Navigatie Inhoud Activiteiten in Oostenrijk

Innsbruck: landelijke charme en stadse flair

19-03-2014 Vakantiegevoel is wanneer het leven opnieuw een rustigere dimensie aanneemt en alle zintuigen geprikkeld worden. Op zonnige hoogvlaktes nodigen 25 vakantiedorpen rondom Innsbruck hun gasten uit om eens diep adem te halen, sportieve uitdagingen aan te gaan en ontdekkingstochten te maken. Het beste? De stedelijke flair van Innsbruck ligt haast om de hoek.

Innsbruck en zijn vakantiedorpen © Innsbruck Tourismus
Innsbruck en zijn vakantiedorpen © Innsbruck Tourismus
Mountainbiken met zicht op Innsbruck © Innsbruck Tourismus
Mountainbiken met zicht op Innsbruck © Innsbruck Tourismus
Wandelen met zicht op Innsbruck © Innsbruck Tourismus
Wandelen met zicht op Innsbruck © Innsbruck Tourismus
De 25 vakantiedorpen hebben elk hun eigen karakter en specifiek aanbod. Wat de dorpjes wel gemeenschappelijk hebben is het landelijke karakter en het bruisende dorpsleven, maar ook het grote aanbod aan sportfaciliteiten die zowel geschikt zijn voor levensgenieters en gezinnen, als voor mensen die op zoek zijn naar sportieve uitdagingen.
 
Altijd gezellig: Tijdens een van de talrijke almenwandelingen wordt men niet enkel beloond met prachtige panoramische uitzichten, maar ook met culinaire hoogstandjes. Bijna alle hutten worden uitgebaat en bieden typische Tiroolse gerechten aan. Heel leuk is ook een uitstapje naar Kühtai. Dit dorpje ligt op 2.020 meter en is de ideale startplaats voor prachtige wandel- en mountainbiketochten, of u kunt een van de kabelliften nemen en de bergwereld gaan ontdekken. Voor de jonge gasten is er niets leukers dan het Ferienparadies Natterersee. Hier kunnen ze met vriendjes dagelijks nieuwe avonturen beleven onder het toeziend oog van de kinderoppassers. Dit is bovendien een gratis service voor alle gasten.
 
Ook op twee wielen kan de omgeving rond de vakantiedorpen ontdekt worden. Hierbij bieden de 115 kilometer officiële mountainbikeroutes tochten aan op elk niveau. De Innradweg is ideaal voor een ontdekkingstocht met het hele gezin. Gasten die op zoek zijn naar meer actie kunnen de Innsbrucker Klettersteig of de Kühtaier Klettersteig uitproberen. Golfliefhebbers komen in de vakantiedorpen ook aan hun trekken. De golfbanen van Igls, Rinn en Lans nodigen golfers uit voor een spelletje Alpengolf in een indrukwekkend bergdecor.
 
Na het sporten is een natuurlijke verfrissing in de Natterersee of Lanser See erg welkom. De talrijke restaurants zorgen voor culinair genot in de 25 vakantiedorpen. Het is er als het ware een echte gourmettempel! Als de zon dan toch eens achter de wolken verdwijnt, kan men tijdens het shoppen in Innsbruck of tijdens een museumbezoek, een ontdekkingstocht doorheen de middeleeuwse oude stad en vele andere toeristisch attracties een onvergetelijke dag beleven.
 
Informatie: Innsbruck Tourismus, Tel. +43-512-59850, office@innsbruck.info, www.innsbruck.info
 

Contact