Welkom in het persportaal

Hier vind je actuele informatie, interessante onderwerpen en persfoto's van Oostenrijk als vakantiebestemming.

Ben je journalist of blogger en heb je hulp nodig bij je research over "Vakantie in Oostenrijk" - vanachter je bureau of ter plaatse? Dan vind je op ons persportaal informatie over wat wij specifiek voor jou kunnen doen.

Bovendien ontvangt je iedere maand leuke nieuwtjes over Oostenrijk als vakantiebestemming en kan je ideeën opdoen met onze persnieuwsbrief. Natuurlijk kun je ook persoonlijk contact met ons opnemen als je vragen hebt. En als je wilt weten wat er nog meer in Oostenrijk gebeurt, lees dan onze recente artikels hier op het persportaal. De artikels inspireren je om te ontspannen, culinair te genieten, je cultureel te laten inspireren of om lekker actief te zijn in Oostenrijk.  

Winterliefde in Oostenrijk

Meer lezen

Eindjaarsinspiratie: Skitoeren in Oostenrijk

28.12.2021

Skitoeren zijn een echte "back-to-nature ervaring" en worden steeds populairder. Om ervoor te zorgen dat je eigen winterervaring in harmonie is met de natuur, zijn er een paar dingen om rekening mee te houden. Samen met de Oostenrijkse Federale Bossen en de Oostenrijkse Alpenvereniging heeft de Oostenrijkse Dienst voor Toerisme de belangrijkste informatie samengevat, zodat je veilig en voorzichtig op skitour kunt gaan.

Meer lezen

Oostenrijk: verdere maatregelen

22.12.2021

Oostenrijk werkt momenteel, net als vele andere landen in de wereld, aan verdere maatregelen om zich zo goed mogelijk voor te bereiden op de gevolgen van Omikron.

Meer lezen

Wintervakantie in Oostenrijk begint met duidelijke regels

17.12.2021

Oostenrijk reageert op de verspreiding van de Omikron-variant met strengere toegangsregels. Vanaf maandag 20 december is een 2-G bewijs vereist voor toegang. Bovendien moet een actuele PCR-test of een herhalingsvaccinatie beschikbaar zijn, anders is binnenkomst mogelijk maar is onmiddellijke quarantaine thuis vereist. Dit wordt beëindigd door een negatief PCR-testresultaat.

Meer lezen

Landelijke lockdown opgeheven - regionale verschillen in opening

09.12.2021

Op 19 november 2021 moest de Oostenrijkse federale regering samen met de provincies gedurende 20 dagen een lockdown instellen om het aantal besmettingen in Oostenrijk terug te dringen en te voorkomen dat het gezondheidssysteem overbelast zou raken. De genomen maatregelen hebben het gewenste effect, het aantal besmettingen is aanzienlijk gedaald en de vaccinatiegraad is verhoogd.

Meer lezen

Contact

Thiebout van den Bergh
Marketing - Pers - B2B

Nederland

Telefoon+31 6 14764232
E-mailthiebout.vandenbergh@austria.info
© Österreich Werbung / Schreiner

Katrin Erben
Pers - Marketing - Partnermanagement

België

Telefoon+32 484 29 73 27
E-mailkatrin.erben@austria.info