Winterliefde

Winterliefde is iets wat je in heel Oostenrijk kunt terugvinden. De wintersportgebieden zijn klaar voor de winter, met hun mooie witte sneeuwtapijten, ongerepte pistes en hoogwaardige infrastructuur. Skiën, snowboarden, kerstmarkten en romantische paardensleetochten kun je allemaal ervaren in Oostenrijk. Van freeride paradijsjes voor wat adrenaline tot gastvrije skidorpen voor beginners en gezinnen, elk type bezoeker vindt er zijn droomwinterbestemming.

Hier vind je al het nieuws voor aanstaande winter 2021/2022, informatie over de winter in Oostenrijk en de afzonderlijke deelstaten. Verder worden de uitschieters, bezienswaardigheden en bijzonderheden opgesomd, wordt verslag gedaan wintervakantie in devan de winter in de steden en van duurzaamheid in de wintervakantie. 

Winternieuwtjes

Download 

Superlatieven, bezienswaardigheden en bijzonderheden

Waar heeft het Christuskind een eigen postkantoor en waar werkt de pistebutler? Een tunnel voor skiërs, bestaat die echt? En kun je ook 's winters suppen? Wat is een ‘vliegende kerstmarkt’ en waar is het kantoor voor kerstliederen?

Meer lezen

Winter in de stad

De eerste sneeuwvlokken en de betovering van de winter zorgen elk jaar opnieuw voor het nodige enthousiasme. Maar niet alleen op skipistes of langlaufloipes zijn echte wintergenoegens mogelijk.

Meer lezen

Duurzaamheid in het Oostenrijks wintertoerisme

Wat ondernemen de Oostenrijkse skioorden en kabelliften om het verbruik van brandstof en hun CO2-uitstoot te verminderen? Dankzij de laatste technische innovaties kon het energieverbruik nodig voor het maken van kunstsneeuw stevig gereduceerd worden.

Meer lezen