Navigation Vsebina Aktivnosti v Avstriji

Narodni park Visoke Ture

Največji narodni park v Srednji Evropi leži na meji s Koroško, Salzburgom in Tirolsko. Z mogočnimi vrhovi kot Veliki Klek in Großvenediger, nadaljnjimi ledeniškimi površinami ter veličastnimi Krimmlskimi slapovi je Narodni park Visoke Ture večplastni naravni čudež.

V osnovnem območju je narava povsem nedotaknjena, na zunanjem območju pa prevladuje harmonično sožitje trajnostnega obdelovanja številnih planin in naravnega prostora.

Številne pohodniške poti
Ta edinstveni svet nudi številne pohodniške poti, po katerih se je mogoče odpraviti sam ali v spremstvu izkušenega čuvaja narodnega parka. Pri tem se moto za vodene pohode glasi "Vidiš le tisto, kar poznaš!": Od julija do septembra je vsak teden od ponedeljka do sobote na voljo 26 tur na teme kot "Opazovanje divjih živali", "Nastajanje ledenika", "Vsakdanjik na planini" ali "Po sledeh tihotapcev". Pohod iz doline v svet večnega ledu obljublja, geološko gledano, vrsto antarktik. Poleg tega je v dodatnih terminih na voljo pet posebnih ekskurzij s prenočitvijo ob gorskem jezeru, za fotografe narave ali opazovanje jelenjega rukanja.

Mreža pohodniških poti z alpskimi vzponi obsega okoli 1.200 km. Več kot 80 koč služi kot postojanke na daljših pohodih ali prehodih na južno stran Tur z 240 tritisočaki.

V Visokih Turah se med drugim nahaja tudi zibelka alpinizma: 3.251 m visoki Ankogel je bil v letu 1761 prvi osvojeni ledeniški alpski vrh. Danes lahko navdušenci – najbolje v spremstvu gorskega ali smučarskega vodnika – plezajo na številnih turah gorskega in ledeniškega sveta.

Svetovi narodnega parka Mittersill
Ob slabem vremenu je obisk narodnega parka v Mittersilli odlična alternativa. Naravni muzej, ki je bil odprt šele v letu 2006, nudi celostno multimedijsko doživetje. Obiska vredna so še posebej oblikovno odlično zasnovana naravna doživetja v razstavnih prostorih pod naslovom kot "Poletje na planini" ali "Na dnu gorskega potoka".

Nationalparkwelten
Gerlos-Straße 18
5730 Mittersill
www.hohetauern.at