Navigatie Inhoud Activiteiten in Oostenrijk

Paznaun in de zomer

17-06-2014 Dompel jezelf onder in de magie van de bergen, haal diep adem en voel de kracht. Zomer in Paznaun, dat is pure levensvreugde. In een berglandschap doordrongen van levendige traditie en Tiroolse hartelijkheid kunnen gezinnen en actieve vakantiegangers genieten van een zorgeloze zomer vol ontspanning, genot en outdooravonturen. Nieuw: De Adventure Stage en de Walk of Lyrics in Ischgl.

Vakantie in Paznaun © Paznaun-Ischgl
Vakantie in Paznaun © Paznaun-Ischgl
Berglandschap in Paznaun © Paznaun-Ischgl
Berglandschap in Paznaun © Paznaun-Ischgl
Moutainbike in Ischgl © Paznaun-Ischgl
Moutainbike in Ischgl © Paznaun-Ischgl
Wandelen in Paznaun © Paznaun-Ischgl
Wandelen in Paznaun © Paznaun-Ischgl
Familievakantie in Paznaun © Paznaun-Ischgl
Familievakantie in Paznaun © Paznaun-Ischgl
Paznaun, in het westen van Tirol, biedt een zonnig Hochtal met vier afwisselende dorpjes, drie imposante berggroepen en ontelbare manieren om van de zomer te genieten. Vier dorpjes maken de vakantieregio Paznaun tot een van de meest veelzijdige van Oostenrijk: Ischgl, Galtür, Kappl en See. Terwijl mountainbikeliefhebbers in het levendige Ischgl kunnen genieten van spectaculaire mountainbiketrails, vinden klimliefhebbers en boulderfans hun gading in het bekoorlijke Galtür. Natuurpracht, zwemplezier en talloze activiteiten voor het hele gezin zijn de specialiteiten van Kappl en See, waar echte dorpsidylle, een ongerept landschap en hartelijke gastvrijheid elkaar ontmoeten.
Wat alle dorpjes gemeen hebben, is het adembenemende berglandschap dat hen omringt. Een uitgebreid netwerk van trekroutes, wandelpaden en via ferrata's leidt zowel recreatieve als doorwinterde wandelaars door een landschap met ontelbare gezichten - van lieflijk tot ruw, van alpenweide tot rotstop. Na alle deugddoende inspanningen wachten er hutten en alpenweiden - nu eens authentiek, dan weer mondain - die met Tiroolse burgerkost of Alpijnse haute cuisine zorgen voor culinair genot.
Meer informatie: www.paznaun-ischgl.com/en

Het plezier begint al op de heenreis: de Silvretta Card all inclusive
Voorpret is de mooiste pret. Daarom krijgt al wie Paznaun als vakantiebestemming kiest op voorhand al de Silvretta Card ‘all inclusive’ toegestuurd door de uitbater/verhuurder van zijn verblijfsplaats. Zo kan de heenreis bijvoorbeeld beginnen met een indrukwekkende panoramarit over de Silvretta Hochalpenstraße. Met de Silvretta Card hoef je daar geen tol te betalen. Maar dat is nog maar het begin!
Dankzij de Silvretta Card kunnen gezinnen gratis deelnemen aan het weekprogramma in het hele gebied. Dit omvat o.a. een gletsjersafari, familieklimmen en smokkel- en bergroutes tot op 3.000 meter hoogte. Ook toegang tot het spel-, sport- en waterpark in See is gratis - een hoogtepunt voor kleine waterratten.
Wandelaars en mountainbikers profiteren dan weer gratis van de kabel- en stoelliften in heel Paznaun. Bovendien zijn alle mountainbike trails, wandelroutes en alpenweiden gratis toegankelijk. Wie na het sporten wat afkoeling nodig heeft, kan gratis terecht in de openlucht- en binnenzwembaden van Ischgl en Galtür. Ook busreizen in Paznaun, bijvoorbeeld naar de Silvretta-Stausee, zijn inbegrepen in de Silvretta Card.

Bochten met een weids panorama en banden die helemaal opgewarmd worden - het High-Bike testcenter van Paznaun
Liefhebbers van gemotoriseerde tweewielers kunnen unieke panoramaritten maken in de regio. In het High-Bike testcenter van Paznaun, het enige motorfietstestcentrum van Europa waar meerdere merken getest worden, kunnen motorrijders hun droommachine huren en een dag lang naar hartenlust testen.
www.highbike-paznaun.com

Perscontact Paznaun-Ischgl:
Daniela Sauer
Dorfstrasse 43, A-6561 Ischgl
Tel. +43 50 990 112, daniela.sauer@paznaun-ischgl.com