskave

Poleg anketiranja v okviru T-MONA, raziskav turistične organizacije Österreich Werbung glede počitniškega vedenja in interesov tujih gostov "Länderstudien” in anket nemško govorečega prebivalstva "Deutsche Reiseanalyse” opravljamo tudi ad-hoc raziskave v zvezi z aktualnimi temami. Pri tem pogosto uporabljamo neobičajne poti in preizkusimo nove metode raziskave tržišča, kot je npr. morfološka analiza učinka. Rezultate te posebne raziskave vam tukaj ponujamo brezplačno.

Nadaljnje informacije v nemščini