Der idyllische Piburger See im Ötztal in Tirol Der idyllische Piburger See im Ötztal in Tirol
28.07.2021

Verfrissende waterlopen

Warme zomerdagen in het verschiet? Maak dan een wandeling langs de meren en rivieren van Oostenrijk of ontdek een kloof.

Alleen al het uitzicht op het water is verfrissend. Meestal biedt wandelen langs het water ook de gelegenheid om je voeten of zelfs het hele ding onder te dompelen. De lagunewandeling bij de monding van de Rijn kan gemakkelijk gecombineerd worden met een zwempartij in de Bodensee. Plekken om af te koelen vind je op de lange-afstandswandelpaden langs de rivieren de Alm en de Traun in de regio Salzkammergut in Opper-Oostenrijk. Visuele verfrissing staat voorop op de Iseltrail in Oost-Tirol. De nevel in kloven, bijvoorbeeld in de Verpeilkloof in Kaunertal en op de Schmugglerweg in de Klobensteinkloof in Kaiserwinkl in Tirol, en in de Liechtensteinklamm in SalzburgerLand, zorgen voor aangename koelte.

Meer over watervallen en kloven vind je hier.

Naar de persinformatie

Meer artikelen

Rotsen beklimmen en door het bos slingeren

05.10.2021

Op zoek naar avontuur? Touwenparcours en klimparken in heel Oostenrijk bieden afwisseling en sensatie voor het hele gezin.

Meer lezen

Actieve gezinsvakantie

16.08.2021

Probeer nieuwe dingen uit en ontdek ze op vakantie: Spellen en avonturenwerelden in talrijke streken in Oostenrijk maken dit mogelijk.

Meer lezen

Verfrissende waterlopen

28.07.2021

Warme zomerdagen in het verschiet? Maak dan een wandeling langs de meren en rivieren van Oostenrijk of verken een kloof.

Meer lezen

Baden in de natuur

17.06.2021

Als je in drinkbaar water wilt zwemmen terwijl je naar het groen of de bergen kijkt, vind je in de Oostenrijkse natuur talloze idyllische badplaatsen.

Meer lezen