Navigatie Inhoud Activiteiten in Oostenrijk

Designhotels: Chic ingericht

14.04.2011 - Een buitengewoon design van hotellobby, kamers, wellness-faciliteiten en restaurant geven een hotel een geheel eigen karakter. Moderne stijl en goede smaak maken van deze accommodaties echte bezienswaardigheden.

 © Hotel Bergland Sölden


Hotel Bergland in Sölden
In het nieuwe Hotel Bergland****S in het centrum van Sölden gaan de traditioneel gebruikte materialen van de regio zoals inheemse hout- en steensoorten nauw samen met moderne vormen. Veel licht, uitzicht en een royaal interieurconcept. Alle slaapvertrekken zijn uitgevoerd als suites in totaal acht categorieën. Het gehele vormgevingsconcept is een weerspiegeling van de natuur: intensieve kleuraccenten harmoniëren met warme, natuurlijke tinten. De geoliede eikenhouten vloeren, de meubels van larikshout of arvenhout, en de vloerkleden van natuurlijke materialen en houten bedden passen absoluut binnen de alpine interieurtradities – maar op een geheel eigen en moderne manier. Het hoogtepunt is de Sky-Spa op de 5e verdieping – de panoramaramen bieden een prachtig uitzicht op het ruwe bergtoppenprofiel van de drieduizenders.
Meer informatie: www.bergland-soelden.at


Fleming’s Deluxe Hotel Wien-City
Nieuw geopend: sinds 1 februari 2011 staan de deuren van het Fleming’s Deluxe Hotel Wien-City****S in Wenen Josefstadt open voor haar gasten. Achter de zorgvuldig gerestaureerde gevel uit het jaar 1910 zorgen donkere houtsoorten samen met veel stoffen en gedekte kleuren zoals natuurlijke tinten, bordeauxrood en barnsteen, voor een behaaglijk woongevoel. In de badkamers van de in totaal 184 eenpersoons- en tweepersoonskamers, 14 juniorsuites en 10 suites schitteren glas en graniet als tegenpool van het hout. De internationaal bekende designers Catellani & Smith tekenden voor het geheel eigen lichtconcept.
Meer informatie: www.flemings-hotels.com


art-lodge bij Afritz in Karinthië
Omdat de woning van de twee verzamelaars van avant-gardekunst Katrin Liesenfeld-Jordan en Dirk Liesenfeld uit zijn voegen dreigde te barsten, besloten de beiden hotelier te worden. In het kleine Karinthische skigebied Verditz bij Afritz am See realiseerden ze met de art-lodge**** een concept, dat kunstgalerie, designmeubelen en een ontspannen vakantie onder één dak samenvoegt. Na de complete renovatie ziet het meer dan 300 jaar oude ‘Rohrerhof’ er van buiten nog precies hetzelfde uit – maar van binnen voeren stralende kleuren, fotowerken, olieverfschilderijen en plastieken van jonge, opkomende kunstenaars de boventoon. De verzamelpassie van het hotelechtpaar is ook duidelijk merkbaar in de vijf suites, vier superior-tweepersoonskamers en drie kamers. De nieuw leven ingeblazen, oude schuur beschikt over een 100 m² grote galerieruimte die kunstenaars voor exposities, maar ook als atelier kunnen gebruiken.
Meer informatie: www.art-lodge.com

Hotel blaue gans in Salzburg
Het Hotel blaue gans**** heeft al 660 jaar achter de rug en is daarmee het oudste logement van de stad Salzburg. Wie de buitengevel van het eeuwenoude patriciërshuis aan het begin van de Getreidegasse ziet, heeft er geen idee van, hoe modern het interieur van het eerste arthotel van Salzburg is. Achter de massieve muren gaat moderne architectuur gepaard met knoestige houten balkenplafonds, indrukwekkende gewelven en oude houten trapleuningen. In het kader van deze nieuwe enscenering wordt overal in het hotel op subtiele, deels ook op ironische wijze, moderne kunst gepresenteerd. In de ‘blaue gans’ zijn alle kamers anders. En zo kan het gebeuren dat men zich in de ene suite bijna in de chic van de tachtiger jaren van de vorige eeuw waant, terwijl men in de kamer ernaast het ongecompliceerd moderne, bestaande uit onbehandeld hout en natuurlijke tinten ervaart, en achter de volgende deur tijdloze elegantie zonder franje onder het gestukadoord plafond aantreft. 
Meer informatie: www.hotel-blaue-gans-salzburg.at

Soeverein design in het Walliserhof
Natuurlijke materialen, een harmonisch kleurenspel en het uitzicht op de bergenwereld van het Brandnertal vanuit de lichtdoorstroomde vertrekken – zijn in het compleet gerenoveerde Walliserhof**** in Brand in Vorarlberg nu accentbepalend. Iedere etage van het hotel heeft een eigen motto dat ook in het interieur van de kamers terug te vinden is. In de ‘Almrausch’-kamers slapen de gasten in bedden van sparrenhout uit Brand. De meubels in de eenvoudige, compleet witte Edelweiss-kamers komen uit een plaatselijke meubelmakerij. En de smeedijzeren hemelbedden in de in zacht lila gehulde Romantiek-kamers zijn gemaakt door een dorpssmid uit de regio. In de spa-ruimtes zorgen artistiek vormgegeven mozaïeken en designligstoelen voor de stijlvolle component.
Meer informatie: www.walliserhof.at 

Budgethotel daniel in Graz
Clever en chic, nonchalant en betaalbaar – daarop is het concept van het hotel daniel in Graz gebaseerd – een hotel dat zichzelf een budgethotel met lifestyle-factor noemt. Voorzieningen die de gast niet absoluut nodig heeft werden weggelaten – zoals kledingkasten die veel ruimte innemen. Voor een citytour door Graz kunnen de gasten de Vespa’s of Bikeboards (elektrische scooters) van het hotel huren. Hotel daniel is onderdeel van de Hotelgruppe Weitzer in Graz. 
Meer informatie: www.hoteldaniel.com 

Spitz Hotel in Linz als culturele spiegel
In het Spitz Hotel in Linz staan de lifestyle van de 21e eeuw maar ook de cultuur van ‘haar’ stad centraal. Iedere etage ademt de sfeer van een andere culturele instelling uit Linz. De uit Linz afkomstige kunstenares Ina Steiner, die het hotel in 2006 een compleet nieuwe gedaante gaf, maakte daartoe gebruik van de karakteristieke eigenschappen van instituten als het Lentos Kunstmuseum, het Offene Kulturhaus, de Ars Electronica of het Brucknerhaus, en paste deze op de verschillende etages toe. Uit de 73 kamers ontstaan zo geheel eigen kunstvertrekken, die modern design met gerieflijkheid verbinden.
Meer informatie: www.spitzhotel.at 

Italiaans design in het ‘arte Hotel Krems’
Aan de rand van Krems te midden van de wijngaarden staat het arte Hotel Krems – een duidelijk gestructureerd gebouw met royale lichtpartijen – dat een ontspannen verblijf in een ongedwongen sfeer belooft. Het in 2008 geopende 4-sterren hotel heeft in totaal 91 kamers, waarvan de inrichting doet denken aan Italiaans design uit de jaren zeventig van de vorige eeuw. De juniorsuites (Turmstudio’s genoemd) op de bovenste etage van het hotel bieden een prachtig uitzicht op de wijngaarden van Krems.
Meer informatie: www.arte-hotel.at