Welkom in het persportaal

Hier vind je actuele informatie, interessante onderwerpen en persfoto's van Oostenrijk als vakantiebestemming.

Ben je journalist of blogger en heb je hulp nodig bij je research over "Vakantie in Oostenrijk" - vanachter je bureau of ter plaatse? Dan vind je op ons persportaal informatie over wat wij specifiek voor jou kunnen doen.

Bovendien ontvangt je iedere maand leuke nieuwtjes over Oostenrijk als vakantiebestemming en kan je ideeën opdoen met onze persnieuwsbrief. Natuurlijk kun je ook persoonlijk contact met ons opnemen als je vragen hebt. En als je wilt weten wat er nog meer in Oostenrijk gebeurt, lees dan onze recente artikels hier op het persportaal. De artikels inspireren je om te ontspannen, culinair te genieten, je cultureel te laten inspireren of om lekker actief te zijn in Oostenrijk.  

Superlatieven tijdens een Oostenrijkse zomer

19.04.2022

Op de 3.454 meter hoge Adlersruhe in de Glocknergroep in Oost-Tirol bevindt zich de Erzherzog-Johann-Hütte van de Österreichische Alpenklub, een vereniging van doorzettende bergbeklimmers. Het is daardoor de hoogstgelegen berghut van Oostenrijk. Van hier kunnen bergbeklimmers de Großglockner, met een hoogte van 3.798 meter, in 2 tot 3 uren bereiken.

En dat is slechts een van de vele superlatieven die Oostenrijk te bieden heeft...

Meer lezen

Winter en gezellige hutjes in de Oostenrijkse bergen

10.03.2022

Een tussenstop voor een verfrissing, bij voorkeur in een alpenhut, hoort bij de perfecte dag skiën of winterwandelen in de Oostenrijkse bergen. in een rustieke of moderne alpiene sfeer dineren de gasten met lekkernijen uit de regionale keuken en genieten zij van de warme gastvrijheid. Skiën en culinair genot combineren speciale skitochten en menu’s, geserveerd op ongebruikelijke locaties.

Meer lezen

Winterse trends naast de skipistes in Oostenrijk

17.02.2022

In veel wintersportgebieden in Oostenrijk merken toerismespecialisten dat het aantal mensen dat ook buiten de skipistes geluk vindt of het skiën met andere buitenactiviteiten combineert, toeneemt. Ze genieten van het winterlandschap tijdens wandelingen over stille paden, langlaufen, rodelen en schaatsen. De pandemie heeft het verlangen naar vertraagde ervaringen van natuur en open ruimte doen toenemen.

Meer lezen

Contact

Thiebout van den Bergh
Marketing - Pers - B2B

Nederland

Telefoon+31 6 14764232
E-mailthiebout.vandenbergh@austria.info

Ines Puehringer
Pers - Marketing - Partnermanagement

België

Telefoon+43 158 86 62 23
E-mailines.puehringer@austria.info