Navigatie Inhoud Activiteiten in Oostenrijk

Merenparadijs Karinthië

31-03-2014 Warm en helder water, gouden zonnestralen en een snuifje zuidelijk gemak. Dit zijn de ingrediënten voor een ontspannende vakantie aan de Karinthische meren. Door het milde klimaat lokken de meren al zwemmers aan het begin van de zomer. De stranden hebben een Caraïbische uitstraling in de meest zuidelijke deelstaat van Oostenrijk.

Wörthersee Karinthie © Tine STEINTHALER/Kaernten Werbung
Wörthersee Karinthie © Tine STEINTHALER/Kaernten Werbung
Merenparadijs Karinthië © Edward GROEGER/KaerntenWerbung
Merenparadijs Karinthië © Edward GROEGER/KaerntenWerbung
Turnersee in Karinthië © Daniel ZUPANC/KaerntenWerbung
Turnersee in Karinthië © Daniel ZUPANC/KaerntenWerbung
Genieten op een unieke manier en hippe flair aan de Wörthersee
Het grootste meer van Karinthië verzamelt het beste van verschillende gebieden op één plaats. Zien en gezien worden: dat is het motto op de zwoele zomeravonden. De laatste zonnestralen hullen het meer in een gouden licht, terwijl je kan genieten van een cocktail in een van de trendy strandbars. Voor actievelingen zijn er rond het meer heel wat gevarieerde fietsroutes. Deze kunnen met de koersfiets, e-bike of mountainbike gereden worden. Een fietstocht langs de gebouwen van de beroemde Wörthersee architectuur staat gelijk met een reis door de tijd. Wie zich niet over het land wil verplaatsen, maar liever de kalme, turquoise wateren wil ontdekken, moet de nieuwste trendsport "Stand-Up-Paddling" uitproberen. Terwijl je rustig over het water peddelt, kan je een bezoekje brengen aan het Werzer's badhuis. De sauna’s aan het meer, zwembaden die het ganse jaar door worden verwarmd, sfeervolle oases van rust en het gastronomisch restaurant laten niets te wensen over.
 
Sporten en heerlijk genieten rond de Klopeiner See
De Klopeiner See is met een temperatuur tot 28 graden in de zomer een van de warmste meren aan de zonnige zuidkant van de Alpen. Het gratis sportprogramma "Kärntner Seenfitness" staat voor alle gasten in de regio ter beschikking. Van mei tot september kan telkens van maandag tot en met vrijdag tussen verschillende sportaanbiedingen gekozen worden. Dit gebeurt steeds onder begeleiding van een professioneel opgeleide gids, die je met de nodige tips en trucs bijstaat. Naast de zwemlessen en trendsporten worden ook unieke fietstochten door schilderachtige landschappen aangeboden. Nieuw dit jaar is de 6-merenroute. Deze route gaat, zoals de naam al doet vermoeden, langs zes glinsterende meren. Het traject is ongeveer 54 kilometer lang en een leuke daguitstap voor het hele gezin.
 
Warm water en Alpijnse idylle: Welkom aan de Weissensee
Met een temperatuur van meer dan 22 graden is de Weissensee het warmste, zo hoog gelegen meer in de Alpen. Culinair en landschappelijk is een ritje met de Genussfloss een feest voor de zintuigen. Terwijl men bijna geruisloos over het meer vaart, worden tijdens de boottocht lekkernijen van de Weissenseevis met fruitige wijnen geserveerd.
Een beetje zuidelijker, in het pittoreske Gailtal, bevindt zich de Pressegger See. Hier kunnen kinderen van alle leeftijden naar hartenlust spelen en plezier maken in het eerste Karinthische avonturenpark aan het meer. ’s Avonds is een insider voor toeristen de Seetaverne, waar men elke maandag verrast wordt met een 12-gangenmenu.
 
Een oase voor romantici – de Millstätter See
Met z’n tweetjes genieten, je onderdompelen in het heldere, mineraalrijke en warme water van het Millstätter See, ... Dit is levensvreugde met een leuke dosis comfort. Onvergetelijk is ook een wandeling door de baai met Gottfried Strobel.
Wanneer in de vroege ochtenduren de laatste mistbanken over het meer wegtrekken, is het tijd om met de handgemaakte roeiboten in het water te laten. Met deze boten gaat vaar je roeispaan per roeispaan over het meer, dat door de ochtendzon in een glinsterende zee wordt omgetoverd.
Langs romantische baaien en onder dikke boomtoppen komt u voorbij de mooiste, verborgen plekken van het meer. Zij die op zoek zijn naar rust kunnen een bezoek brengen aan het eerste Karinthische badhuis, direct aan de oevers van het meer. Een verwarmd buitenzwembad, vier verschillende themasauna’s, tepidarium, zoutstoombad en massages, ... Volop genieten staat hier centraal.
 
Zwemplezier hart van Karinthië: Ossiacher See en Faaker See
De heldere, turquoise kleur van het warme water maakt het gezicht van de Faaker See uniek. Als zuidelijkste meer in Oostenrijk én het meer met de meeste zonuren, wordt de Faaker See ook wel de “Südsee” genoemd. Het mooiste uitzicht op het meer krijg je te zien tijdens een zonsopgangwandeling op de huisberg van de Faaker See, de Mittagskogel.
De beklimming is zeker de moeite waard wanneer je ’s ochtends vroeg de top bereikt waar een imposant kruis meteen de aandacht trekt. Hier kan je getuige zijn van een prachtig natuurschouwspel als de zon net boven de horizon tevoorschijn komt en het gebied met zijn vele merenvalleien doet ontwaken. Eveneens een onvergetelijke ervaring is een kanotocht doorheen de zogenaamde "Everglades". Hier kan alles ontdekken over de dieren- en plantenwereld van de Faaker See. Als het meer je helemaal betoverd heeft, moet je eens overnachten in het romantische Inselhotel.
Elf kilometer lang en daarmee het grootste meer in de regio Villach, is de Ossiacher See. Naast zijn reputatie als locatie voor het muziekfestival " Carinthische Sommer", is het meer ook bekend omwille van zijn sportieve activiteiten. Zo kan men er allerlei watersporten beoefenen. Vooral windsurfers waarderen de uitstekende omstandigheden van het meer.

Meer informatie: www.karinthie.com

Perscontact Kärnten Werbung GmbH
Sabrina Walcher
Völkermarkter Ring 21 - 23, A-9020 Klagenfurt
Tel. 0043(0)463-3000-16, Fax. 0043(0)463-3000-60
walcher@kaernten.at, www.presse.kaernten.at