Navigatie Inhoud Activiteiten in Oostenrijk

Skiwinter in het Zillertal

26-09-2013 Perfect geprepareerde pistes die optimaal met elkaar verbonden zijn met hypermoderne liften, sneeuwgarantie tot 3.250 meter hoogte en gezellige berghutten met een authentieke keuken - dit alles doet al dromen. Daarbij komt nog het behaaglijk warme zonlicht dat de ziel verwent en helpt om de dagelijkse sleur te vergeten. In het Zillertal worden winterse dromen werkelijkheid.

Skiwinter in het Zillertal © Zillertal Tourismus/André Schönherr

"Adieu grijze stad. Hallo witte sneeuw" - beter kan u de weldaden van het Zillertal voor winterse skiliefhebbers niet samenvatten. Voor longen die de smog van de grootstad gewend zijn is de winterse berglucht een verademing, want vooral in de winter kan in de steden bijna alleen indoor getraind worden. Over de glinsterende witte sneeuw door een indrukwekkend bergpanorama glijden is een uitstekende remedie tegen winterdepressie. Het Zillertal omvat drie grote skigebieden en met de Hintertuxer Gletsjer ook het enige skigebied van Oostenrijk dat het hele jaar door geopend is.


Investeringen voor nog meer comfort

Skiën is een sport die heel het lichaam goed doet, want alle spieren worden ervoor gebruikt. De combinatie van kracht en uithouding bevordert de motoriek, verbetert de stofwisseling op lange termijn en heeft een positief effect op de bloeddruk. De voortdurende afwisseling van inspanning (op de perfect voorbereide pistes) en ontspanning (in de hypermoderne liftinstallaties) van de spieren geldt als een bijzonder heilzaam gezondheidsaspect. Door voortdurende investeringen om het vervoerscomfort te verbeteren, kunnen de vakantiegangers zonder lange wachtrijen op de bergliften genieten van de warme winterzon en van het heldere zicht op de talrijke bergen van meer dan 3.000 meter. In het winterseizoen 2013/14 brengen vijf nieuwe liftinstallaties de totale vervoerscapaciteit op 298.831 personen/uur.

In het Zillertal vindt iedere wintersporter zijn gading. Brede hellingen, ruime carvingpisten en de Harakiri, de steilste piste van Oostenrijk, oefenen een magische aantrekkingskracht uit op wintersporters. Door een individuele combinatie van de verschillende moeilijkheidsgraden kan iedere gast een optimale toename van de fitheid bewerkstelligen.


Samen actief zijn en zich culinair laten verwennen

Maar niet alleen de lichamelijke inspanningen lokken groot en klein naar de piste.

Het gezellige samenzijn in sfeervolle hutten of op grote zonneterrassen maakt de voor ons zielenheil zo belangrijke intermenselijke relaties eens zo mooi. In de hutten van het Zillertal worden de skiërs niet alleen vergast op een adembenemend uitzicht op de bergen, maar vooral op culinaire hoogtepunten, van specialiteiten uit het Zillertal tot de moderne, lichte keuken. Of het nu gaat om topgastronomie of de kwaliteitsvolle Tiroolse keuken, de chefs in het Zillertal hechten veel waarde aan de versheid en herkomst van de producten, waarbij vooral seizoens- en zuivere producten van topkwaliteit gebruikt worden. Voeding die bestaat uit regionale en zuivere producten bevordert de kracht en het uithoudingsvermogen.

De wereldberoemde gastvrijheid van de inwoners van het Zillertal geeft de lokale gastronomie een nog betere reputatie. Het aanbod aan culinaire hoogtepunten wordt vervolledigd door de vele uitstekende restaurants in het dal, die het perfecte kader vormen om een wondermooie winterdag in het Zillertal af te sluiten.


Diep ademhalen en ontspannen

Vakantie dient niet alleen om fitter te worden, maar ook om doelgericht te herbronnen. Zwemmen, ontspannen ... dat mag bij een geslaagd verblijf niet ontbreken. Wie een time-out nodig heeft, vindt in het Zillertal alles wat hij nodig heeft. Talrijke private en openbare wellnessfaciliteiten en SPA Oasen bieden kwaliteitsvolle en vitaliserende therapieën en ontspannende massages. In deze oases van rust, met sfeervolle lichteffecten en stimulerende geuren, kunt u de batterijen opladen voor de rest van de skivakantie en voor thuis.

Bewegen in de natuur versterkt lichaam, geest en ziel, inspireert de zintuigen en schept ruimte voor nieuwe perspectieven. Dit inzicht delen met gelijkgezinden en het samen beleven in het Zillertal, de dagelijkse sleur vergeten en tegelijkertijd werken aan uw gezondheid - dat is wintervakantie in het Zillertal.


Skiwinter in het Zillertal

  • 178 liften, vier grote skigebieden
  • Totale vervoerscapaciteit van alle liften: 298.831 personen/uur => geen wachttijden
  • Zillertaler Superskipas van 07/12/13-21/04/14: een skipas voor het hele Zillertal voor 2-21 dagen
  • 169,4 km blauwe pistes, 235,2 km rode pistes, 33,75 km zwarte pistes
  • Sneeuwzekerheid tot 3.250 meter, sneeuwinstallaties over het hele dal
  • Meerdere funparks voor "Rookies" en "Pros" met superpipes, lanes en obstacles
  • 25 skischolen met in totaal zo'n 500 skileraars
  • Talrijke skihutten met een authentieke keuken waarin natuurproducten uit het dal gebruikt worden

Contact