Navigatie Inhoud Activiteiten in Oostenrijk

Beroemde wandelroute en Swarovski kristal in Hall-Wattens

25-04-2013 10 pittoreske dorpjes en Hall in Tirol als een van de mooiste historische steden in Oostenrijk zorgen voor een onvergetelijke vakantie. Deze zomer bewandel je de Zirbenweg, ervaar de natuur van dichtbij tijdens de Nature Watch met Swarovski verrekijkers en bezoek de populairste bezienswaardigheid, de Swarovski Kristallwelten.

 © Hall Wattens
© Hall Wattens
 © Hall Wattens
© Hall Wattens
 © Hall Wattens
© Hall Wattens
 © Anatol Jasiutyn
© Anatol Jasiutyn
 © Alpenpark Karwendel
© Alpenpark Karwendel

Wandelen op de beroemde “Zirbenweg”
De Zirbenweg, een speciale wandelroute langs Alpendennen, op 2.000 m, hoogte loopt door een van de grootste alpendennenbestanden van Europa. Deze boom, ook wel de “koningin van de Alpen” genoemd, kan wel 25 meter hoog en 1.000 jaar oud worden. Het hout van deze boom wordt vaak verwerkt in meubels, houtsnijwerk en de dennenappels en zaden worden verwerkt in levensmiddelen. Tijdens de gehele wandeling heeft men uitzicht op het Inntal en geniet men van de adembenemende omgeving en uitzichten op het tegenoverliggende Karwendelgebergte. Het is een gemakkelijk begaanbare route van ca. 2,5 uur, waardoor de wandeling ook voor ongeoefende wandelaars en gezinnen zeer geschikt is. Informatieborden aan de start en aan het einde van de route geven interessante informatie over de Alpenden.

Nature Watch, met Swarovski op zoek naar adelaars en bergmarmotten
De natuur van dichtbij beleven kan tijdens de Nature Watch. Uitgerust met speciaal ontwikkelde verrekijkers van Swarovski Optik en begeleid door professionele gidsen gaat de expeditie richting het ongerepte landschap van het Alpenpark Karwendel: marmotten observeren en adelaars spotten, een ervaring om niet snel te vergeten.

Sprankelende toverkamers en een picknick in het park
In de Swarovski Kristallwelten beleef je kristal in zijn geheel. De 14 wonderkamers, ontworpen door wereldberoemde kunstenaars zoals Salvador Dalí of Brian Eno, zorgen voor wonderlijke momenten. Daarna kan men de prachtige selectie en het uitgebreide assortiment producten van Swarovski in de Crystal Stage winkel bewonderen en uiteraard ook kopen en mee naar huis nemen. Het gehele jaar door is er een veelzijdig evenementenprogramma van klassiek tot en met culinair en van creatieve werkplaats tot en met workshops voor kinderen. In de zomermaanden kan in het park, rondom de Swarovksi Kristallwelten, gewandeld en gespeeld worden. Hier kunnen bezoekers van juni tot en met september tijdens een elegante picknick het culturele met het culinaire combineren.

Kristalwandelweken in Hall-Wattens
De perfecte introductie in de natuur en het culturele landschap van Hall-Wattens zijn de Tiroler kristalwandelweken: Naast het ontdekken van de geheimen rondom het zoutkristal uit het Halltal, het Lizumer Tuxer bergkristal, de Swarovski Kristallwelten en een bezoek aan de steenarend in het Alpenpark Karwendel blijft er nog genoeg tijd over om te ontspannen en nieuwe energie op te doen:
7 nachten incl. 2 begeleide themawandelingen, retourrit Glungezer of Patscherkofel, incl. bustransfer, bezoek aan de Swarovski Kristallwelten, rondleiding door de stad Hall incl.   mijnbouwmuseum en munttoren: vanaf € 240,- p.p. (ontbijtpension) vanaf € 323, - p.p. (3-sterren hotel).

Meer informatie: www.hall-wattens.at

_________________________________________________________________________________________________
Noot voor de redactie, niet voor publicatie:
Voor meer informatie over het persbericht en/of beeldmateriaal kunt u contact opnemen TVB Region Hall-Wattens, Mvr. Nina Wielander, tel.: 0043-5223-4554432, email: n.wielander@hall-wattens.at, www.hall-wattens.at