Navigation Vsebina Aktivnosti v Avstriji

Narodni park Apneniške Alpe

K Narodnemu parku Apneniške Alpe sodi največja povezana gozdna površina Avstrije. Štiri petine površine je prekrite s smrekami, jelkami in bukvami, s tem da drevesa tu rastejo, se postarajo in lahko umrejo, kot to omogoča tok narave.

Narodni park Apneniške alpe
Odmrla drevesa so pomemben življenjski prostor za hrošče in žolne. In medtem ko na strohnelih deblih zraste naslednja generacija dreves, insekti in mikroorganizmi preostanek spremenijo v rodoviti humus. Ta življenjski krog narave je v Narodnem parku Apneniške Alpe mogoče še posebej dobro opazovati. Poleg tega navdušujejo še globoko v skalah zarezane soteske, vintgarji, slapovi in jezera.

Narodni park lahko odkrivate z vso družino, saj so številne planine odlični izletniški cilji za pohodnike, lahko pa ga odkrivate  tudi z gozdarjem ob jutranjem svitu ali jeseni ob rukanju jelenov.

Za zahtevne pohodnike je planina Ebenforst, visokogorska planota brez gozda, primerna izhodiščna točka za vzpon na okoliške gore. Prava pustolovščina je tudi dvodnevno prečkanje Hohen Nock v pogorju Sengsengebirge (1953 m).

Kdor bi želel več izvedeti o narodnem parku, je v centru za obiskovalce Ennstal na pravem mestu. Med Reichramingom in Großramingom se nahaja odlično izhodišče za vse aktivnosti v Narodnem parku Apneniške Alpe.

Nationalpark-Besucherzentrum Ennstal
Eisenstraße 75
4462 Reichraming
www.kalkalpen.at